به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد حسین موسی پور ظهر یکشنبه در مراسم بهره برداری از دو واحد صنعتی در شهرک شکوهیه که به مناسبت ایام الله دهه فجر و با حضور قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت و برخی از مدیران استان برگزار شد. اظهار داشت: حجم سرمایه گذاری در طرح های صنعتی در حال راه اندازی قم پنج هزار میلیارد تومان است که میتواند به اشتغال زایی 50 هزار نفر منجر شود.
ویژگی های صنعتی و استراتژیک قم
وی با اشاره به اینکه برخی از طرح های صنعتی قم بین 50 تا 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، ادامه داد: با وضعیت جغرافیایی و استراتژیک قم، سرمایه گذاران داخلی و خارجی زیادی به سمت این شهر مقدس روی می آورند.
استاندار قم با اعلام این مطلب که 70 درصد صنایع کشور در نزدیکی قم استقرار دارند، بیان داشت: قم با برخورداری از ظرفیتها و ویژگیهای خاص اقتصادی، دسترسی به بازارهای مهم مصرف، قرار گرفتن در نقطه اتصال و شاهراه عبور 17 استان کشور، بهره مندی از امکانات ریلی، فرودگاهی و منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به عنوان یکی از قطبهای مهم صنعتی کشور محسوب شده و از شرایط بسیار ایده آلی برای سرمایه گذاری در طرحهای صنعتی بهرهمند است.
وی با ابراز خرسندی از فعالیت حدود دو هزار واحد صنعتی در قم، گفت: قم با صادرات 150 میلیون دلاری که 70 درصد آن هم در بخش صنعتی بوده است، جایگاه ویژهای در صنعت کشور به دست آورده است.
حجت الاسلام موسیپور با تأکید بر ضرورت توجه و حمایت جدی از توسعه صنعت در قم گفت: ایجاد و توسعه شهرکهای صنعتی از جمله شهرکهای چاپ و نشر، الغدیر، محمود آباد، قنوات و فناوری اطلاعات، از جمله طرح ها و اقداماتی است که روند صنعتی شدن استان را سرعت خواهد داد.
ایران به منشاء جوشان جنبشهای عدالت خواهانه تبدیل شده است
وی توجه به اولویتهای سرمایه گذاری صنعتی در قم را ضروری دانست و گفت: بر اساس طرح راهبردی توسعه صنعت استان، طرحهای سرمایه گذاری در قم باید متناسب با شرایط و ویژگیهای استان از جمله استقرار صنایع با رعایت شرایط زیست محیطی، مادرتخصصی با تکنولوژی های روز با تکیه بر مزیت های فرهنگی و معنوی قم باشد.
استاندار قم در ادامه با اشاره به برکات انقلاب اسلامی در سه دهه اخیر بیان داشت: یکی از برکات نظام بیداری اسلامی منطقه است که دنیا را به خود معطوف کرده است.
وی افزود: جنبش عدالت خواهانه امام خمینی(ره) را مردم اروپا و آمریکا درک کردهاند و اکنون مشروعیت سیاسی و اقتصادی سران غرب زیر سئوال رفته است.
حجت الاسلام موسیپور اقدامات خصمانه غرب علیه ایران را ناشی از هراس آنان از نظام اسلامی دانست و گفت: آنها از الگوسازی و الگو بودن انقلاب اسلامی به وحشت افتادهاند و نمیخواهند پیام روشن ملت ایران به گوش آزادگان جهان برسد.
وی، ایران را منشاء جوشان قیام عدالت خواهانه ارزیابی کرد و افزود: اگر امروز میبینیم که از هر حربه و تهدیدی از ایجاد رعب نظامی گرفته تا انواع و اقسام تحریم های اقتصادی و نفتی، برای خاموش کردن آتش جوشان ملت ایران استفاده می کنند، نشان از ضعف و ترس آنهاست.
دشمن به دنبال الگوسازی مصنوعی است
استاندار قم صدور قطعنامه تحریم نفتی کشورهای اروپایی را شکست خورده اعلام کرد و بیان داشت: اکنون چند کشور اروپایی به التماس افتاده اند که نفت را قطع نکنیم و مصوبه مجلس شورای اسلامی در این زمینه اجرایی نشود.
وی به توطئههای متنوع آمریکا در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: آنها کشوری مثل ترکیه را می خواهند الگوی منطقه کنند و یا به دنبال این هستند که با اشاعه تفکر سکولار انقلاب های منطقه را از هدف اصلی خود منحرف کنند.
حجت الاسلام موسی پور افزود: آنها می خواهند با ایجاد اختلال در سوریه سنگر مقاومت منطقه را سرنگون کنند و برای این هدف شوم خود در یک روز دو قطعنامه صادر می کنند.
شرایط تحریم ما را آبدیده کرده است
وی ایجاد بحران در بازار ارز کشور را توطئه دشمن توسط عناصر داخلی تلقی کرد و گفت: دشمنان اکنون به تحریم اقتصادی و ایجاد اغتشاش در نظام اقتصادی ایران دلخوش کرده و ایجاد آشفته بازار در سیستم ارزی کشور یکی از برنامه های آنها بود.
استاندار قم با تاکید براینکه شرایط تحریم کشور را آبدیده کرده است، گفت: درست است که شرایط تحریم برای کشور مشکلاتی ایجاد کرده است اما این شرایط ما را کارکشته و خلاق می کند.
وی با اشاره به اینکه طبق نص قرآن کریم شرایط دشوار زمینه فتح و آبادانی را فراهم می کند، بیان داشت: اگر بهره وری در صنعت را مورد توجه قراردهیم، می توانیم بسیاری از مشکلات پیش روی را برطرف کنیم.
پیشنهاد تشکیل بانک مرکزی استانی
موسی پور با تاکید براینکه بسیاری از واحدهای صنعتی غیرفعال و شکست خورده به بهره وری صنعتی توجهی نکردند، اظهار داشت: آموزش ارباب صنعت و ارتقا مدیریت صنعتی یکی از راه های رشد و شکوفایی صنعت استان است.
وی از مدیران وزارت صنعت خواست که برنامه ریزی دقیق و منسجمی در صنعت کشور داشته باشند، افزود: برخی از مشکلات پیش روی صنعت، تولید کنندگان را آزار می دهد که از جمله آن تسهیلات بانکی است.
استاندار قم در زمینه حل مشکلات تسهیلاتی صنعتگران پیشنهاد داد: بانک مرکزی باید نسبت به استانی شدن تخصیص ارز اقدام کند و بانک مرکزی استانی تشکیل شود.
وی با بیان اینکه باید اراده قوی در حمایت از صنعت وجود داشته باشد، گفت: پیشنهاد تشکیل بانک مرکزی در استان از آن جهت است که مدیر هر استان از مشکلات صنعتگر شهر خود اطلاع بهتری دارد و می تواند نظارت بیشتری بر آن داشته باشد.
حجت الاسلام موسیپور افزود: در کنار توجه به مزیت های خاص استان، پیگیری بحث آموزش فعالان و ارتقاء سطح علمی مدیریت بخش صنعت استان از دیگر موضوعات مهمی است که باید به جد مورد توجه قرار گیرد.
لازم به یاد آوری است شرکت کیان الیاف و تولید لوله و اتصالات پلی اتیلن دو جداره دو واحد صنعتی بودند که با حضور استاندار قم افتتاح شد. برای راه اندازی این دو طرح بیش از 190 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است که بخشی از این منابع از محل تسهیلات بانکی تامین و برای 150 نفر ایجاد اشتغال شده است.
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۷:۴۸
قم - خبرگزاری مهر: استاندار قم با تاکید بر اینکه هزار و 750 طرح صنعتی در قم مجوز دریافت کردهاند، بیان داشت: با راه اندازی این طرحها میتوان به ایجاد 50 هزار شغل در قم امیدوار بود.