قرارداد طرح توسعه 3 میدان نفتی کوه موند، کوه کاکی و بوشگان به ارزش تقریبی 800 میلیون دلار به کنسرسیومی ایرانی - اوکراینی واگذار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، قرارداد توسعه میادین نفت کوه موند، بوشگان و کوه کاکی بین شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران(زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران) و شرکت نفت و گاز پروم پارس (کنسریوم ایرانی- اوکراینی) امضا شد.
 
احمد قلعه بانی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امروز با تایید گزارش 57 روز قبل خبرگزاری مهر، در جمع خبرنگاران ارزش قرارداد توسعه این سه میدان نفتی را حدود 800 میلیون دلار عنوان کرد و افزود: این قرارداد به کنسرسیومی ایرانی – اکراینی واگذار شد. این گزارش مهر توسط روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت تکذیب شده بود.

میدان نفت سنگین کوه موند در80 کیلومتری شرق بندر بوشهر و در کرانه خلیج فارس واقع شده است تاکنون 8 حلقه چاه در این میدان حفاری شده است که فقط 2 چاه آن  مربوط به نفت سنگین می باشد.
 
مخازن نفت سنگین این میدان در سازندهای جهرم و سروک بوده که سازند سروک خود به دو لایه بالایی و پایینی با خصوصیات متفاوت تقسیم می‌شود. میزان نفت در جای این میدان از سازند سروک حدود یک میلیارد بشکه است.
 
میدان نفتی کوه کاکی هم در شمال شرق کوه موند و در فاصله 15 کیلومتری جنوب خورموج قرار دارد.  تنها چاه این میدان در سال 1352 حفاری شده است. مخازن نفتی این میدان سازندهای آسماری و سروک بوده و از نوع نفت سبک می‌باشد که میزان نفت در جای این  میدان حدود 780 میلیون بشکه می‌باشد.
 
میدان بوشگان هم در 100 کیلومتری شمال بندربوشهر و در 30 کیلومتری میدان گازی دالان واقع شده است. تنها چاه این میدان در سال 1342 حفاری شده است. میزان نفت در جای این میدان در سازند آسماری حدود 340 میلیون بشکه برآورد شده است.
 
بر اساس توافق انجام شده توسعه سه میدان قرار است توسعه این سه میدان در دو فاز انجام می گیرد به طوریکه فاز اول توسعه 52 ماه از زمان موثر شدن قرارداد خدمات (service Contract) بوده که در این فاز تولید زودهنگام حدود 5 هزار بشکه در روز طی مدت 39 ماه محقق خواهد شد.
 
همچنین تولید فاز اول 11 هزار بشکه روز بوده ضمن آنکه فاز دوم نیز از تاریخ موثر شدن قرارداد 77 ماه بوده که به تولید 22 هزار بشکه روز خواهد رسید.
 
پیش بینی می شود در فاز اول در میادین کوه موند و کاکی 7 حلقه چاه و در پایان فاز دوم در 3 میدان مجموعا 19 حلقه چاه جدید حفاری شود.
 
نفت تولیدی از میادین کوه موند و کاکی و بوشگان پس از فرآورش در واحد فرآیندی مرکزی (CPF)از طریق خط لوله 14 اینچ به طول 140 کیلومتر به چند راهه گناوه برای صادرت انتقال می یابد.