به گزارش خبرنگار مهر، احمد طمراستی امروز در نشستی خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد یارانه کودهای شیمیایی گفت: یارانه کودهای شیمیایی 567 میلیارد تومان است که 50 درصد آن در زمینه کودهای شیمیایی تخصیص و پرداخت شده و مابقی آن نیز تا قبل از پایان سال جاری از سوی دولت به بخش کشاورزی پرداخت میشود.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی همچنین تاکید کرد: مصوبه دولت در رابطه با پرداخت 567 ی ملیارد تومان یارانه بخش کشاورزی مشکل و مانعی ندارد و علیرغم همه صحبتهای مطرح شده مبنی بر عدم توانایی دولت در زمینه پرداخت مابقی یارانه کودهای شیمیایی این اتفاق به طور قطع صورت گرفته و پرداخت میشود.
وی در رابطه با یارانه بذر نیز گفت: مبلغ 20 میلیارد تومان به عنوان یارانه از سوی دولت برای بذر اختصاص داده شده که نقداً دریافت شده است.
این مقام مسئول در شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در رابطه با عدم توزیع به موقع کودهای یارانهای گفت: به هیچ وجه اینگونه نیست و مشکلی در این زمینه وجود ندارد و توزیع کودهای یارانهای در سراسر کشور انجام میگیرد.
طمراستی در ادامه توضیح داد: 100 هزار تن بذر برای تامین نیاز بخش کشاورزی تدارک دیده شده که 80 هزار تن آن میان کشاورزان توزیع شده است و 20 هزار تن هنوز موجود است که توزیع نشده است. فصل تولید بذر 3 تا 4 ماه قبل از توزیع آن است بنابراین نمیتوان بذر را بیموقع توزیع کرد.
وی در رابطه با کودهای شیمیایی گفت: در گذشته میزان زیادی از کودهای شیمیایی از خارج از کشور وارد میشد امروزه 80 درصد نیاز کودها شیمیایی از سوی تولید کنندگان داخلی تامین می شود که خوشبختانه تولید داخل پاسخگوی نیاز کشاورزان است به طوری که در گذشته حمل کودهای شیمیایی زمان زیادی را میبرد اما در سال جاری به دلیل تقویت پتروشیمی عسلویه انتقال و حمل کود شیمیایی از مرودشت را تغییر دادیم و از عسلویه کود شیمیایی مورد نظر را تامین کردیم.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در ادامه اظهار داشت: در زمینه توزیع کودهایی شیمیایی برنامهای ابلاغی داشتهایم که ظرفیت دو میلیون و 900 هزار تن کود شیمیایی در اختیار ما قرار گرفت و 15 نوع سموم نیز که غیریارانهای هستند از نظر توزیع، تولید و مدیریت آن اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی در رابطه با ارتقاء نظام استاندارد کیفیت کودهای وارداتی گفت: در سال 90 در زمینه ارتقاء نظام استاندارد کنترل کیفیت کودهای وارداتی و داخلی حرکت رو به جلویی داشتهایم و نظامهای فنی در آزمایشگاه های مرجع تاسیس و عملیاتی شده است.
طمراستی بیان کرد: نظام استانداردهای تدوین شده در زمینه کود، سموم و بذر بوده و ارتقاء آیتمها و نحوه کنترل آنها را در کشور جهت دار کرده است.
وی همچنین در رابطه نظام مدیریت آفات و امراض نیز گفت: کرم سیب، کرم غوزه پنبه، ساقه خور برنج، سرشاخه خوار انگور، 4 سریومی است که به مرحله تولید رساندهایم و حداکثر تا پایان سال جاری با برند این شرکت و موسسه گیاه پزشکی به عنوان تجاری سازی دانش فنی ارایه میشود.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با اعلام ا این مطلب که قیمت این سریومها به مراتب از قیمت وارداتی آن کمتر است گفت: حداقل 30 تا 40 درصد نسبت به نمونههای وارداتی کاهش قیمت خواهند داشت. ضمن اینکه با ویژگیهایی که دارند به مراتب بومیتر و کارآمدتر هستند.
وی در رابطه با مطالعات صورت گرفته در زمینه استفاده از گوگرد گفت: در بخشی از مزارع در کشور که انباشته از فسفات هستند استفاده از کودهای فسفاته به صلاح نیست. بنابراین تزریق اسید به این اراضی میتواند این مناطق را احیا کرده و آن را به چرخه تولید برگرداند.
طمراستی همچنین تصریح کرد: در زمینه تولید کودهای شیمیایی به خودکفایی رسیدهایم و با توجه به فعالیت مجتمعهای پتروشیمیایی توانستیم 80 درصد از کود شیمیایی را در داخل تولید کنیم.
وی اعلام کرد: از جابجایی بیمورد نهادهها جلوگیری شده و 80 تا 100 میلیارد تومان صرفه جویی به عمل آمده است. ضمن اینکه زمینه صادرات نهادهها را نیز مهیا کردهایم.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در رابطه با استفاده کشاورزان و دسترسی آنها به سایت اطلاعاتی در رابطه با نهادههای کشاورزی نیز گفت: روزانه 30 تا 40 هزار نفر میتوانند از سایت اطلاعاتی طراحی شده استفاده کنند ضمن اینکه 30 هزار یوزر در رابطه با توزیع نهادهها فعال شده است.
وی در رابطه با الگوی کشت گفت: الگوی کشت مطلب مهمی است و در اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و ستاد الگوی کشت با ریاست وزیر جهاد سازماندهی شده و در حال برنامه ریزی است. همچنین منابع اعتباری را برای علمی تر کردن مباحث در نظر گرفته شده که در حال اخذ آن هستیم.
طمراستی گفت: در وزارت جهاد کشاورزی ک ترکیب کشت در کشور وجود دارد که توسط معاونت تولیدات گیاهی ترسیم و اصلح شده است و متناسب به فضای اقتصادی با سازمانهای دیگر وزارت جهاد به توافق رسیده است.
به گفته وی اولین گزارش در رابطه با ترکیب کشت هفته آینده ارسال میشود که در این گزارش میتوان میزان نهادههایی که در این ترکیب قرار گرفته اند را بررسی کرد.
وی در رابطه با اجرای اصل 44 گفت: شرکت خدمات حمایتی نیز طبق قانون در لیست اصل 44 قرار گرفته و ما نیز به دنبال اجرای آن هستیم. در حال حاضر شرکت خدمات حمایتی در مرحله ارزیابی داراییهای خود است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در رابطه با بذر پنبه و عدم کارایی آن در استان گلستان گفت: اگر بذری در منطقهای کارایی نداشته باشد مجوز آن صادر نمیشود ضمن اینکه وجود علفهای هرز باعث شده که امکان مبارزه در منطقه وجود نداشته باشد و همین امر موجب گلایه کشاورزان شده است.
وی افزود: پس از این اتفاق کشاورزان از ما درخواست علف کش کردند که ما نیز در حد وسعمان برای آنها ارسال کردیم.