به گزارش خبرنگار مهر، جمعه شب مقارن با ایام فرخنده میلاد رسول اکرم (ص) و در آستانه 22 بهمن ماه، استقبال از فیلمهای جشنواره در کرج بی نظیر بود؛ در این شب نورانی چراغ های جشنواره به یمن این ایام در میزبانی مشتاقان فیلم ها پر نور بود.
علاقه مندان فیلم های جشنواره در این شب این امکان را پیدا کرده بودند که از بین دو فیلم آماده اکران در سانس های مختلف فیلم مورد نظر خود را به تماشا بنشینند.
هر چند هر دو فیلم در این شب در دو سانس مجزا اکران شدند، اما تمام صندلی های دو سالن شماره یک و دو سینما ساویز تا انتهای ظرفیت پرشده بود و جایی برای سوزن انداختن باقی نماند.
جمعه شب "ضد گلوله" اولین فیلمی بود که در دو سانس پیاپی اکران شد؛ پس از اکران این فیلم ساعت 19 دومین فیلم یعنی " ملکه " بر کرسی اکران نشست.
" ضد گلوله" در سینما ساویز منفجر شد
اولین سانس، فیلم " ضد گلوله" به نوسیندگی و کارگردانی مصطفی کیایی بود که در ساعت 16 عصر روز جمعه روی پرده سینما رفت.
کارگردان "ضد گلوله" مضامین اجتماعی را با مولفه های کمدی و رگه های طنز دستمایه فیلم خود قرار داده است. کیایی که تا پیش از این "بعد از ظهر سگی سگی" را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده، این بار در حوزه دفاع مقدس پا گذاشته تا در این کارزار به دور از قهرمان سازی های کلیشه ای، قهرمان داستانش را با مخاطبان همراه کند.
نکته قابل توجه در خصوص فضای حاکم هنگام اکران این فیلم در سالن سینما بود؛ به نحوی که دیالوگ های رد و بدل شده در "ضدگلوله" گلوله خنده را بر لبان مخاطبان شلیک کرد و سالن سینما را هر چند لحظه یکبار منفجر می کرد.
البته از این دست ساخته ها در تاریخ سینمای ایران به وفور یافت می شود؛ اگر گذری اجمالی بر آثار کمدی - جنگی داشته باشیم، گزینه های متعددی در ذهنمان مرور می شود که بی شباهت به این فیلم نیست؛ و به قطع شاید بتوان اذعان داشت این فیلم با الگوسازی از " لیلی با من است" ساخته شده است.
به هر روی اکران این فیلم در سینما ساویز کرج بازتاب های مثبتی از سوی مخاطبان داشت.
بازیگران اصلی این فیلم مهدی هاشمی، مسعود کرامتی، ژاله صامتی، سعید آقاخانی و مهدی فقیه هستند.
انتهای نا فرجام فیلمها/ وجود مشکل اساسی در فیلمنامه نویسی و ادبیات دراماتیک
معاون هنری – سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در پایان این فیلم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: "ضد گلوله" تجربه جدیدی نیست، هر چند قصه ای متفاوت دارد؛ اما رد پای فیلمهای شبیه به این فیلم در آن احساس می شود.
گله دار زاده درباره کارگردانی این فیلم می گوید: کارگردانی فیلم یکنواخت و خوب است؛ و به دور از افت و خیز ها داستان خود را روایت می کند.
وی با انتقاد از پایان نا فرجام اغلب فیلمها افزود: متاسفانه پایان اغلب فیلمها آنگونه که باید، شوک نهایی را به مخاطب القاء نمی کند و تکانمان نمی دهد.
گله دار زاده در مقام کارشناس این فن معتقد است باید به این موضوع به عنوان یک معضل نگریست.
وی افزود: بی شک معضلی در فیلمنامه نویسی و ادبیات دراماتیک ما وجود دارد که همیشه انتهای بیشتر فیلمها با پایان نافرجامی لنگ می زند.
این کارشناس گفت: قوت فیلمنامه به قوت ساختار فیلم ها جلو نمی رود؛ و در این خصوص باید فکر جدی صورت گیرد.
این کارشناس جزئیات و فضا سازی مربوط به دهه 60 را نیز در این فیلم مطلوب ارزیابی کرد و از بازی دلنشین و چهره های البرز، نظیر آقایان کوچکی و کیایی ابراز خرسندی کرد.
نکته قابل توجه آن است که این مسئول طی فیلمهای اکران شده جشنواره، فیلم صدر جدولی " بوسیدن روی ماه " را بهترین فیلم تا این زمان می داند.
"ملکه" در سانس سوم بر پرده سینما نشست
سانس سوم فیلم جمعه شب در سینما ساویز به "ملکه" اختصاص داشت. این فیلم پنجمین ساخته بلند کارگردان فرزند خاک است.
"ملکه"روایت گر داستان زنبورهایی است که نیش می زنند، با آن که می دانند می میرند. برای آنها"خانه" از جان با ارزش تر است. این فیلم در ژانر دفاع مقدس است و اکثر بازیگرانش را تئاتری ها تشکیل می دهند.
در این فیلم سیاوش(میلاد کی مرام) دیده بان جنگ به دنبال فرصتی می گردد تا توانایی های خود را به بالادستی هایش نشان دهد. او یک برج دور افتاده دیده بانی را پیدا می کند تا مختصات دشمن را شناسایی کند تا اینکه با ورود شخصیت خیالی داستان(مصطفی زمانی) تردیدها برایش آغاز شده و به یکباره این قدرت کشتن انسان ها را برای سیاوش ترسناک می کند!
اکثر سکانس های این فیلم در آبادان تصویر برداری شده و همانگونه که از ساختار فیلم و جلوه های ویژه رایانه ای آن پیداست دست اندرکارانش مشکلات فراوانی را برای تولید این فیلم متحمل شده اند.
محمد علی باشه آهنگر نویسندگی و کارگردانی این فیلم را برعهده دارد و ابراهیم برزیده، مجتبی اسودیان، حسین باشه آهنگر، مالک سراج، مصطفی زمانی و همایون ارشادی در آن نقش آفرینی کرده اند.
دو فیلم " ضد گلوله" و " ملکه" عصر جمعه در دو سالن شماره یک و دو سینما ساویز در دو سانس روی پرده رفتند.
گزارش: سپیده غفاری