استاد گروه فلسفه دانشگاه تبریز با تأکید بر اینکه کاندیداها برای جلب آرا نباید وعده‌های بی مورد و افراطی بدهند، گفت: علت عدم رعایت اخلاق در همه سطوح جامعه ضعیف بودن بنیه اخلاقی است.

دکتر حسن فتحی در مورد رعایت اخلاق انتخاباتی توسط کاندیداها به خبرنگار مهر گفت: وقتی وعده‎ها و تبلیغات زیادی صورت گیرد و صداقت کم باشد و بطور کلی یک بدنه سالم اخلاقی اعم از فردی و گروهی در جامعه وجود نداشته باشد، نباید انتظار داشت اخلاق انتخاباتی از سوی کاندیداها رعایت شود.

استاد گروه فلسفه دانشگاه تبریز افزود: باید واقعیتها منعکس شده و وعده‎های بی مورد و غیر ممکن به مردم داده نشود و به جای افراط در بیان برنامه‏های خود و تخریب احساسی رقبا، اخلاق انتخاباتی بدرستی در نظر گرفته شود.

فتحی در مورد اینکه چرا با وجود تدوین و تصویب منشورهای اخلاقی انتخاباتی متنوع بداخلاقیهای انتخاباتی در کاندیداها وجود دارد گفت: علت عدم رعایت اخلاق در همه سطوح جامعه و در این مورد خاص که بیشتر نمایان است ضعیف بودن بنیه اخلاقی است.

وی یادآورشد: بطور کلی اخلاق یک ضمانت اجرایی خارجی و فیزیکی ندارد. تدابیری که اندیشیده می‎شود بویژه در پیگیری تخلفات انتخاباتی که بر پایه اصل بر عدل و انصاف درکار است بنوعی ضمانت اجرای اخلاق انتخاباتی است. ولی اخلاقیات جنبه کمی و کیفی و نه قضایی دارند و بایستی کاندیداها شخصا فضای انتخابات را به فضای اخلاقی و احترام به رقیب و بزرگ منشی تبدیل کنند.