به گزارش خبرنگار مهر، محمد بهزاد در جمع خبرنگاران درباره جزئیات امضای نخستین قرارداد همکاری برای ایجاد شبکه مشترک برق بین ایران، عراق، سوریه و لبنان، گفت: با توفق چهار کشور مقرر شده است در مرحله نخست ایران حدود 250 تا 300 مگاوات برق به این شبکه مشترک سنکرون کند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه در حال حاضر چهار کشور در بخش مسائل فنی و عملیاتی به نتایج قابل توجه ای دست یافته اند، تصریح کرد: هم اکنون ایران به طور متوسط روزانه یکهزار مگاوات برق به عراق صادر می کند که با توفق چهار کشور علاوه بر این بین 250 تا 300 مگاوات دیگر برق به عراق توسط ایران ارسال خواهد شد.
این مقام مسئول با اعلام اینکه در مرحله نخست حدود 50 مگاوات برق ایران از مسیر عراق و سوریه به کشور لبنان ترانزیت خواهد شد، اظهار داشت: با تصویب تفاهم نامه تهران در وزارتخانههای برق و انرژی چهار کشور به تدریج حجم مبادلات برق افزایش می یابد.
وی با یادآوری اینکه پیش بینی می شود تا 2 ماه اینده اولین فاز این شبکه مشترک برقی بین چهار کشور عملیاتی شود، تاکید کرد: با اجرای کامل این پروژه و صدور سالانه 1500 تا 2000 مگاوات برق ایران درآمدی حدود یک میلیارد دلاری از محل فروش برق کسب می کند.
واردات برق عراق از ایران 20 برابر شد
عادل مهدی مشاور وزیر برق عراق هم در این نشست با بیان اینکه از سال 2003 میلادی واردات برق از ایران با ظرفیت ابتدایی 50 مگوات آغاز شدف گفت: هم اکنون ایران روزانه یکهزار مگاوات برق از عراق وارد می کند که حجم واردات به زودی به 1200 مگاوات افزایش می یابد.
این عضو کابینه دولت بغداد با اعلام اینکه توافق جدید برقی تهران باید در پارلمان و دولت چهار کشور به تصویب برسد، تاکید کرد: در مجوع تا پیش از تابستان سال اینده تبدلات برقی با حجم ابتدایی 50 مگاوات آغاز و با ذشت زمان افزایش می یابد.
وی با اشاره به ضرورت توسعه بازارهای الکتریکی بین چهار کشور اسلامی منطقه، بیان کرد: عراق از حضور در این پروژه مشترک برقی استقبال می کند.
هشام مشفج معون وزیر برق سوریه هم در جمع خبرنگاران با آمادگی دولت دمشق برای واردات و ترانزیت برق صادراتی ایران، اعلام کرد: توسعه شبکه برق مشترک بین چهار کشور اسلامی منافع اقتصادی این کشورها را تامین خواهد کرد.
نجیب صالح مدیر کل انتقال برق لبنان هم در این مراسم با اشاره به آمادگی دولت بیروت برای افزایش واردات برق از ایران، خاطر نشان کرد: قطعا نتایج مذاکرات و نشست برقی تهران برای چهار کشور نتایج مثبتی را در بلندمدت به همراه دارد.