همايش نهضت توليد علم، جنبش نرم افزاري، و آزاد انديشي روز گذشته با حضور استادان، دانشجويان و صاحبنطران در مدرسه سما دانشگاه آزاد اسلامي برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر"، در مراسم افتتاح اين همايش، محمد شاهي دبير علمي اين همايش گفت : در اين همايش كه يازدهمين همايش نهضت توليد علم، جنبش نرم افزاري و آزادانديشي در دانشگاه آزاد اسلامي است بالغ بر 150 مقاله از سراسر كشور دريافت شد كه از اين 150 مقاله 42 مقاله از تهران و 108 مقاله ديگر از شهرستان هاي كشور به دبيرخانه همايش ارسال شده بودند.

وي تصريح كرد : در نهايت پس از داوري 9 مقاله براي ارائه سخنراني در اين همايش گزينش شدند كه در طول همايش ارائه مي شوند.

وي آموزش و پرورش و تفكر پژوهشي، آموزش و پرورش و نظريه پردازي، آموزش و پرورش و چالش هاي توسعه يافتگي و مبادي توليد علم و جنبش نرم افزاري در آموزش و پرورش را از محورهاي اين همايش ذكر كرد و افزود : از اهداف برگزاري اين همايش زمينه سازي براي انطباق بيشتر با چشم اندازهاي آتي كشور و توجه به فرمايش مقام معظم رهبري در خصوص جنبش نرم افزاري مي باشد.

دكتر عبدالله جاسبي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي نيز ضمن تبريك ايام الله دهه فجر گفت : يكي از مواردي كه دشمنان در دوران انقلاب به آن تاكيد مي كردند اين بود كه انقلاب راه علم و دانش را از جوانان كشور سد مي كند. ولي امروز همگان شاهديم تعداد دانشجويان دانشگاه هاي ما چندين برابر شده است. امروز ايران حرف اول علم و دانش را در خاورميانه مي زند.

وي تصريح كرد : جمهوري اسلامي هر روز شاهد شكوفايي علوم و تكنولوژي در كشور است و دنيا ناباورانه اين پيشرفت را نطاره مي كند. يكي از اقدامات بسيار مهمي كه به فرمايش رهبر معظم انقلاب در جامعه علمي ايران شكل گرفت جنبش نرم افزاري،  توليد علم و آزاد انديشي بود. ما از دانشگاه هاي كشور انتظار داشتيم با نگاه جدي تري به اين مسئله توجه كنند اما اينگونه نشد، بنابراين تصميم گرفتيم در دانشگاه آزاد به دعوت رهبر انقلاب لبيك بگوييم. الان يك سال و نيم از آن زمان مي گذرد و در اين مدت 10 همايش مختلف در اين زمينه در دانشگاه آزاد اسلامي برگزار شده است و توانسته ايم اين اين بحث را علاوه بر دانشگاه ها به مدارس دانشگاه آزاد اسلامي (سما) نيز وارد كنيم.

دكتر جاسبي افزود : فروردين سال آينده همايش بين المللي جنبش نرم افزاري، توليد علم و آزاد انديشي را برگزار خواهيم كرد كه تا كنون 500 مقاله براي اين همايش ارسال شده است. ضمن اينكه جمع بندي مقالات ارائه شده در يازده همايش مختلف جنبش نرم افزاري، توليد علم و آزاد انديشي در اين همايش ارائه مي شود.

وي تصريح كرد : در سال آينده جنبش نرم افزاري را به يك فرهنگ در دانشگاه ها و مراكز علمي تبديل مي كنيم. اين كمك مي كند تا راه پرفراز و نشيب علوم و تكنولوژي كه غرب در آن تبجر دارد و از ما پيشي گرفته است را با سرعت بيشتر طي كنيم و اين فاصله را كاهش دهيم.

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي خاطر نشان كرد : طبق برنامه سوم توسعه بودجه پژوهش 5/1 درصد توليد ناخالص ملي در نظر گرفته شده بود كه اين امر محقق نشد و در حال حاضر بودجه پژوهش تنها 7/0 درصد توليد ناخالص ملي است. در برنامه چهارم توسعه نيز رقم 3 درصد توليد ناخالص ملي در نظرگرفته شده است كه رقم بالايي است و مطابق بودجه پژوهشي بسياري از كشورهاي پيشرفته است. براي رسيدن به اين هدف بايد تلاش و جديت را افزايش داد. ضمن اينكه بايد بخشي از انرژي دانشگاه ها و مدارس به توليد علم مصروف گردد.

وي افزود : در حال حاضر دانشگاه ها فقط مصرف كننده هستند و توليد علم بسيار اندك است. بايد اهتمام ورزيد و براي دستيابي به هدف مورد نظر در برنامه چهارم توسعه به توليد علم و دانش و جنبش نرم افزاري تاكيد كرد. در صورت دستيابي به اهداف مورد نظر در برنامه چهارم مي توان به عملي شدن چشم انداز بيست ساله نظام اميدوار بود.

سپس 9 مقاله از ميان 21 مقاله منتخب و گزينش شده ارائه شدند. مقالاتي با عناوين مدرسه و توسعه، چالش ها و راهبردها، مباني نظري و نظريه پردازي ها در آموزش و پرورش، تعامل تفكر پژوهشي با سياست پژوهش  عملكرد حرفه اي، تطبيق ساخت دانش و شناخت شاگرد و هماهنگي نقش هاي مدرسان، ناظران و مديران در معنا كردن يادگيري، تاثبر برنامه ي آموزشي روش تحقيق ويژه كودكان بر توسعه و تقويت تفكر پژوهشي و پژوهش گري، نقش كليدي مديران و معلمان با تجربه در موفقيت و هدايت معلمان تازه كار، توليد علم در آموزش و پرورش؛ لوازم و مولفه ها و ... در اين همايش پذيرفته شده بودند.

نمايشگاه دستاوردهاي علمي و پژوهشي مدارس سما (سازمان مدارس آزاد) نيز در كنار اين همايش برگزار شده بود كه رئيس دانشگاه آزاد اسلامي از اين نمايشگاه ديدن كرد.