به گزارش خبرگزاری مهر، محققان مدرسه پزشکی ماونت سینای نیویورک کشف کردند که قهوه بدون کافئین می تواند متابولیسم پر انرژی مغز را که با دیابت نوع 2، فاکتور خطر زوال عقل و سایر آسیبهای تخریب نورونی به ویژه آلزایمر در ارتباط است بهبود بخشد.
این گروه تحقیقاتی به دنبال درک این نکته بود که آیا با افزودن قهوه بدون کافئین به رژیم غذایی قبل از شروع هجوم دیابت می توان مقاومت انسولینی در موشهای مبتلا به دیابت نوع 2 را بهتر کرد یا خیر. به همین دلیل، دانشمندان به مدت 5 ماه برای موشها قهوه تجویز کردند و پاسخ ژنتیکی مغز این حیوانات را مورد ارزیابی قرار دادند.
به این ترتیب، کشف کردند که مغز توانایی متابولیزه کردن گلوکز را به روشی موثرتر به دست آورد و از این قند برای تولید انرژی سلولی استفاده کرد. در حقیقت، استفاده از گلوکز در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش می یابد و سبب مشکلات نورونی- شناختی می شود.
این محققان اظهار داشتند: "تحقیقات ما اولین مطالعه ای است که فواید بالقوه قهوه بدون کافئین را هم برای پیشگیری از زوال شناختی ناشی از دیابت نوع 2 و پیری و هم برای کاهش بروز بیماریهای تخریب نورونی نشان می دهد."
براساس گزارش NextMe، به طور معمول، مصرف قهوه به دلیل اینکه می تواند سبب بروز خطراتی برای سلامت قلب به ویژه افزایش کلسترول خون و فشار خون بالا شود توصیه نمی شود. اما این اثرات به دلیل کافئین موجود در این نوشیدنی است.
این درحالی است که نتایج بررسی دانشمندان آمریکایی نشان می دهد که قهوه بدون کافئین می تواند این اثرات مثبت را در مغز داشته باشد.