زهره الهیان عضو فراکسیون زنان مجلس به تازگی از تدوین طرح تشکیل کمیسیون زنان و خانواده در مجلس خبر داده این در حالی است که رئیس فراکسیون زنان منکر ارائه چنین طرحی به هیئت رئیسه شده است اما عضو دیگر این فراکسیون نیز گفته‌های الهیان را تائید می کند.‌

به گزارش خبرنگار مهر، در دومین دیدار مقام معظم رهبری با فعالان حوزه زنان و خانواده ایشان بر اهمیت جایگاه زن و خانواده تاکید کردند. زنان مجلسی نیز با همین رویکرد طرحی را به هیات رئیسه مجلس ارائه کردند که به قوانین حوزه زنان نگاهی تخصصی تر شود. به طوریکه زهره الهیان ،عضو فراکسیون زنان مجلس به به مهر گفت: این کمیسیون با هدف توجه و تاکید بر قوانین زنان و نگاه تخصصی به این حوزه طرح ایجاد کمیسیون زنان و خانواده به مجلس ارائه شد.

وی تصریح کرد: مدتهاست که این طرح در حال بررسی و کار کارشناسی است و جوانب مختلف و ضرورتهای ایجاد آن سنجیده شده است. این طرح پس از بررسیهای نهایی به هیات رئیسه مجلس ارائه شد که امیدوارم در مجلس فعلی و یا در مجلس آینده به تصویب برسد.

الهیان با تاکید به محدودیتهای آیین نامه داخلی مجلس در خصوص ایجاد این کمیسیون گفت: ضرورت قانونگذاری تخصصی در حوزه زنان و خانواده سبب طرح این موضوع در مجلس شد زیرا لایحه ها و طرحهای حوزه زنان به جز کمیسیونهای آن نیاز به بررسی نگاه تخصصی داشت. به طور مثال لایحه حمایت از خانواده به جز طرح در کمیسیون قضایی نیاز به بررسی در چنین کمیسیون تخصصی داشت تا با نگاه کاربردی و تخصصی مشکلات شناسایی و اصلاح شود.

الهیان ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز در اولین دیدار با زنان خطاب به نمایندگان زن تاکید داشتند در خصوص طرح هایی که در حوزه خانواده و زنان است نظرات خود را اعلام کنند زیرا آنان با مشکلات و معضلات این حوزه آشنایی بیشتر دارند.

به گفته این عضو فراکسیون زنان، این طرح تقدیم هیئت رئیسه شده است و در نوبت طرح در صحن مجلس است.

نماینده مردم تهران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در حوزه زنان و خانواده گفت: ایشان خواستار تحقق نگاه اسلامی در حوزه زنان و خانواده شدند و راه حل رسیدن به چنین نگاهی تصویب قوانینی است که با نگاه اسلامی در این حوزه هماهنگ باشد در واقع اگر قوانین موجود فاقد نگاه اسلامی باشد این هدف محقق نمی شود و در حد حرف و شعار باقی می‌ماند.

الهیان با بیان اینکه رسالت جدی نمایندگان مجلس تصویب قوانینی است که متضمن نگاه اسلامی به خانواده باشد گفت: در قانون اساسی ما به عنوان یک قانون بالادستی براستیفای حقوق زنان در جامعه تاکید شده است. نباید قوانین حوزه زنان و خانواده پراکنده و غیر سیستماتیک باشد زیرا پیاده سازی رویکرد اسلامی در خانواده نیازمند هماهنگی و هم افزایی قوانین است.

اما این طرح به سرعت از سوی طیبه صفایی رئیس فراکسیون زنان مجلس رد شد. او با اشاره به اینکه در‌خواستی از سوی فراکسیون زنان مجلس برای تشکیل کمیسیون زنان به هیئت رئیسه ارائه نشده است،‌ گفت: زنان دارای مسائل متعددی از جمله مشکلات اقتصادی، بیمه‌ای و فرهنگی هستند که باید در کمیسیون‌های مربوطه آنها را بررسی و حل کرد.

او ادامه داد: درخواست تشکیل کمیسیون زنان تنها از سوی یک نماینده زن مجلس مطرح شده است و اعضای فراکسیون زنان مجلس و رئیس آن درخواستی را در این خصوص ارائه نکرده‌اند.

در این میان یک عضو دیگر فراکسیون زنان مجلس با تاکید بر تشکیل کمیسیون زنان و خانواده گفت: کمیسیون زنان و خانواده با هدف بررسی خلا ء های قانونی درحوزه زنان و خانواده توین شده است .

نیره اخوان بیطرف در گفتگو با مهر با تایید تدوین طرح کمیسیون زنان و خانواده و ارائه آن به هیات رئیسه مجلس گفت: به این ترتیب خلاء های قانونی حوزه زنان برطرف می شود.

وی افزود: این طرح پس از بررسی های نهایی به هیات رئیسه مجلس ارائه شده است اما بعید به نظر می آید که کار اتمام آن در مجلس هشتم نجام شود .

اخوان بیطرف تاکید کرد: این طرح با حضور کارشناسان و صاحبنظران حوزه زنان و خانواده تدوین شده و در آن راهکارهای بسیار اساسی و مفیدی از قوانین مربوط به این زنان ارائه شده است.

اخوان بیطرف با اشاره به تاثیر ایجاد این کمیسیون بر حل مشکلات حقوقی و دعاوی زنان در دادگاه ها گفت: با ایجاد این بخش در مجلس می توان به کاهش طلاق، پایبندی خانواده ها به ارزش های اخلاقی انسانی، کاهش آسیب های اجتماعی و افزایش ازدواج های پایدار در جامعه امیدوار بود.