به گزارش خبرنگار مهر، سردار اسکندر مومنی پیش از ظهر سه شنبه در نخستین همایش مشترک پلیس راهور و صنعت بیمه اظهار داشت: صنعت بیمه همانند پلیس نقش مهمی را در انضباط، ایمنی و آرامش مردم دارد و باید تلاش کنیم ظرفیتها برای خدمت به مردم افزایش یابد.
وی ادامه داد: بیمه ها ۱۵ درصد در کاهش ترافیک و انضباط بخشی نقش دارند چرا که روزانه ۳۰۰ تصادف با کروکی رخ می دهد که هر تصادف حداقل یک لاین از راه را اشغال می کند. این در حالیست که یک تصادف کم خسارت ممکن است به ایجاد ترافیک و تلف شدن هزاران نفر وقت شود. اگر بیمه ها خسارت را به موقع و بدون کروکی پرداخت کنند و مردم نیز اطمینان پیدا کنند بر اساس هزینه ای که پرداخت کرده اند خسارت می گیرند دیگر منتظر کروکی و پلیس نمی شوند.
رئیس پلیس راهور با اعلام اینکه ۸۰ درصد تصادف کلانشهرها خسارتی است، تبیین کرد: بدون تردید اگر بیمه ها اقدام به پرداخت خسارت بدون کروکی کنند ترافیک در کلانشهرها کاهش پیدا کرده و بیمه ها نیز می توانند در انضباط بخشی نقش تعیین کننده ای داشته باشند.
رانندگان پرخطر باید هزینه بیشتری بپردازند
مومنی با اشاره به اینکه باید میان رانندگان پرخطر و کم خطر تفاوت وجود داشته باشد، تاکید کرد: اگر رانندگان پرخطر سهم بیشتری را بپردازند این امر می تواند در ایمنی موثر باشد. افزایش هزینه های بازدارندگی بی تردید در افزایش ایمنی تاثیر گذار است. امروز هزینه هایی که از خودروهای فرسوده که به عنوان ارابه مرگ در جاده ها تردد می کنند دریافت می کنیم بسیار کمتر از خودروها صفر است این در حالیست که این مسئله در کشورهای دیگر متفاوت است.
وی با بیان اینکه بیمه می تواند در افزایش احساس امنیت تاثیرگذار باشد، تصریح کرد: نقش بیمه در جهت احساس امنیت بی بدیل است و بیمه گذار در صورتیکه اطمینان پیدا کند که هزینه ای که پرداخت می کند را هنگام حادثه سریع دریافت می کند احساس امنیت بیشتری خواهد داشت. صنعت بیمه متعلق به خودش نیست و باید همپای مردم پیش بیاید.
تردد بیش از ۱۴ میلیون خودرو در کشور
وی از تردد بیش از ۱۴ میلیون خودرو در کشور خبر داد و افزود: در سال ۸۰ بیش از ۴ میلیون خودرو تردد می کردند که این آمار در ابتدای دهه ۹۰ به بیش از ۱۴ میلیون خودرو افزایش یافت. این در حالیست که تنها ۶ میلیون خودرو در سال ۸۴ در کشور تردد می کردند. در سال ۸۴، ۲۷ هزار نفر در تصادفات رانندگی کشته شدند اما سال گذشته با وجود افزایش خودروها این آمار به ۲۳ هزار نفر کاهش یافت.
مومنی ادامه داد: در ۹ ماهه نخست امسال یک میلیون و ۳۴۰ هزار خودروی جدید شماره گذاری شد این در حالی بود که در این مدد تنها ۱۶ هزار و ۴۳۷ نفر جان خود را در تصادفات رانندگی از دست دادند. البته این امار در سال گذشته ۱۹ هزار و ۷۶۲ نفر بود. خوشبختانه با کاهش ۱۴.۵ درصد تعداد کشته های رانندگی روبرو هستیم. همچنین ۹ ماهه امسال ۱۵ هزار و ۶۱۷ نفر کمتر مجروح شدند که با توجه به آمار کشته های رانندگی طی ۲ دهه اخیر امسال برای نخستین بار با کاهش کشته ها و مجروحان حوادث ترافیکی روبرو بودیم.
رئیس پلیس راهور تاکید کرد: بر اساس بررسی های انجام شده از تحمیل بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان خسارت مادی با توجه به کاهش تصادفات به کشور جلوگیری شد.
بیمه ها به سود دهی رسیده اند
وی با اعلام اینکه بیمه ها از ابتدای سال گذشته به سود دهی رسیده اند، تاکید کرد: ضریب خسارت بیمه شخص ثالث در ابتدای سال ۸۰، ۱۲۹ درصد بود که این آمار در سال گذشته به ۹۰ درصد رسید. این در حالیست که در بیمه بدنه نیز ضریب خسارت در سال ۸۵، ۷۸ درصد بود که به ۶۳ درصد کاهش یافت.
بیمه وظیفه اش را انجام می دهد
مومنی با اشاره به اینکه پلیس از تردد خودروهای فاقد بیمه نامه در شهرها و جاده ها جلوگیری می کند، گفت: قانونگذاری که این قانون را وضع کرده است در ماده بعد این قانون شرکت های بیمه گذار را موظف کرده است که در کنار پلیس قرار بگیرند اما متاسفانه میزان حضور شرکت های بیمه ای برای بیمه گذاری خودروها در جاده ها به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد. اگر پلیس می خواهد این کار را انجام بدهد و در کنار پلیس حاضر شود این حضور وظیفه قانونی اش است.
انتقاد از پرداخت نکردن سقف خسارت بدون کروکی
مومنی پرداخت سقف خسارت بدون کروکی را عامل موثری در کاهش ترافیک دانست و تاکید کرد: متاسفانه با آوردن یک ماده به پرداخت سقف خسارت بدون کروکی بیمه ها راه را برای دریافت خسارت دشوار کرده اند. الزام حضور زیان دیده و مقصر با یکدیگر باعث اجرایی نشدن این قانون شده است. ۵ مولفه برای کاهش حوادث ترافیکی وجود دارد که یکی از آنها بیمه است. باید قانون را به نفع مردم تفسیر و تسهیل کنیم. البته ممکن است تخلفات اندکی نیز رخ دهد اما نباید همه مردم را به خاطر تخلفات عده ای مجازات کرد چرا که فرد متخلف هر راهکاری پیش بینی شود راه تخلف آن را پیدا می کند.
سردار مومنی در پایان خواستار پرداخت خسارت تصادفات در صحنه شد و افزود: باید با افزایش گشت های سیار خسارت افراد سر صحنه پرداخت شود. اگر چه شرکت های بیمه برای دریافت حق بیمه سریع اقدام می کنند باید در پرداخت ها نیز فعالیت به سرعت انجام شود. اگر بتوانیم در پرداخت ها نیز به سرعت عمل کنیم می توانیم مدعی موفقیت باشیم. متاسفانه امروز در بسیاری از شهرهای بالای ۱۰ هزار نفر شعبه بیمه گذار وجود دارد اما شعبه ای برای پرداخت خسارت نیست.
در این همایش همچنین کریمی رئیس بیمه مرکزی با اشاره به اینکه باید به فکر چاره برای موتورسیکلت های فاقد بیمه شخص ثالث باشیم، تاکید کرد: باید کیوسک هایی در کنار پلیس فعال شود. همچنین باید برای بالا بردن فرهنگ بیمه فکری اساسی شود و در این رابطه اطلاع رسانی مستمر صورت گیرد.
وی با انتقاد از اینکه عده ای نسبت به بیمه بی تفاوت هستند، گفت: در برخی از کشورها تعداد خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث نزدیک به صفر است و ما نیز باید تلاش کنیم به این سمت حرکت کنیم.