به گزارش خبرنگار مهر، احمد یزداننیک صبح یکشنبه در پنجمین همایش پرستاری نصفجهان با موضوع مطالبات جامعه و پرستاران از نظام پرستاری اظهار داشت: برآورده شدن مطالبات جامعه پرستاری در گرو برآورده شدن مطالبات مردم از پرستاران و نظام سلامت است و تا زمانیکه انتظارهای مردم برآورده نشود، پشتیبانی اجتماعی از خواستههای جامعه پرستاری نیز محقق نمیشود.
وی افزود: البته باید توجه داشت که پرستاران در واقع جزو متینترین، مظلومترین و در عین حال مسئولیتپذیرترین اقشار جامعه هستند و در حالیکه پرستاری جزو 11 شغل پردرآمد دنیاست، در کشور ما مشکلات معیشتی از جمله مهمترین دغدغههای پرستاران است.
رئیس هیئتمدیره سازمان نظام پرستاری اصفهان با اشاره به اینکه سازمان نظام پرستاری نماد هویتی جامعه پرستاران است، تاکید کرد: در نظام سلامت شکاف عمیقی میان درآمدها وظایف وجود دارد و اکنون درآمدها متناسب با این تقسیم وظایف توزیع نشده و این موضوع سبب شده 30 تا 40 درصد دانشجویان پرستاری پس از فارغالتحصیلی جذب بازار کار نشوند.
وی ادامه داد: برآورده شدن بسیاری از انتظارات از نظام سلامت نیازمند توجه به قشر پرستار است و نداشتن دغدغه مالی در زندگی است زیرا اصلاح معیشت بر اساس عدالت وظیفه مسئولان است.
یزداننیک تصریح کرد: جهتگیری اقتصاد سلامت اکنون به شکلی ناخواسته بر درمان متمرکز شده، در نتیجه در نظام سلامت اکنون بخش درمان بسیار قوی و پیشگیری و توانبخشی ضعیف است و این موضوع میتواند ناشی از درآمدزایی درمان باشد.
وی اضافه کرد: اکنون نگاه استراتژیک به سلامت و در نتیجه سرانه خدمات سلامت در جامعه اندک است و این در حالی است که آموزش و سلامت از جمله سرمایهگذاریهای استراتژیک دنیاست زیرا امنیت اجتماعی در پرتو این دو موضوع محقق میشود.
رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری افزود: 60 درصد هزینههای سلامت از جیب مردم پرداخت میشود و این در حالی است که این رقم باید بین 10 تا 15 درصد باشد که این موضوع ناشی از جهتگیری نامناسب اقتصاد سلامت است و برای تامین برخی هزینهها ویزیت و آزمایشهای غیرضروری اضافی رابر مردم تحمیل میشود.
وی جایگاه پرستاران در تیم سلامت را در حد اجراکننده دستور دانست وتاکید کرد: پرستار باید قدرت تشخیص پرستاری، برنامهریزی و قدرت اجرای این برنامهریزیها را داشته باشد تا بتواند در قبال سلامت بیمار پاسخگو باشد و بدون این آزادی اجرا پرستاران به جایگاه شایسته خود نمیرسند.