به گزارش خبرنگار مهر، بی شک آنچه که مسلم است، برای برگزاری چنین رقابتهایی رایزنیها و برنامهریزیهای اساسی صورت گرفته بود که در این بین نباید از خاستگاه مطلوب ورزش سنگنوردی زنجان غافل بود، چرا که وجود پتانسیلهای بالای ورزشی استان در این رشته و همچنین زیرساختهای قابل قبول برای برگزاری چنین رقابتهایی دست به دست هم دادند تا مسئولان وزارت ورزش و جوانان و همچنین فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی را مجاب به میزبانی زنجان در این دوره از رقابتها کنند.
مسابقات بینالمللی سنگنوردی جام فجر در حالی یه میزبانی زنجان برگزار شد رقابتهای مدیرکل ورزش و جوانان استان از آمادگی کامل زنجان برای میزبان این رقابتها خبر داد وگفت: با توجه به زیرساختهایی که در زنجان برای رشته ورزشی سنگنوردی وجود دارد، معتقدیم که این رقابتها به بهترین شکل برگزار شد تا استان زنجان در آیندهای نزدیک ثمرات این میزبانی را ببیند.
ایرج رحمانی با تأکید بر اینکه دیواره موجود در زنجان، یکی از بهترین دیوارههای سنگنوردی در کشور بهشمار میرود، افزود: بدون شک، یکی از دغدغههای اصلی ورزش در استانها، نبود امکانات لازم و زیرساختهای مطمئن در رشتههای مختلف ورزشی میباشد که خوشبختانه استان زنجان به لحاظ سختافزاری در بسیاری از رشتهها جزو استانهای برخوردار تلقی میشود، از اینرو شاهد میزبانی رقابتهای بینالمللی سنگنوردی جام فجر در زنجان بودیم.
وی با یادآوری اینکه عدم میزبانی قابل توجه رقابتهای معتبر در زنجان، یکی از دغدغههای این ادارهکل در سال جهاداقتصادی بهشمار میرفت، تصریح میکند: با توجه به پتانسیل بالای استان در بحث سختافزاری، برگزاری مسابقات متعدد و معتبر ورزشی همانند همین رقابتهای سنگنوردی، نویدبخش روزهای پرفروغ برای ورزش زنجان خواهد بود.
مسئولان ورزش استان اذعان میکنند که برگزاری رقابتهایی همچون مسابقات بینالمللی سنگنوردی در زنجان میتواند نتایج خوبی را در همه زمینهها به همراه داشته باشد که یکی از این ثمرات مهم، ثبت این رقابتها در تقویم فدراسیون جهانی است، چرا که قرار بود در طول برگزاری مسابقات بینالمللی جام فجر در زنجان، رئیس فدراسیون جهانی از چگونگی برگزاری این مسابقات بازدید به عمل آورد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان ضمن تأیید این مطلب، در مورد نحوه تصمیمگیری برای ثبت این رقابتها در فدراسیون جهانی، اظهار میکند: قرار بود در طول برگزاری مسابقات بینالمللی سنگنوردی جام فجر در زنجان، رئیس فدراسیون جهانی از این مسابقات در زنجان بازدید کرده و در صورت میزبانی شایسته این رقابتها توسط زنجان، این مسابقات در تقویم آسیایی و جهانی ثبت شود.
وی مصرانه بر این نکته تأکید دارد که رقابتهای مذکور به بهترین شکل برگزار شد، در خصوص تأکید خود برای تحقق چنین امری، یادآور میشود: این مسابقات برای زنجان بسیار حائز اهمیت بود، چرا که در صورت نظر مساعد و مثبت رئیس فدراسیون جهانی، رقابتهای مذکور در تقویم رسمی فدراسیون آسیایی و جهانی درج خواهد شد که در صورت وقوع چنین موفقیتی، بدون شک زنجان در آینده قادر به برگزاری رقابتهای جهانی خواهد بود و این به معنای موفقیتی فراتر از آسیا برای استان است.
با توجه به اینکه رقابتهای سنگنوردی جام فجر در زنجان به صورت بینالمللی و آزاد برگزار شد، از اینرو اهمیت اهتمام مسئولان استان به این رقابتها را دوچندان کرده بود که مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان در این خصوص با اشاره به اینکه مسابقات مذکور با چند تیم خارجی برگزار شد، ابراز میکند: در این رقابتها علاوه بر حضور ورزشکاران داخلی، شاهد رقابت سنگنوردانی از چند کشور خارجی نیز بودیم.
رحمانی، یکی از مزیتهای میزبانی چنین رقابتهایی را شناسایی سایر ظرفیتهای استان به ورزشکاران دانسته و میگوید: بدون شک، میزبانی چنین رقابتهایی فقط جنبه ورزشی و رقابتی نداشته و سایر بخشها از جمله بحث گردشگری نیز به عنوان یک ظرفیت بالقوه از این مسئله متأثر میشوند، چرا که حضور ورزشکاران خارجی میتواند خود به عنوان یک صنعت توریسم باعث شناسایی مناطق گردشگری استان شده و برای زنجان ارزآوری داشته باشد.
قبل از شروع مسابقات بود که سری به اردوی آمادگی تیم سنگنوردی زنجان زدیم تا از آخرین وضعیت آمادگی تیم منتخب زنجان مطلع شویم. سید حمید صدیقیان به عنوان یکی از سازندهترین مربیان این رشته در کشور است که هدایت تیم زنجان در رقابتهای بینالمللی جام فجر را بر عهده دارد.
صدیقیان در همان ابتدا به وضعیت مطلوب ورزشکاران زنجانی حاضر در این رقابتها اشاره کرد و گفت: تیم زنجان در این دوره از رقابتها با نفرات اصلی خود به مصاف سایر رقبای داخلی و خارجی رفت.
صدیقیان با بیان اینکه زنجان در این دوره از رقابتها با دو تیم در بخش آقایان و یک تیم در قسمت بانوان حضور داشت، افزود: رقابتهای مذکور در سه رشته سرعت، سرطناب و بولدرینگ برگزار شد.
مربی تیم سنگنوردی زنجان با تأکید بر اینکه در این دوره از رقابتها هر ورزشکار قادر است در هر سه رشته شانس خود را برای تصاحب مدال آزمایش کند، در خصوص ترکیب تیم زنجان در بخش آقایان، ادامه داد: برای تیم زنجان در این دوره از رقابتها محمدحسام باقری، شاهرخ نجفی، علی نجفی، حامد باقری، مرتضی فیضی، محمود عزیزی، محسن شفیعی، رضا زندی، محمدصادق یوسفی، خسرو هاشمزاده، محمدرضا بیگدلی، حامد جعفری، علی محمدی، علیرضا نباتچیان، حمید محمدی، امیر محمدی، داود رکابی و محمد حسنلو صعود کردند.
استان زنجان از 13 تا 16 بهمنماه میزبان مسابقات بینالمللی سنگنوردی جام فجر بود تا شایستگیهای خود را برای رسیدن به بزرگترین هدف تعریف شده در این رقابتها که همانا ثبت این مسابقات در تقویم فدراسیون آسیایی و جهانی است دست یافته و شانس میزبانی این رقابتها را نیز به دست آورد.
حال نوبت مسئولان استان است که با نگاه ویژهای به این مقوله اهتمام ورزیده و تلاش کنند تا با فراهم آوردن همه ملزومات برگزاری یک رقابتها ایدهآل ورزشی و جلب رضایت مسئولان فدراسیون جهانی، به تحقق این اهداف کمک کنند.
رشته سنگنوردی همانند چند رشته دیگر مانند ووشو، کاراته، واترپلو، بدمینتون و دوچرخهسواری از جایگاه ویژهای در کشور برخوردار است، لذا رقابتهای بینالمللی جام فجر فرصت مناسبی برای اثبات این شایستگیها بود، به شرطی که بی توجی یهابرخی غرض ورزیهای احتمالی آینده مسئولان استان همراه نباشد چون آنچه به عنوان یک رسم بد و نامبارک در زنجان همواره وجود داشته عدم دیدن موفقیت و پیروزی یک نفر است و در زنجان تا زمانی کسی را دوست دارند که در حد پائین باشد و اگر فرد یا گروهی موفق شود برای ضربه زدن به این فرد هرکسی دنبال ترفندی خاص می شود.
هرچند مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان مدعی است وضعیت ورزش استان در وضعیت خود می داند و عدم حامی مالی ورزشی را مهمترین عامل در عدم نتیجه گیری برخی تیمم ها می کند ولی آیا رحمانی در مقام مدیریت عالی ورزشی استان نگاهی به گذشته ورزش استان کرده که اینگونه برای دردهای ورم کرده ورزش زنجان نسخه های می نویسد که تنها نه برای درمان بلکه برای طولانی تر کردن درد کشیدن بیماری است که روبه مرگ است.
امیدواریم روزی فرا برسد که ورزش استان نه در بیان مسئولان مرتبط بلکه واقعا پیشرفت کند نه اینکه فاصله بین واقعیت تا آنچه که شاهد آن هستیم بیش از حد باشد.