به گزارش خبرنگار مهر، اوایل سال 88 پسری به نام زانیار مرادی – 22 ساله – مخفیانه به دیدن پدرش – از سران گروهک کومله – در شهر سلیمانیه عراق رفت و در آنجا از طریق پدرش با فردی به نام جلیل ـ افسر سرویس اطلاعاتی انگلیس- ملاقات کرد و مأمور امنیتی نیز با وعده فراهم کردن تسهیلات زندگی آرام و راحت برای زانیا در اروپا از وی خواست نقشه ترور پسر امام جمعه مریوان را اجرا کند.
بدینترتیب زانیار به دنبال بازگشت از عراق موضوع را با لقمان مرادی – متهم ردیف اول – مطرح کرد. لقمان نیز پس از شنیدن وعدههای وی برای مشارکت در ترور اعلام آمادگی کرد. بدینترتیب آنها پس از تهیه اسلحه کلاشینکف و یک دستگاه موتوسیکلت برای اجرای نقشه ترور دست به کار شدند.
سرانجام پس از فراهم کردن مقدمات لازم، شامگاه 14 تیر 88 سعدی – پسر امام جمعه مریوان – را همراه دو پسر جوان دیگر به نام هادی و عبداللـه هنگامی که با زبان روزه از مسجد باز میگشتند با اسلحه کلاشینکف به رگبار بستند. تروریستها بعد از جنایت خونین سوار بر موتوسیکلت ازمحل حادثه گریخته و هنگام فرار نیز اسلحه را به دریاچهای پرتاب کردند. با این وجود آنها با تلاش ویژه مأموران وزارت اطلاعات و با همکاری پلیس دستگیر شدند.
تروریسـتها روز چهارشنبه – اول دیماه سال گذشته - به اتهام اقدام علیه امنیت کشور، محاربه و ترور سه جوان با حضور امام جمعه مریوان و اولیای دم به طور علنی محاکمه شدند.
امام جمعه مریوان به عنوان نماینده خانواده شکات و شهدا در جلسه دادگاه پس از قدردانی از دستگاه قضایی برای رسیدگی به این پرونده اظهار داشت: پسرم و دو نفر دیگر روزهدار بودند. پسر من خادم مسجد بود و آن دو نیز کارگر ساده بودند. نمیدانم که آنها برای چه این کار را انجام دادند.
وی افزود: میدانیم که گروه های ضدانقلاب برای بلعیدن نظام جمهوری اسلامی ایران دهن باز کردهاند، این افراد چرا برای پول این اقدامات را انجام میدهند. من بارها اعلام کردم که اگر افرادی که این کار را انجام دادهاند نزد من بیایند و بگویند که ما این کار را انجام دادهایم من آنها را آزاد میکنم ولی آنها نیامدند ودر نهایت توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند.
امام جمعه مریوان گفت: خواسته من و خانواده دو شهید دیگر این است که خون عزیزان ما به هدر نرود.
متهمان نیزدر جلسه دادگاه با تشریح جزئیات ترورها اتهاماتشان را پذیرفته و با صراحت گفتند با نقشه و حمایت افسر اطلاعاتی انگلیس نقشه ترور را اجرا کردهاند.
قاضی صلواتی از شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران نیز پس از پایان جلسه محاکمه به استناد دلایل و مستندات پرونده و اعترافات صریح متهمان و براساس آیه 33 شریفه سوره مائده و مواد 183، 186، 189، 190 و 191 قانون مجازات اسلامی آنان را محارب و مفسدفیالارض شناخت. هر دو جنایتکار نیز به اعدام در ملأ عام محکوم شدند. با اعتراض دو اعدامی به حکم مجازات خود پرونده آنها به دیوان عالی کشور فرستاده شد.
قضات شعبه 14 دیوان عالی کشور نیز پس از بررسی پرونده و حکم مجازات دو تروریست، حکم شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران را تائید کردند.
قاضی عمرانی رئیس اداره دفتر دیوان عالی کشور در باره آخرین وضعیت این پرونده به خبرنگار مهر گفت: قضات شعبه هفتم دیوان عالی کشور پس از بررسی پرونده درباره حل اختلاف در مورد رسیدگی به اتهام قتل عمد دانیال و لقمان اعلام کردند رسیدگی به این اتهام در صلاحیت دادگاه کیفری استان تهران است.