رئيس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي گفت: با توجه به اهميت ايمني زيستي، وزرا و مسئولان بخش هاي كشاورزي ، محيط زيست ، بهداشت و علوم بازرگاني و صنايع بايد گردهم آيند و تصميم ملي در زمينه ايمني زيستي اتخاذ كنند.

دكتربهزاد قره ياضي در گفت و گو با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر" افزود : ايمني زيستي به مجموعه تدابيري اطلاق مي شود كه براي تضمين بهره برداري از فوايد قطعي مهندسي ژنتيك و بيوتكنولوژي مدرن واجتناب از آثار سوء احتمالي كاربرد اين فناوري بر روي تنوع زيستي ، كشاورزي و سلامت انسان و دام اعمال مي شود .

وي تصريح كرد : پروتكل زيستي كارتاهنا سال 2000 در مونترال كانادا به تصويب رسيد و كشور ما كه از مذاكره كنندگان فعال در اين زمينه بود آن را به امضا رساند. در سال گذشته نيز مجلس شوراي اسلامي قانون ايمني زيستي را به تصويب رساند و هم اكنون اين امر درايران جا افتاده است و براي اعضاي هيئت دولت و نمايندگان مجلس امري كاملا شناخته شده است .

دكترقره ياضي افزود : براين اساس نظر جامع ملي و تصميم كلان مملكتي اين است كه موضوع ايمني زيستي موضوعي فرابخشي است و به ترتيب اهميت ، بخش هاي كشاورزي ، محيط زيست ، بهداشت و علوم بازرگاني و صنايع در آن دخيل هستند . بنابراين وزيران مرتبط و مسئولان ذي ربط بخش هاي ياد شده بايد گردهم آيند وتصميم ملي درزمينه ايمني زيستي اتخاذ شود .

وي يادآور شد : هم اكنون درموسسه بيوتكنولوژي كشاورزي بخشي به نام ايمني زيستي ايجاد شده است اين بخش همزمان با تاسيس بخش مهندسي ژنتيك با بلند نظري و آينده نگري موجود در وزارت جهاد كشاورزي تاسيس شده است و نظارت كامل در زمينه عرصه بيوتكنولوژي ملي و بين المللي دارد. 

دكتر قره ياضي تصريح كرد : همه محصولاتي كه از خارج كشور وارد مي شود و شبهه تراريخته بودن آنها وجود دارد مورد آناليز قرار مي گيرند ما اطمينان داريم كه محصول وارداتي سويا با منشا آرژانتين ، بزريل و امريكا تراريخته هستند و دست ورزي ژنتيكي شده اند .

رئيس موسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي كرج خاطر نشان كرد : از محصولات داخلي نيز تنها برنج به عنوان محصول تراريخته در سبد غذايي مردم يافت مي شود و محصولات جديد نيز بلافاصله پس از توليد به بازار عرضه مي شوند .