زاهدان - خبرگزاری مهر: چهادهمین نمایشگاه کتاب سیستان و بلوچستان از امروز به مدت یک هفته در محل دائمی نمایشگاههای زاهدان آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر پنجشنبه در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه اظهار داشت: یکی از ابزارهای مهم برای جلوگیری از تهاجم فرهنگی کتاب است و برپایی چنین نمایشگاههای می تواند توسعه فرهنگی را در جامعه ترویج دهد.

بهمن دری گفت: اگر کشوری دارای اقتدار سیاسی، اجتماعی و عمرانی باشد اما اقتدار فرهنگی نداشته باشد قطعا با فروپاشی رو برو خواهد شد.

وی افزود: کتاب یک ابزار مهم، ماندگار، کارآمد و تاثیرگذار است که در برابر ابزارهای نوین همچنان جایگاه خود را در جامعه حفظ کرده است.

دری بیان داشت: کتاب موثرترین و کارآمدترین ابزار رسانه ای است که می تواند همه مفاهیم نظام جمهوری اسلامی ایران را به جهانیان معرفی کند.

وی به مثبت ارزیابی کردن برپایی نمایشگاههای کتاب اشاره کرد و گفت: برپایی چنین نمایشگاههایی کمک زیادی به تبادل فرهنگ در جامعه می کند.

معاون وزیر ارشاد افزود: تمامی هنرها از علم کتاب سرچشمه می ‌گیرد و انتشار کتاب اقتدار فرهنگی هر جامعه به حساب می‌آید.

دری اظهار داشت: انتظار داریم در نمایشگاه کتاب، کتاب‌هایی ارائه شود که بتوانند در جملات کوتاه بهترین مفاهیم را عرضه کنند.

وی با بیان اینکه چهارده نمایشگاه کتاب در سیستان و بلوچستان برگزار شده است، گفت: باید به هنگام برپایی نمایشگاه کتاب به خروجی آن توجه کرد تا عیبها برطرف و محاسن آن تقویت شود.

دری افزود: 80 درصد نمایشگاههای کتاب کشور طی 5 سال گذشته در قالب نمایشگاههای کتاب دفاع مقدس، کودک و نوجوان و... برپا شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم بیان داشت: برپایی چنین نمایشگاههایی می تواند در رفع تامین نیاز کتابهای قشر عظیم دانشجو و مردم موثر باشد.

علی محمد آزاد با بیان اینکه برپایی نمایشگاه کتاب از افتخارات فرهنگی استان محسوب می شود، گفت: این امر نشان دهنده توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین مردم سیستان و بلوچستان است.

وی با اشاره به اینکه در بخش فرهنگی با افکار انسانها سر و کار داریم و باید ذهنها را به لحاظ فرهنگی توسعه دهیم، افزود: برای از بین بردن محرومیت فرهنگی باید فکر فرهنگی و نرم افزاری را در جامعه گسترش دهیم.

آزاد اظهار داشت: در دولت نهم و دهم توجه خاصی به بخش فرهنگی شده است و تصویب 50 میلیارد تومان اعتبارات در سفر سوم رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان در زمینه امور فرهنگی و گسترش اماکن فرهنگی به ویژه فرهنگسراها نشان از توجه مسئولان است.

وی گفت: از آنجا که دشمن توان برخورد نظامی با جمهوری اسلامی ایران را ندارد به همین دلیل به تخریب مسائل فرهنگی کشور گام برداشته که در این رابطه همه نهادهای فرهنگی باید به سمت و سویی سوق داده شوند که بتوانیم با این تهاجم فرهنگی مقابله کنیم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم بیان داشت: چهاردهمین نمایشگاه کتاب استان با حضور 400 ناشر و بیش از 40 هزار عنوان کتاب در 240 هزار غرفه از امروز تا یک هفته در زاهدان دایر است.

حجت الاسلام عباس دانشی با بیان اینکه عرضه کتاب در این نمایشگاه با 40 درصد تخفیف ارائه می شود، گفت: بن الکترونیک خرید کتاب نیز توسط بانک صادرات در چهاردهمین نمایشگاه کتاب سیستان و بلوچستان عرضه می شود.

در مراسم افتتاح این نمایشگاه از دو کتاب فصل کشوری با عنوان آمایش سرزمین و برنامه ریزی محیطی نوشته عیسی ابراهیم زاده و امام المهدی (ع) از منظر اهل سنت نوشته تاج محمد جمشید زهی از نویسندگان سیستان و بلوچستان و همچنین کتاب سال استان با عنوان حقوق و شکوه زن در اسلام نوشته امیر حمزه سالارزایی رونمایی شد.

چهاردهمین نمایشگاه بزرگ کتاب سیستان و بلوچستان از 27 بهمن ماه لغایت سوم اسفند ماه صبحها از ساعت 9 تا 12 و عصرها از ساعت 16 تا 20 در محل دائمی نمایشگاههای زاهدان برای علاقمندان دایر است.