به گزارش خبرنگار مهر فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع هزاران نفر از مردم قم در سالروز قیام خونین 19 دی نوعی مرامنامه و منشور اخلاقی است که پیش روی همه دستاندرکاران برگزاری انتخابات، کاندیداها و طرفداران آنها قرار گرفته است.
رهبر معظم انقلاب در این دیدار شاخصهای برگزاری انتخابات و رقابت سالم و انتخاب کاندیداهای اصلح را به گونهای ترسیم کردهاند که با بهرهگیری از این رهنمودها چشماندازی درخشان در انتظار بهارستان نهم خواهد بود.
رقابت غیر از خصومت و تهمتزنی متقابل است
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر لزوم برگزاری انتخاباتی سالم و رقابتی اظهار داشتند: رقابت غیر از خصومت و تهمتزنی متقابل است، رقابت به معنای اثبات خود با نفی دیگران نیست. رقابت، دادن وعدههای خلاف قانون، برای جلب نظر مردم نیست.
نامزدها باید با قصد خدمت وارد عرصه انتخابات شوند/ ارتباط با مراکز قدرت و ثروت شیوه آمریکایی است
ایشان در ادامه سخنان خود نکاتی را در خصوص نامزدهای انتخابات گوشزد کردند و افزودند: نامزدها باید با قصد خدمت وارد عرصه انتخابات شوند زیرا اگر کسانی با هدف قدرت طلبی و بدست آوردن ثروت و یا انگیزههای ناسالم دیگر وارد انتخابات شوند، به مردم و کشور خدمت نخواهند کرد.
رهبر انقلاب اسلامی، ارتباط نامزدها با مراکز ثروت و قدرت را بسیار مخرب دانستند و تصریح کردند: این، همان شیوهای است که در به اصطلاح دموکراسی های دنیا به ویژه در آمریکا مرسوم است و نامزدها با حمایت مالی کمپانیها، شرکتها و افراد ثروتمند، وارد انتخابات میشوند و بعد از پیروزی در انتخابات نیز وامدار این افراد هستند و به جای خدمت به مردم، در جهت منافع صاحبان قدرت و ثروت، قانون وضع می کنند.
امانت داری مجریان انتخابات/ هیچ چیزی بالاتر از قانون نیست
ایشان همه مجریان و مسئولان، و نامزدها را به رعایت آداب و شروط انتخابات سالم فراخواندند و افزودند: مجریان برگزاری انتخابات اعم از دولت و وزارت کشور و همچنین شورای نگهبان باید تمام تلاش خود را برای امانت داری رأی مردم و برگزاری انتخاباتی سالم انجام دهند و همه بدانند هیچ چیزی بالاتر از قانون نیست.
استفاده از بیتالمال اشکال مضاعف دارد/ هر فردی را نمی توان به راحتی متهم کرد
حضرت آیتالله خامنهای استفاده از بیت المال برای انتخابات را یکی دیگر از نکاتی دانستند که مردم باید بشدت در مورد آن حساس باشند و در این زمینه افزودند: استفاده از بیت المال در انتخابات اشکال مضاعف دارد، ضمن آنکه هر فردی را هم نمی توان به راحتی متهم به اینگونه مسائل کرد.
نحوه تشخیص نامزد اصلح
ایشان مردم را به دقت و حساسیت در انتخاب نامزدها فراخواندند و تأکید کردند: برای تشخیص درست دو راه وجود دارد: یا انسان خودش تحقیق کند و به نتیجه برسد و یا استفاده از نظرات افرادی که بین انسان و خدا حجت ایجاد میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی اظهار امیدواری کردند با لطف خداوند و حضور پرشور مردم و انتخاب درست آنان، مجلسی در شأن نظام اسلامی تشکیل شود.
حضور مردم در این انتخابات دشمن شکن خواهد بود
رهبر معظم انقلاب اسلامی حرکت مستمر ملت ایران در مسیر رسیدن به قله ها را متوقف ناشدنی خواندند و خاطرنشان کردند: دشمن در حالی قصد دارد درعزم و اراده مردم و مسئولان رخنه ایجاد کند که اقتدار و توانایی های امروز نظام جمهوری اسلامی ایران با 20 و یا 30 سال پیش قابل مقایسه نیست و هیمنه ظاهری جبهه استکبار در سالهای گذشته نیز، اکنون جای خود را به ضعف و ناتوانی روزافزون داده است.
تلاش دشمن برای یأس و حضور کمرنگ مردم
ایشان انتخابات را یکی از عرصههای نمایش حضور مردم دانستند و تصریح کردند: از مدتها قبل، از مرکز و قرارگاه فرماندهی جبهه کفر و استکبار گرفته تا پادوها و پیاده نظام این جبهه در داخل و خارج، تلاش گستردهای بکار گرفته شده تا حضور مردم در انتخابات مجلس کمرنگ باشد اما به لطف و فضل الهی، حضور مردم در این انتخابات دشمن شکن خواهد بود.
لزوم درس گیری از انتخابات و فتنه سال 88
حضرت آیت الله خامنه ای انتخابات سال 88 را یادآور بهترین و بدترین خاطره ها دانستند و تأکید کردند: بهترین خاطره ها، حضور عظیم و خیره کننده چهل میلیونی مردم در پای صندوقهای رأی بود و بدترین خاطره ها مربوط به «جرزنی های» سیاسی برخی افراد ناباب، نادان و بعضاً معاند، در انتخابات بود.
پرهیز از حرکات دشمن شاد کن!
ایشان با تأکید بر اینکه در هر انتخاباتی ممکن است عده ای معترض باشند، خاطرنشان کردند: در چنین شرایطی، قانون، راه را معین کرده است، اما در انتخابات سال 88 عده ای راه قانون شکنی، تحمیل هزینه به کشور و مردم، شاد کردن دشمن، و اجرای برنامه های مورد نظر دشمن را برگزیدند ولی راه به جایی نبردند زیرا مردم در صحنه بودند و تا زمانی که ملت در صحنه است، هیچکس در کشور، نمی تواند، کارهای خلاف قانون را به پیش ببرد.
همه باید به رأی مردم احترام بگذارند
رهبر انقلاب اسلامی قضایای بعد از انتخابات سال 88 را یک تجربه و درس، خواندند و افزودند: انتخابات مظهر حضور مردم و نتیجه آن، مظهر خواست و رأی مردم است و همه باید به آن احترام بگذارند.
سلامت انتخابات 32 سال گذشته
رهبرمعظم انقلاب اسلامی با یادآوری برگزاری بیش از 30 انتخابات سالم در 32 سال گذشته، بیان کردند: در انتخابات مختلف، چه در زمان حیات امام (ره) و چه بعد از ایشان، هیچ موردی که انتخابات را ناسالم کرده و یا نتیجه آن را تغییر داده باشد، وجود نداشته و همان رأی و انتخاب مردم، واقع شده است.
نگاه ملتهای دیگر به این انتخابات دوخته شده است
حضرت آیتالله خامنهای، انتخابات مجلس را برای ملتهای اسلامی نیز مهم و تأثیرگذار خواندند و افزودند: به همین دلیل است که دستگاههای خبیث استکبار اعم از آمریکا، انگلیس، صهیونیستها و دیگران تلاش دارند تا این انتخابات را مخدوش و برای ملتهای دیگر مأیوس کننده جلوه دهند.
ایشان تأکید کردند: ملت ایران در زمینه انتخابات و انقلابی بودن، پیشکسوت ملتها است و قطعاً نگاه ملتهای دیگر، به این انتخابات دوخته شده است.
«صبر و بصیرت» دو عامل مهم برای استمرار موفقیت ها و پیروزی ملتها
ایشان «صبر و بصیرت» را دو عامل مهم برای استمرار موفقیت ها و پیروزیهای ملتها برشمردند و خاطرنشان کردند: ملت ایران تجربه بزرگ موفقیت های ناشی از بصیرت و صبر را در مقابل چشم ملتهای دیگر قرار داده است.
چقدر به فرمایشات رهبری عمل کردهایم!
درپایان باید گفت کمترین وظیفه فعالان انتخابات، تطبیق رهنمودهای جامع و راهگشای مقام معظم رهبری با رفتار و ماموریتهای خود است.
حال باید از خود و همه فعالان انتخابات اعم از سیستمهای اجرایی، کاندیداها و طرفداران آنها بپرسیم با رقابت سالم و اخلاقی و پرهیز از تخریب ها وتهمت زنی ها تا چه اندازهای فرمایشات مقام معظم رهبری را جامه عمل پوشاندهایم؟