محمدرضا عطارزاده در گفتگو با مهر از افزایش روزافزون تنشهای جهانی در مورد آب خبر داد و گفت: تا 25 سال آینده دو سوم جمعیت جهان در کشورهایی خواهند بود که با بحران کم آبی مواجه هستند.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به تغییرات آب و هوایی و خشکسالی ها، اظهار داشت: تغییرات جهانی و رشد جمعیت، توسعه شهرنشینی، تغییر اقلیم و آلودگی در سطحی بی سابقه از دیگر معضلات بخش آب جهان است.
عطارزاده با تاکید بر لزوم بهره برداری از تجربه های گذشتگان برای یافتن راه حل کاهش شکست و ناکارآمدی روشها و فناوری های خلاقانه، ادامه داد: ارزش آب برای کویرنشینان و جوامعی که در مناطق خشک و بیابانی زندگی می کنند، همیشه بیش از دیگران بوده است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو گفت: در آموزه های دینی ایرانیان آب از ارزش و تقدس بسیار والایی برخوردار بوده و به همین دلیل گذشتگان با سرمایه گذاری شخصی خود آب را استحصال و در اختیار عامه قرار می دادند.
وی خاطر نشان کرد: وقف آب برای مردم همواره یک فضیلت بوده و هست و ساخت آب انبار، یک توفیق و نصیب خدادادی تلقی می شود.
به گزارش مهر، وقوع خشکسالی و تغییرات اقلیمی طی سال های گذشته از جمله عوامل تاثیرگذار بر ایجاد مسائل آبی در ایران بوده است. از مهم ترین این موارد می توان به کاهش سطح آب دریاچه ارومیه و خشکی بخشی از این دریاچه اشاره کرد.
کاهش میزان بارندگی ها در این حوزه آبریز باعث لطمه زدن به تعادل آب در منطقه ارومیه شده است. این مسئله در سال جاری دولت را بر آن داشت تا با تشکیل یک کمیته ویژه وقوع بحران خشکی دریاچه ارومیه را بررسی و در اولین فرصت راهکارهای توقف خشکی دریاچه ارومیه پیشنهاد و عملیاتی شود.
البته به گفته برخی مسئولان وزارت نیرو، بارندگی های ماه های گذشته در حوزه آبریز ارومیه باعث بهبود کمی در وضعیت خشکی دریاچه ارومیه شده است اما گرمای هفته های اخیر و افزایش تبخیر آب در دریاچه ارومیه، دوباره باعث کاهش سطح آب در این دریاچه شده است.