نادر برهانی‌مرند معتقد است تئاتر ایران بیش از اینکه به تشکیل شوراها و دفاتر مختلف نیازمند باشد، نیازمند تصمیم دلسوزانه،‌ قاطع و کارشناسانه است زیرا به نظر می‌رسد عده‌ای خواسته و ناخواسته کمر به قتل تئاتر بسته‌اند.

این نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر درباره وضعیت تئاتر و تأثیر شکل‌گیری و عملکرد شورای حمایت از تولید آثار بر روند تئاتر ایران به خبرنگار مهر گفت: با اینکه این روزها خیلی در جریان اتفاقات تئاتری نیستم و سعی می‌کنم حاشیه‌های تئاتر تأثیر منفی، حداقل روی قلمم نگذارند اما گویی نمی‌شود ساکت بود.

برهانی‌مرند یادآور شد: بارها و بارها گفته‌ام و ایمان به این حرفم دارم که تئاتر ما بیش از هر دفتر و دستک و شورابازی به تصمیم دلسوزانه، قاطع و کارشناسانه مدیران نیاز دارد. تصمیمی که مبنای آن بر اعتماد باشد، اعتمادی که روز به روز کمتر می‌شود.

وی معتقد است تا دیوار بی‌اعتمادی فرو نریزد و سیستم قیم‌مآبانه سیاست‌گذاران و مسئولین تئاتر برچیده نشود، تئاتر محتضر ما به نفس‌های آخر خودش نزدیک می‌شود. این هنرمند عرصه تئاتر متذکر شد: مسئولین بد نیست نیم‌نگاهی به گذشته نزدیک و دور بیاندازند و ببینند بی‌وفایی میزهایی را که پشت آن‌ها افراد بی‌شماری نشسته‌اند.

برهانی‌مرند تئاتر ایران را به جای ممانعت‌، سنگ‌اندازی و تنگ‌ نظری‌هایی که امروزه روز پیشنانی‌نوشت تصمیم مسئولان هنری است، نیازمند حمایت و اعتماد دانست.

کارگردان نمایش‌هایی چون "مرگ فروشنده" و "رمولوس کبیر" تأکید کرد: مدیران و مسئولان بدانند که مسافرانی بیش نیستند و چند روزی را مهمان تئاتر هستند و آنچه بعد از این زمستان‌های سخت خواهد ماند، روسیاهی برای این عزیزان است که نتوانستند و یا نخواستند نابسامانی‌های تئاتر را رفع کنند.

این نمایشنامه نویس و کارگردان با سابقه تئاتر ادامه داد: روسفیدی برای هنرمندانی است که همچنان عاشقانه چراغ صحنه‌ها را پرفروغ نگه می‌دارند و ناملایمات را با خون دل و عرق‌ریزان تحمل می‌کنند، حتی اگر در صحنه نباشند. ولی کشوی میزشان و خانه‌های اندیشه‌هاشان پر از نبض تئاتر ناب است.

برهانی‌مرند تصریح کرد: مسئولین و سیاست‌گذارانی که بی‌رحمانه با هر نام و با هر عنوانی تیشه به ریشه این هنر اصیل و ارزشمند و ماندگار می‌زنند را فروتنانه دعوت به درنگی اساسی می‌کنم. بساط هر چه دفتر و دستک و شورا و شورابازی و جشنواره متنوع پوشالی را که جز پر کردن بیلان اداری برای تئاتر ما سودی نداشته و ندارد، برچینند و بگذارند تئاتر در غیاب تصمیمات رنگ و وارنگ و بی‌مسئولانه اینان همچنان زندگی فقیرانه اما غنی و پویای خود را حتی اگر شده در کشوی میزهای نویسنده‌های عذلت‌گزیده و اندیشه‌های پاک انسان‌هایی که صحنه از آن‌ها دریغ شده، ادامه دهد.

این هنرمند عرصه تئاتر معتقد است فردای فرهنگ تنها از آن کسانی خواهد بود که از جنس فرهنگ هستند وگرنه بی‌فرهنگان یا فرهنگ‌ستیزان، مهمانی دو روزه‌اند.