اردبیل - خبرگزاری مهر: رئیس شبکه بهداشت استان اردبیل از تدوین چهار کتابچه آموزش بهداشت که به صورت مرجع در سراسر کشور استفاده خواهد شد، خبر داد.

منوچهر براک روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار مهر اضافه کرد: با تلاش کارشناسان حوزه بهداشت استان چهار کتابچه با موضوع خدمات تیم سلامت در چهار جلد، خدمات ادغام یافته شیر مادر، دستورالعمل کنترل التور و سیلانتراپی بدون ترما برای پیشگیری از پوسیدگی تدوین شده است.

وی افزود: این کتب به دلیل نحوه پرداخت به موضوع، اهمیت موضوع مورد مطالعه و نتایج ارزشمند عنوان شده مورد توجه بوده و با توزیع در سراسر کشور به صورت کتب مرجع آموزشی مورد استفاده قرار می گیرد.

رئیس شبکه بهداشت استان با اشاره به موضوع یکی از این کتابها در خصوص درمان و پیشگیری بیماری التور یادآور شد: بیماری التور یا وبا که اخیرا در ایران شایع بود بیماری خطرناکی است که از طریق آب و غذای آلوده به خصوص سبزیجات منتقل می شود که در این استان سه نفر مبتلا داشت.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل تصریح کرد: دو نفر از مبتلایان گردشگر و غیر بومی و یک نفر بومی بود که با کنترل متولیان امر این سه بیمار مداوا شدند.

براک با اشاره به اجرای طرح "بهادیر" برای اولین بار در کشور و استان، افزود: یکی از دلایل اجرای این طرح کنترل عرضه و فروش مواد غذایی فاسد و آلوده و مبارزه با وبای شایع بود که نتایج تکان دهنده ای به همراه داشت.

وی با اشاره به بازرسی تمام رستورانها، هتلها، فروشگاههای مواد غذایی و اماکنی که به نحوی به غذا و به پخت آن ارتباط داشتند، تصریح کرد: در اجرای این طرح فقط در شهرستان سرعین چهار تن مواد غذایی فاسد جمع آوری شده است.

براک با اشاره به برگزاری چهار کارگاه کشوری در زمینه بهیاری و بهداشت محیط و بهداشت مادر و کودک به اهمیت ویژه یکی دیگر از این کتابچه های آموزشی تاکید کرد و گفت: فعالیتهای پژوهشی انجام یافته در حوزه بهداشت مادر و فرزند و شیر مادر در اردبیل مورد مشاوره وزارت بهداشت است.

اسکان مادران پرخطر در شهرستانها

وی همچنین از اسکان مادرانی که احتمال زایمانهای خطرناک دارند در برخی شهرستانها خبر داد و افزود: مادران در روستاهای دور افتاده و محروم شناسایی شده و برای حفظ سلامت و کنترل مشکلات پزشکی در پانسیونهایی در شهرستانهای نیر، اردبیل و خلخال نگهداری می شوند.

براک در خصوص نحوه انتخاب و شناسایی این مادران توضیحی نداد و اسکان مادران در این پانسیونها را موجب پیشگیری از فوت مادر و یا آسیب احتمالی به مادر و فرزند در حین زایمان برشمرد.

وی گفت: برای مناطق دور افتاده و روستاها برنامه پزشک خانواده به منظور پیاده سازی خدمات پزشکی سطح 2 یا تخصصی در نظر گرفته شده که در دو سال متوالی در همایشهای کشوری استان اردبیل در اجرای این طرح توانست رتبه برتر را کسب کند.