زنجان - خبرگزاری مهر: معاون فرهنگی بنیاد نهج‌البلاغه با انتقاد از وضعیت موجود در خصوص توجه به نهج البلاغه گفت: نهج البلاغه در کشور شیعی ایران مهجور واقع شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، استاد سید افشین قریشی شامگاه پنج شنبه در جلسه با بیان اینکه انتظار از فعالان حوزه های فرهنگی و علمی در راستای توجه به نهج البلاغه زیاد است، عدم پرداخت مناسب و کامل به نهج البلاغه را در جامعه دانشگاهی و علمی تاسف بار دانست  و افزود: دانشمند مسیحی همانند جرج جردان نویسنده مسیحی دویست بار نهج البلاغه  را مطالعه کنند و کتابی ارزشمند بنام" امام علی(ع) ندای عدالت و  جوانمردی" در خصوص حضرت علی(ع)  بنویسید و آیا این برای یک شعیه زشت نیست.

وی با بیان اینکه  حضرت علی(ع) قدرت و عدالت را در یک جا  جمع کرده بود، ادامه داد: باید در همه شئونات زندگی، کلام و رفتار حضرت علی(ع) را سرمنشا و الگو قرار بدهیم.

قریشی بیان اینکه برای جامعه اسلامی جای تاسف است که حتی یک بار نهج البلاغه به صورت کامل مطاله نشده، افزود: در فرهنگ علوی هر کلمه یک وزن دارد و باید این فرهنگ را درک کنیم  و باید درک صحیح از نام و فرهنگ علوی داشته باشیم.

معاون فرهنگی بنیاد نهج‌البلاغه با اعاذن به اینکه در صورت توجه به معنای واقعی مرگ، ایمان، عشق ، اسلام وضعیت حال حاضر کشور اینگونه نمی شد، افزود: هرچقدر از ساحت قفرهنگ علوی دور می شویم مشکلاتمان زیاد می شود و بی توجه به جلو می روییم.

قریشی با تاکید بر اینکه جامعه نیازمند درک صحیح معنای واقعی کلمات قرآن و نهج البلاغه است، افزود: باید در کنار نگاه متبرکانه به نهج البلاغه به این کتاب بزرگ و ارزشمند نگاه متفکرانه نیز صورت بگیرید.
 
وی افزود: در حال حاضر اتفاقات زیادی در دنیا صورت می گیرید که در نهج البلاغه این مسائل جامع تر و کامل تر بیان شده ولی متاسفانه هیچ قاعده سازی و برون سازی از آن صورت نمی گیرید.

معاون فرهنگی بنیاد نهج‌البلاغه با بیان اینکه معنای نهج البلاغه"روش شیوا صحبت کردن" است، افزود:  کلام حضرت علی(ع) مادون کلام بشر است .

قریشی، با ابراز تاسف از عدم توجه به مطالعه نهج البلاغه و عبور با با تساهل و تسامح از کنار کتاب ارزشمند نهج البلاغه، افزود: متاسفانه و عدم توجه در خصوص مطاله و نگاه متفکرانه موجب شده دچار مشکلات فراون شویم.

وی با بیان اینکه تنها در پرداختن به نهج البلاغه چند جمله اکتفا کردیم و در این زمینه متفکرانه وارد عرصه نشدیم، به تعریف آزادی از دیدگاه حضرت علی(ع) در نهج البلاغه پرداخت و گفت: بنا به تعریف حضرت علی(ع) آزادی موهبتی از طرغ خداوند متعال است.

قریشی نگاه تفکر غربی را به جنیسیت را مردود دانست و گفت: اسلام نگاه انسانی به جنسیت و زن دارد و کمال به عنوان اصل اساسی در زندگی افراد است.

وی جامعه را نیازمند پرداختن جامع، کامل و متفکرانه به نهج البلاغه دانست و تاکید کرد: انس و دوستی و پرداختن جامع و کامل به نهج البلاغه جامعه را در مسیر رشد و تعالی قرار می دهد.