عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیة با بیان اینکه قبل از حضور حضرت معصومه(س) به قم تعدادی از خاندان شیعی زندگی می کردند، گفت: بعد از مدفون شدن حضرت در قم، این شهر قبله آمال شیعیان و یکی از طایفه های قدیمی نقبای یاران اهل بیت(ع) شد.

حجت الاسلام والمسلمین مهدی رستم نژاد، عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیة در گفتگو با خبرنگار مهر به مناسبت 23 ربیع الاول سالروز ورود حضرت معصومه(س) به قم در مورد شخصیت آن حضرت گفت: امام موسی بن جعفر(ع) پدر بزرگوار حضرت معصومه(س) دارای فرزندان زیادی است؛ امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) از یک مادر هستند.

وی افزود: حضرت معصومه(س) از معدود امامزادگانی است که چند امام و معصوم(ع) راجع به عظمت ایشان صحبت کردند. حتی روایت شده که حضرت رسول(ص) هم راجع به ایشان صحبت کردند؛ همان طور که در مورد امام رضا(ع) سخنانی بیان کردند.

نویسنده کتاب "تکرارپذیری حادثه عاشورا" در ادامه سخنانش اظهار داشت: امام جعفر صادق(ع) قبل از اینکه حتی امام کاظم(ع) متولد شوند هم در سخنانی راجع به حضرت معصومه(س) فرمودند در قم یکی از فرزندان دفن می شود که نامش فاطمه است. حضرت فرمودند که عظمت حضرت معصومه چنان است که تمام شیعیان را می تواند شفاعت کند.

این محقق و نویسنده کشورمان بیان کرد: باید گفت که حضرت معصومه(س) از این جهت در قله است و شبیه و نظیری ندارد. حضرت معصومه(س) تنها امامزاده ای است که راجع به ایشان از یک معصوم(ع) زیارت نقل شده است. از چهار معصوم برای زیارت حضرت معصومه(س) تأکید و توصیه شده است. یکی از آثار و اجر زیارت حضرت معصومه(س) واجب شدن بهشت است.

نویسنده کتاب "جلوه های پیام الهی در قرآن" در ادامه سخنانش تصریح کرد: مسلما این مقام به خاطر عظمت و مقام خود حضرت معصومه(س) است نه نسب و اینکه فرزند و یا خواهر و عمه معصوم هستند که در این صورت خیلی ها شاید این جایگاه را داشتند. افزون بر جلالت و شأن خانوادگی و خاندانی آن حضرت، حضرت معصومه برخوردار از علوم و معارف و تقوای الهی است.

وی با بیان اینکه حضرت معصومه(س) به دنبال سفر امام رضا(ع) به ایران وارد شدند اذعان کرد: سفر امام رضا(ع) به ایران برای ما برکت های بسیاری آورد که از جمله ورود حدود 4 هزار نفر از فرزندان اهل بیت(ع) و شیعیان به ایران است. وقتی حضرت به ساوه رسیدند کاروان حضرت با سپاهیان حکومتی درگیر شدند و به قم رسیدند و بعد از مدت 17 روز که در منزل یکی از محبان اهل بیت(ع) بودند به شهادت رسیدند. حضرت فرمودند که از پدرانم شنیدم که در قم از محبان ما زندگی می کنند، مرا به آنجا ببرید.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: قبل از حضور حضرت به قم تعدادی از خاندان شیعی زندگی می کردند و اصحاب و یاران امام صادق(ع) و امام کاظم(ع) مدفون بودند، حتی در حرم حضرت معصومه سه دختر امام جواد(ع) هم مدفون هستند. بعد از دفن حضرت، قم قبله آمال شیعیان می شود و وجوهی از شیعیان و بزرگان و چند طایفه از سادات رضوی و موسوی، اشعری، برقعه ای و ... به قم مهاجرت می کنند که در نتیجه قم یکی از طایفه های قدیمی نقبای یاران اهل بیت(ع) می شود؛ کسانی که واسطه مستقیم بین مردم و اهل بیت(ع) بودند.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص)العالمیة در پایان سخنانش بیان کرد: قم محل تردد و رفت و آمد شیعیان قبل از ورود حضرت معصومه(س) بود و پس از ایشان هم به سبب حضورایشان منظومه ای از شمس ها و قمرها به قم آمدند و اکنون بسیاری از سادات در اینجا دارای مزار هستند. بیش از 400 امامزاده شناسنامه دار در استان قم هستند که نشان می دهد که چقدر مهاجرت ها زیاد بوده است. امام صادق فرمودند روزی علم از کوفه خارج و در قم ظهور می کند و به سایر بلاد کشیده می شود به گونه ای که تمام دنیا از آن بهره مند می شوند.