به گزارش خبرنگار مهر، حمید رضا صرامی ظهر شنبه در نشست تخصصی علمی شهر اسلامی به تعریفی از شهر اسلامی پرداخت و اظهار داشت: هر تجمع زیستی و اجتماعی از انسانها (کم یا زیاد) که بر اساس عدالت، آگاهی، تعادل، معرفت، امنیت، رفاه، فراوانی، پویایی و روابط اجتماعی منشعب از مبانی قرآن که منافع همه جانبه مردم را در نظر گرفته باشد، شهر نامیدهمیشود.
وی با بیان اینکه جامعه امن، عاری از هر گونه نا امنی، کالبدی، اجتماعی و اقتصادی است، افزود: یکی از مهمترین بسترهای ظهور کمال انسانی، پیدایش شهر امن است که به طور واضح ریشه امن در ایمان است.
معاون سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور امنیت به عنوان نخستین شرط یک زندگی اجتماعی سالم برشمرد و گفت: اصول پیدایش شهر امن از دیدگاه قرآن پرستش و توحید،رهبری، پاکسازی از گناه و رسیدن رفاه و فراوانی است.
وی در بخشی از صحبتهای خود گفت: قرآن تحولات اجتماعی را باعث ناامنی میداند.
صرامی با اشاره به این نکته که عرف از عملکرد تبعیت میکند، تصریح کرد: عملکرد از اندیشه تبعیت میکند این شاخصها را در نظر گرفته که نمود شهر را در اندیشه شکل دهیم.
وی همچنین بیشترین نا امنی طبیعی را در کشورهای جهان سوم برشمرد و گفت: شهر اسلامی مقدمه آبادی جهان است و شهر امن دنیا قبل از شهر امن بهشت است.
معاون سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور به برخی از چشم اندازههای شهر اسلامی اشاره کرد و گفت: اصول پیاده سازی شهر امن، زیبا اندیشی و زیبا سازی، آموزش هدفمند، پویایی، رعایت عدالت در اداره شهر، مسکن مطلوب، نظم و تدبیر در طراحی، مهربانی، محبت و خوشرفتاری، استحکام بخشی به زیر سوختها و بناهای شهر امن است.
وی با بیان اینکه چشم انداز شهر اسلامی فراوانی و رفاه را رعایت قوانین و مقررات حاکم بر روابط اجتماعی با تکیه بر شرع و دین و عقل دانسته است، ادامه داد: امنیت یکی از مهمترین دغدغههای شهر سازان و شهروندان محسوب میشود که در دهه پیشرفتهای علمی باید به امنیت شهروندان از منظر علمی و جهانی بتوان دست پیدا کرد.