شمسالدین حسینی در گفتگو با مهر درباره تصمیم جدید نفتی دولت در رابطه با کشورهای اروپایی گفت: بالاخره عرضه نفت، به عنوان یک امکان در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است ولی در چند سال گذشته، ایران نه در تشکلهای نفتی نظیر اوپک و نه در ارتباط با مشتریان خود، با نفت به عنوان یک ابزار سیاسی برخورد نکرده است.
سخنگوی اقتصادی دولت افزود: نفت وسیلهای است که از گرمایش خانهها گرفته تا مواد اولیه کارخانجات را تامین میکند؛ ولی احساس ما این است که برخی از دولتهای اروپایی، با ایران مزورانه برخورد میکنند؛ به این ترتیب که به ایران اعلام کردهاند که نفت را تحریم نمیکنیم اما اگر میخواهید مبلغ حاصل از فروش نفت خود را به ایران منتقل کنید، باید از ما اجازه بگیرید.
وی تصریح کرد: کشورهای اروپایی اعلام میکنند که هم نفت را از ایران خریداری و هم در خصوص پرداخت پول آن برای ایران تصمیمگیری میکنند در حالی که ایران چنین وضعیتی را نمیپذیرد.
حسینی افزود: لذا وزیر نفت با توجه به اختیاراتی که داشته و دارد، قرار شده است فروش یا عدم فروش نفت به اروپا را سیاستگذاری کند.
وی اظهار داشت: اگر کشور یا دولتی نخواهد از رفتار مزورانهاش در قبال ایران دست بردارد، جمهوری اسلامی ایران نیز از منافع کشور خود دست برنمیدارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به این سئوال که آیا کشوری هم در این فهرست قرار گرفته است، گفت: نمیتوانم جزئیات را بازگو کنم.
به گزارش مهر، ماجرا از آنجا آغاز شد که 6 سفیر از برخی کشورهای اروپایی شامل فرانسه، هلند، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال و یونان نوبت به نوبت چهارشنبه گذشته به وزارت امور خارجه رفتند تا هر کدام پیام و تصمیم مهم جمهوری اسلامی ایران را بشنوند.
باتوجه به اینکه رستم قاسمی وزیر نفت ایران چندی پیش از برنامه جمهوری اسلامی ایران برای قطع صادرات نفت به برخی از کشورهای اروپایی خبر داده بود، زمزمه ابلاغ رسمی این تصمیم در محافل اقتصادی و دیپلماتیک بر سرزبانها افتاد.
در همین حال، اگرچه خبر توقف صادرات نفت خام ایران به 6 کشور اروپایی ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، پرتغال، هلند و یونان بلافاصله توسط مقامات وزارت امور خارجه تکذیب شد اما سکوت رسمی وزارت نفت در این باره در چند روز گذشته، زوایای جدیدی از تصمیم مهم نفتی ایران بازگشایی میکند. در همین حال، انتشار این خبر، بلافاصله منجر به وقوع یک التهاب جدید نفتی در بازار اروپا و آمریکا شد.