رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران اظهارداشت: اقتصاددانان معتقدند درآمد تعیین کننده نشاط است و افراد غنی شادتر از فقرا هستند اما این موضوع نیز یک حدی دارد و بعد از حد اشباع دیگری تاثیری ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدشهاب الدین صدر روز شنبه در همایش سلامت و نشاط اجتماعی در محل کتابخانه ملی گفت: نشاط به قضاوت فرد از درجه میزان کیفیت زندگی اطلاق می‌شود و اینکه فرد چقدر زندگی‌اش را دوست دارد. منظور از نشاط اجتماعی آرامش فکری به دور از هرگونه دغدغه است. در برخی از آیات قرآن نیز به نشاط اشاره شده است.
 
وی افزود: اقتصاددانان معتقدند درآمد تعیین کننده نشاط است و افراد غنی شادتر از افراد فقیر هستند اما این موضوع نیز یک حدی دارد و بعد از حد اشباع دیگری تاثیری ندارد. در مجموع هرچه رفاه یک جامعه بیشتر باشد نشاط آن بیشتر خواهد بود.
 
رئیس کل سازمان نظام پزشکی افزود: پیشرفتهای فناوری نیز تا حدی در رفاه موثرند اما عواطف و روابط نیز بر روی آن تاثیر می‌گذارد. اساسا عدالت و احساس برابری نیز نشاط آور است به این ترتیب در جامعه‌ای که فکر کنند عدالت وجود دارد نشاط بیشتری نیز دیده می‌شود در مقابل، تبعیض‌ها نشاط را پایین می‌آورد.
 
وی ادامه داد: اگر امنیت و عدالت برقرار باشد اما مردم احساس عدالت و امنیت نکنند، نشاط آن جامعه تامین نمی‌شود. آموزش و تحصیلات نیز در ایجاد نشاط اجتماعی موثر است. هرچه سطح تحصیلات بالاتر باشد در نشاط اجتماعی و کیفیت زندگی موثرتر خواهد بود.
 
به گفته صدر، اعتقادات مذهبی نیز در نشاط اجتماعی موثر است چرا که افراد به آینده امید دارند و در مقابل مکاتبی که به پوچی گرایی رسیده‌اند به افسردگی پیش می‌روند.
 
وی ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده در دنیا 61 درصد افرادی که در مراسم مذهبی مانند مساجد، کلیسا و غیره شرکت می‌کنند احساس شادی و نشاط بیشتری دارند.
 
صدر با اشاره به تاثیر بهداشت و سلامت در ایجاد نشاط اجتماعی گفت: افراد سالم در مقابل افراد بیمار شادترند. جسم سالم نشاط بیشتری را ایجاد می‌کند. سلامت کامل روان و رفاه اجتماعی بر ایجاد نشاط اجتماعی موثر است. همچنین افراد متاهل نسبت به افراد مجرد یا افرادی که زندگی‌شان از هم پاشیده نشاط بیشتری دارند. البته این موضوع به عواملی مانند درآمد و شغل نیز بستگی دارد.
 
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه کشور از ظرفیتهای اجتماعی بسیار بالایی برخوردار است گفت: هرچه مردم به نظام و حکومت تعلق بیشتری داشته باشند در نشاط موثرتر خواهد بود. مشارکت مردم در راهپیمایی‌ها و انتخابات نشان دهنده میزان نشاط اجتماعی است. در مجموع یکی از مولفه‌های توسعه در هر کشور، نشاط اجتماعی است که امیدواریم مسئولان به این امر توجه بیشتری داشته باشند.