به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا عبدالرحیمی امروز یکشنبه در همایش ملی مدیریت سوخت هوانوردی با بیان اینکه دانشکده صنعت هوانوردی از سال 1330 تاسیس شده است، گفت: سال گذشته 750 هزار نفر ساعت در این دانشکده آموزشهای مهارتهای ضمن خدمت را در حوزه های مختلف صنعت گذراندند و در کنار آنها، دانشجویان در رشته های کارشناسی و کاردانی مراقبت پرواز، الکترونیک، مخابرات و تعمیر و نگهداری مشغول تحصیل هستند.
سرپرست دانشکده صنعت هوانوردی افزود: 597 نفر تحصیل آکادمیک، 6 هزار نفر آموزش آزاد بلند مدت و هزاران نفر ساعت هم در حال آموزشهای تخصصی در بخشهای مختلف هستند.
وی با اشاره به اینکه سهم صنعت هوانوردی در 30 میلیارد تن دی اکسید کربن تولید شده در دنیا تنها 2 درصد است، گفت: 649 میلیون تن دی اکسید کربن از طریق حمل و نقل هوایی تولید می شود اما بازهم این صنعت در سراسر دنیا تلاش دارد تا نسبت آلودگی هوا را با اقدامات جدید کاهش دهد.
عبدالرحیمی تصریح کرد: سهم حمل و نقل جاده ای در آلودگی هوای زمین 74 درصد است اما صنعت هوانوردی با تولید هواپیماهای جدید با موتورهای کارآمد که در هر 100 کیلومتر 3 لیتر مصرف سوخت دارند، به دنبال کاهش آلودگی هوا است.
معاون برنامه ریزی و نظارت شرکت فرودگاههای کشور با بیان اینکه قیمت هر بشکه سوخت هواپیما به 133 دلار رسیده است، اظهار داشت: سهم 13 درصدی قیمت سوخت در عملیات هوایی در سال 2001 امسال به 32 درصد رسیده است که براساس پیش بینی یاتا، همین افزایش چند دلاری قیمت سوخت 32 میلیارد دلار به هزینه شرکتهای هواپیمایی اضافه می کند.
وی اظهار داشت: امسال قیمت سوخت با 13.4 افزایش نسبت به سال پیش از این روبرو بوده است، ضمن آنکه ما در کشور روزانه بین 3 میلیون لیتر تا 3 میلیون و 500 هزار لیتر مصرف سوخت هواپیما داریم که در طول سال این رقم حدود یک میلیارد و 95 میلیون لیتر می شود.
عبدالرحیمی با اشاره به اینکه اگر مصرف سوخت را 10 درصد در کشور کاهش دهیم، میزان مصرف سوخت 109میلیون و 500 هزار لیتر کاهش می یابد، بیان کرد: این میزان سوخت با نرخ 400 تومان رقمی در حدود 44 میلیارد تومان می شود که صرفه جویی زیادی در مصرف سوخت به شمار می رود.