وزیر صنایع جمهوری بلاروس با انتقاد از تحریم کشورهای غربی علیه ایران، گفت: این تحریم‌ها نابجا بوده و هیچ گونه پایه و اساسی ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، " دیمیتری کاترینیچ" روز چهارشنبه در مراسم آغاز به کار یازدهمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و بلاروس در مینسک تاکید کرد: تحریمها علیه ایران را قبول نداریم و معتقدیم این گونه برخوردها با کشوری مقتدرچون جمهوری اسلامی ایران فایده ای ندارد.

وی درعین حال ابراز امیدواری کرد تا کمیسیون مشترک همکاریها منجر به اتخاذ تصمیمات خوبی برای توسعه روابط میان دو کشور شود. وزیر صنایع بلاروس با گرامیداشت سی و سومین سالگرد پیروی انقلاب اسلامی ابراز امیدواری کرد تا کشورمان به دستاوردهای چشمگیری در عرصه های مختلف  دست یابد.
 
کاترینیچ با ابراز خشنودی از سفر هیئت بلند پایه صنعتی و تجاری ایران به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت به کشورش، عنوان کرد: بدون شک سفر چنین هیئتی نشانه اعتماد قوی و جدی جمهوری اسلامی ایران به بلاروس است.
 
این مقام بلاروسی ادامه داد: کشورما ارزش بسیاری برای گسترش مناسبات با ایران قائل است وامیدواریم که یازدهمین کمیسیون نیز میزان مناسبات را افزایش دهد.
 
وی با بیان این جمله که ایمان دارم ادغام دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی در ایران تاثیر بسیار خوبی در توسعه روابط دارد ، افزود: حدود 1.5 سال که از  دهمین کمیسیون مشترک همکاری ها در تهران می گذرد شاهد مهمترین اثر آن یعنی رشد مبادلات تجاری هستیم .
 
به گفته وزیر صنایع بلاروس ، میزان مبادلات تجاری تهران و مینسک در سال 2011 ، 139 میلیون دلار بوده که بالاترین رقم مراودات دو کشور را در سال های اخیر نشان می دهد.
 
کاترینیچ تصریح کرد: حجم بالای سرمایه گذاری مستقیم ایران در سال 2011 در بلاروس که حدود 30 میلیون دلار بوده است، در نوع خود نسبت به مراودات مینسک با سایر کشورها  بی نظیر بوده و یک رکورد به حساب می آید.
 
وی گفت : ایران جزو 20 کشور سرمایه گذار دربلاروس محسوب می شود و هم اکنون شرکتهای برتر جمهوری اسلامی ایران در کشور ما مشغول به کار هستند.
 
وزیر صنایع بلاروس در ادامه از تمایل کشورش برای افزایش تولید خودرو سمند و ساخت کارخانه سیمان خبرداد. از نظر این مقام بلاروس ، ماشین‌های سنگین بلاروس و سواری ایران می تواننددر دو کشور جای خود را پیدا کنند.

وی همچنین با اشاره به تشکیل اتحادیه گمرکی ، روسیه ، بلاروس و قزاقستان گفت : جمهوری اسلامی ایران می تواند برای دستیابی به بازار جدیدی که بیش از 170 میلیون نفر جمعیت دارد ، از این اتحادیه بهره برد.؟
 
وزیر صنعت ، معدن وتجارت کشورمان نیز دراین کمیسیون مشترک با بیان اینکه ایران با اصلاحات اقتصادی همچون قانون هدفمندی یارانه ها توانسته جایگاه مناسبی در اقتصاد جهان به دست آورد ، از مواضع بلاروس در مخالفت با تحریم های غیر عادلانه علیه ایران قدردانی کرد.
 
وی همچنین در ادامه گزارش اخیر بانک جهانی و صندوق بین الملل پول در باره وضعیت اقتصادی ایران در سال 2011 را مورد توجه قرار داد و گفت: براساس پیش بینی این صندوق ، وضعیت ایران در سال جاری میلادی بهتر از سال گذشته خواهد بود.

غضنفری سپس تصریح کرد: رشد اقتصادی ایران از سوی صندوق بین الملل پول هفت درصد اعلام شده و تصریح شده به رغم تحریم های بین المللی این موضوع بر شاخص‌های کلان اقتصاد کشورمان بی اثر است و شاهد رونق محصولات صنعتی وکشاورزی در ایران بوده ایم.
 
وی در ادامه بخش دیگری از گزارش بانک جهانی درباره رشد اقتصادی ایران را مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت: براین اساس رشد متوسط اقتصاد ایران از متوسط خاورمیانه بالاتر است.
 
موفقیت ایران در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و اثر آن در دراز مدت بر اقتصاد ایران و کاهش تورم ، قدردانی از اقدامات اصلاحی ایران در حوزه اقتصاد ، مثبت ارزیابی کردن رشد اقتصادی ایران و تحسین آن از جمله محورهایی است که صندوق بین الملل پول و بانک جهانی در آخرین گزارش خود به آن پرداخته اند؛ موضوعی که در اظهارات غضنفری در این کمیسیون مشترک نیز شنیده شد.

وزیر صنعت ، معدن وتجارت معتقد است که ادغام دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی سابق تاثیر مهمی در سرعت بخشی به تعاملات اقتصادی دو کشور خواهد داشت، چرا که این به هم پیوستگی منجر به یکپارچگی تصمیمات در وزارتخانه جدید می شود و به طورقطع اثرات خود رادر کمیسیون جدید نمایانگر می کند.
 
میزان مبادلات جمهوری اسلامی ایران با دنیا درسال 2010 میلادی موضوع دیگری بود که غضنفری عنوان کرد و گفت : حجم مبادلات ایران با کشورهای مختلف دنیا در این سال حدود 200 میلیارد دلار بوده که از این میزان 30 میلیارد  دلار آن با رشد 25 درصدی به صادرات غیرنفتی ایران  اختصاص دارد.
 
وی افزود: قراردادهای خدمات فنی ومهندسی ایران دراین سال به چهار میلیارد دلار رسیده که در مقایسه با مدت مشابه یک سال قبل که 3.2 میلیارد دلار بوده نشانگر رشد چشمگیر بوده است. غضنفری تاکید کرد : جمهوری اسلامی ایران تمایل بسیاری به توسعه روابط بیشتر با بلاروس است و امیدواریم تصمیمات کمیسیون مشترک منجربه افزایش توسعه مناسبات دو کشور شود.