سیدمهرداد موسویان، برگزیده ادوار پیشین و نامزد دوره چهارم جشنواره داستان انقلاب معتقد است که این جشنواره کارکردهایی فراتر از آنچه به عنوان آثار برگزیده در روز پایانی این جشنواره معرفی می‌شوند، دارد.

سیدمهرداد موسویان از نامزدهای بخش رمان چهارمین جشنواره داستان انقلاب در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: داستان رمان «کفش‌هایت را پشت در بگذار» مربوط به دوران مبارزات علیه شاه در همدان است و شخصیت‌های اصلی این رمان برگرفته از زندگی شهیدان سیدحسین و سیدرضا دیباج از مبارزان انقلابی همدان و درگیری‌هایی که ساواک با آن‌ها دارد، مربوط می‌شود.

وی ادامه داد: موضوع داستان مربوط به این دو شهید است، ولی به صورت اختصاصی زندگی این دو شهید در آن نیامده، بلکه در کنار داستان زندگی آن‌ها هم روایت شده است که یکی از مهم‌ترین دلایلی که منجر به نوشتن این رمان شد، آشنایی من با شخصیت‌های اصلی این داستان است.

موسویان درباره تاثیر جشنواره داستان انقلاب در خلق داستان‌ها و رمان‌های جدید در این حوزه معتقد است: الان چهار دوره است که این جشنواره در حال برگزاری است و نویسندگان مطرحی هم در آن شرکت کرده‌اند، ولی نکته اصلی این است که اگر ما فرض کنیم به طور متوسط در هر دوره 20 رمان به جشنواره فرستاده شده باشد، یعنی در این 4 سال چیزی حدود 80 رمان در حوزه انقلاب تولید شده که این رقم خیلی قابل توجهی است.

وی در ادامه افزود: سه اثری که جایزه می‌گیرند در واقع خروجی یک روز خاص هستند، ولی خروجی اصلی جشنواره داستان انقلاب همه آن رمان‌هایی است که شرکت کرده‌اند. شاید این رمان‌ها در جشنواره جایزه نیاورند و جز منتخبین نباشند، ولی به هر حال در جای دیگری منتشر می‌شوند.

این نویسنده در پایان در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره اینکه گفته می‌شود اسم‌های تکراری در جشنواره داستان انقلاب حضور دارند، گفت: تمام اسم‌ها تکراری نیستند. خیلی از نویسندگان بنا به دلایلی پا در این عرصه نمی‌گذارند و خیلی از نویسندگان هم که شان بسیار بالاتری نسبت به جشنواره دارند، ولی همین جشنواره توانسته یک نسل جدید از نویسندگان را در این حوزه بوجود بیاورد که انصافاً هم خوب دارند کار می‌کنند.

سیدمهرداد موسویان در سومین جشنواره داستان انقلاب توانسته بود جایزه بهترین رمان را با کتاب «میوه‌های رسیده» و همچنین رتبه دوم داستان کوتاه این جشنواره را از آن خود کند.