حسن روحاني دبير شوراي عالي امنيت ملي پس از پايان ديدار 2 روزه از استان كرمانشاه در تشريح نتايج اين سفر در گفت وگو با خبرنگار سياسي "مهر"، گفت : در اين سفر عمدتا در جلسه شوراي اداري با حضور همه مقامات مسوول ونمايندگان استان كرمانشاه، نسبت به مسايل استان و احيانا مشكلاتي كه با آن روبرو است، آشنايي بيشتري پيدا شد و با توجه به پروژه هاي در دست اجرا و در حال افتتاح كرمانشاه مشخص است كه حركت اين استان به سمت توسعه، حركت مطلوبي است.
وي استان كرمانشاه و مرز خسروي را دروازه اصلي ايران به عراق ناميد و افزود : با توجه به اينكه كرمانشاه بيش از 300 كيلومتر مرز مشترك با عراق دارد و اين استان پاسدار مرزهاي بسيار مهم ما در منطقه مياني غرب در برابر كشور همسايه ماست، از مجموعه گزارشات بر مي آيد كه امنيت اين استان امنيتي مطلوب است و يكي از دلايل اينكه استان كرمانشاه به سمت توسعه مي رود اين است كه پايه هاي امنيتي در آن مستقر شده است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به اين مطلب كه استان كرمانشاه به رغم همه پيشرفتها، مشكلاتي نيز دارد كه در اين مورد شوراي عالي امنيت ملي مي تواند به اين استان كمك كند، گفت : يكي از مشكلات اين استان مشكلات مواصلاتي است كه بايد در اين زمينه ها مذاكره و بحث شود و مرجعي كه مي تواند اين مشكل را به حل وفصل نهايي برساند، شوراي عالي امنيت ملي است.
وي با اشاره به روستاهاي مرزي كرمانشاه، افزود : به علت شرايطي كه تاكنون برقراربوده، اين روستاها نمي توانستند سكنه خود را بازگرداند وبا توجه به شرايطي كه امروز در عراق حاكم است و آنچه كه ما پيش بيني مي كنيم، در ماههاي آينده فكر مي كنم بتوانيم بتدريج راه حل هاي اجرايي را براي آن پيدا و اجرا كنيم و مردم اين روستاها بتوانند به روستاهاي خود برگردند و روستاهاي خود را آباد كنند.
روحاني از ديگر مشكلات اين استان را بحث مهار آبهاي كرمانشاه دانست و تصريح كرد : استان كرمانشاه نيازمند به آبهاي موجود در اين استان است كه بايد به درستي اين آبها مهار و هدايت شود، دشت هاي زيادي در اين استان است كه اين دشتها را مي توان با استفاده از اين آبها آباد كرد و در مجموع در مورد مهار آبهاي اين استان، شوراي عالي امنيت ملي از پيش نظراتي داشته و ما مي توانيم در اين زمينه كمك كنيم. وي همچنين استان كرمانشاه را داراي پتانسيل هاي خوبي در زمينه گردشگري دانست.
وي در مورد آلودگي 310 هزار هكتاري استان كرمانشاه به مين هاي باقي مانده از دوران جنگ گفت : بخش بزرگي از مناطق آلوده به مين پاكسازي شده، اما اكنون انتظار استان اين است كه همه مناطق پاكسازي شود و در اين زمينه شوراي عالي امنيت ملي مصوباتي از گذشته داشته كه مناطق آلوده به مين بازسازي شود و بودجه هايي در اختيار نيروهاي مسلح گذاشته شده و ستاد كل نيروهاي مسلح مسووليت اجرا و نظارت بر اين پروژه ها را در كل بر عهده دارد، اما من فكر مي كنم بودجه، امكانات و منابع مالي براي پاكسازي كافي نبوده و نيست.
وي تاكيد كرد : در تهران و در دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي مسايل مربوط به استان كرمانشاه مطرح خواهد شد و با حضور مسوولان اين مسايل را پيگيري خواهيم كرد.