رئیس کانون مداحان مشهد در آئین بزرگداشت دو شاعر آئینی این شهر گفت: 60 سال در خدمت و رکاب قاسم سرویها بوده‌ام و می‌دانم که برگزاری این آئین‌ها نمی‌تواند حق او را در مقابل زحمات ادبی این استاد فرزانه ادا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، شب شعر «نغمه بهار» و بزرگداشت استاد قاسم سرویها و استاد محمدجواد غفورزاده (شفق)، شامگاه بیستم بهمن همزمان با میلاد خجسته رسول مکرم اسلام و امام جعفر صادق (ع) با حضور علی موسوی گرمارودی، حسین اسرافیلی، خسرو احتشامی، سعید بیابانکی و جمعی از شاعران و فرهیختگان شهر مشهد در تالار نور این شهر برگزار شد.

محمود اکبرزاده یزدی، نویسنده کتب مذهبی و رئیس کانون مداحان مشهد مقدس در این برنامه گفت: 60 سال رفیق گرمابه و گلستان و در خدمت و رکاب استاد قاسم سرویها بوده‌ام. نه تنها سروده‌های این شاعر بزرگ که عمل‌گرایی او نشان می‌دهد که سرویها همواره با انقلاب اسلامی همراه بوده است.

وی با اشاره به اینکه او پدر دو شهید و یک آزاده دفاع مقدس است، به سروده‌های این شاعر 86 ساله اشاره کرد و اظهار داشت: سرویها نه تنها خودش که فرزندانش نیز انسان‌هایی دین‌دار و مؤمن بودند. وقتی جنازه یکی از پسرانش را آوردند به من گفت: یقین دارم او روزه بوده است. برای من جای تعجب بود که چطور یک پدر چنین تشخیصی دارد. توضیح داد که آستین اورکت پسرش خونی است و لابد او می‌خواسته خون دهانش را بیرون بریزد و با آستین آن را پاک کرده است.

علی موسوی گرمارودی در حال اعطای لوح تقدیر و هدایای دیگر به استاد سرویها

اکبرزاده یزدی افزود: در شعرهای سرویها ولایتمداری به شکل برجسته‌ای دیده می‌شود. در یک رباعی می‌گوید: «در مقدم دوست، جان‌نثاری کردی/ اسلام عزیز را تو یاری کردی/ فرزند شهیدم ای محمد! چه نکو/ از دین و امام پاسداری کردی.»
رئیس کانون مداحان مشهد مقدس همچنین گفت: زمانی که من در سال 43 کتاب «حسین پیشوای انسان‌ها» را می‌نوشتم، سرویها خطبه امام حسین (ع) در کتاب «تحف‌العقول» درباره امر به معروف و نهی از منکر را به نظم درآورده بود و من آن منظومه را در کتابم آوردم.

اکبرزاده یزدی با اشاره به دیدار رهبر معظم انقلاب با این شاعر پیشکسوت آئینی در منزلش اظهار داشت: با این همه خدمتی که سرویها به شعر آئینی و انقلاب کرده و جوانانش را در راه حق تقدیم کرده است، این نکوداشت‌ها نمی‌تواند حق او را ادا کند.
وی همچنین درباره استاد محمدجواد غفورزاده (شفق) تأکید کرد: انقلابی بودن به مراتب‌ کم‌اهمیت‌تر از انقلابی ماندن است و شفق همواره نشان داده که همپا و همراه انقلاب و ولایت مانده است.

از راست: استاد محمدجواد غفورزاده (شفق)، علی موسوی گرمارودی و محمود اکبرزاده یزدی

نویسنده کتاب حسین پیشوای انسان‌ها به خاطره‌ای از دیدار با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سال‌های تصدی ریاست جمهوری ایشان اشاره کرد و گفت: روزی به اتفاق استاد کمال، استاد ثابت، استاد حمید سبزواری و مرحوم اوستا خدمت ایشان رسیدیم. وقتی همه شعر خواندند و مجلس تمام شد، آقا به ما گفتند: شما بمانید.

وی ادامه داد: اوستا در آن جمع خصوصی یک رباعی در محضر آقا خواند که به شباهت بنی‌صدر و صادق قطب‌زاده اشاره داشت. شعر بسیار خوب و قابل تحسینی بود. اتفاقاً آقای خامنه‌ای بسیار او را تشویق کردند و این نشان می‌دهد که شعر، همیشه در برابر کج‌روی هوشیار بوده و شفق این هوشیاری را با شعرهایش به خوبی نشان داده است.

اکبرزاده یزدی در پایان گفت: در محرم سال 57 شفق یک شعر انقلابی در 70 بیت سرود و آن را با نام دانشجویان خارج از کشور منتشر کرد.

شب شعر «نغمه بهار»، نکوداشت استادان قاسم سرویها و محمدجواد غفورزاده از سوی موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی برگزار شد.