به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست رسانهای پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران با حضور حمید مرادویسی دبیر این دوره و امین عظیمی معاون پژوهش و انتشارات جشنواره صبح امروز در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد. مرادویسی در ابتدای این نشست به ارائه گزارشی از بخشهای مختلف جشنواره پانزدهم پرداخت.
وی با اشاره به برگزاری پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران در 11 بخش گفت: امسال همچون دو دوره گذشته جشنواره سراسری تئاتر دانشگاهی را داریم که جایگزین جشنواره مناطق شده و از 13 تا 17 اسفندماه در کرمان برگزار میشود. قرار است از میان 20 اثر شرکت کننده از 14 استان در این جشنواره حدود 4 کار به بخش دانشجویان غیر تئاتری جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران راه پیدا کنند.
مرادویسی با اشاره به برگزاری بخش نمایشنامه خوانی در دو بخش تألیفات دانشجویی و مرور آثار علیرضا نادری و حضور پنج تا شش اثر در بخش مدرسان تئاتری افزود: بخش نمایشهای رادیویی، نمایشنامه نویسی جایزه استاد رادی، نمایش خیابانی، پوستر و پایاننامههای برگزیده هم جدیتر از دورههای گذشته برگزار میشوند. همچنین قرار است در بخش پایاننامهها اثر برگزیده معرفی شود.
دبیر پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران درباره بخش بینالملل این دوره از جشنواره تأکید کرد: بیشترین تلاش ما در این بخش این بود که تنها نگاه آماری به بخش بینالملل نداشته باشیم و حتی اگر تعداد آثار این بخش کم باشد ولی سطح کیفی آثار بالا باشد. در بخش بینالملل 26 اثر دریافت کردیم که قرار است 8 اثر دیگر هم به دستمان برسد. دکتر سعید کشنفلاح و دکتر مجید سرسنگی بازبینی آثار بینالملل را بر عهده دارند.
وی از حضور دانشجویان ایرانی در حال تحصیل در دانشگاههای بینالملل در بخش بینالملل جشنواره پانزدهم خبر داد و گفت: تا به حال پنج نفر از این دانشجویان اعلام آمادگی کردهاند که با گروهی از دانشگاه محل تحصیل اثری را در جشنواره به صحنه ببرند.
مرادویسی با اشاره به تغییر نکردن میزان بودجه این دوره از جشنواره نسبت به دوره گذشته گفت: معاونت فرهنگی دانشگاه تهران میزبان جشنواره است و همه میدانیم که بحث اداری زمانبر است. به دلیل تغییراتی هم که در بخش معاونت فرهنگی دانشگاه تهران رخ داده نگران این هستیم که بخشی از بودجه جشنواره تا 10 اسفندماه آزاد شود که امیدواریم با همکاری مدیران و مسئولان این نگرانی برطرف شود.
در ادامه این نشست نیز امین عظیمی به ارائه توضیحاتی درباره بخشهای پژوهش، انتشارات و کارگاههای آموزشی پرداخت و گفت: در بخش مسابقه پژوهش تا به حال 74 چکیده مقاله از 60 دانشجو ارائه شده و با وجود دعوت از استادهای تئاتری متأسفانه چکیده مقالهای ارائه نشده است. امیدواریم تا 15 اسفندماه که آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات است آثار بیشتری به دست ما برسد. قرار است 23 اسفندماه چکیده مقالات انتخابی معرفی شوند.
وی درباره بخش انتشارات جشنواره پانزدهم افزود: کتاب "تئاتر محیطی" اثر ریچارد شکنر، "تئاتر در گذرهگاه فرهنگها" اثر پاتریس پابیس، مجموعه مقالات "تئاتر مستند" گردآوری شده توسط محمد منعم و مجموعه مقالات برگزیده متون قرن 18 تا پایان قرن 20 میلادی که در شکلگیری پرفورمنس آرت مؤثر بودند. همچنین قرار است کتاب نمایشنامههای برگزیده دانشجویی نیز منتشر شود.
عظیمی از ارائه بسته لوح فشرده آثار تادئوش کانتور به همراه کتابچهای در خصوص این هنرمند برجسته لهستان با همکاری گروه تئاتر "لیو" و احتمال انتشار 10 فیلم اجراهای برتر تئاتر جهان در صورت تأمین بودجه خبر داد.
معاون پژوهش و انتشارات پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران درباره بخش کارگاههای آموزشی جشنواره گفت: رایزنیهایی با ریچارد شکنر داشتیمت که به احتمال زیاد کارگاه آموزشی ئاتر محیطی با حضور شکنر به صورت ویدئو کنفرانس برگزار میشود. در این کارگاه رزی گلدبرگ نیز حضور دارد. قرار است آزاده گنجه، سحر سجادیه، علی پورعیسی و سعید بهنام نیز کارگاههایی آموزشی در جشنواره برگزار کنند.
وی از برگزاری کارگاهی آموزشی پیش از برگزاری جشنواره با حضور فرهاد مهندسپور با موضوع "دراماتورژی، از متن تا اجرا" و اجرای نمایشنامه خوانی توسط نمایشنامه نویسان برجسته تئاتر ایران در بخش پژوهش و کارگاههای آموزشی جشنواره خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۵
پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران بدون افزایش بودجه این دوره نسبت به دورههای گذشته، اردیبهشتماه سال 91 در تهران برگزار میشود.