به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل ورزش و جوانان استان قم در گفتگویی دلیل عدم اجرایی شدن مصوبه هیئت دولت را حجم بالای پروژههای نیمه کاره ورزشی دانست و گفت: با توجه به وجود حدود دو هزار پروژه ورزشی نیمه کاره در کشور با اعتباری بالغ بر 6 هزار میلیارد تومان، وزارت ورزش و جوانان از تعریف پروژههای جدید خودداری میکند، مگر اینکه منابع احداث پروژهها تامین شده باشد.
عباس جهان بینی برآورد مالی این طرح را 60 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای اجرایی شدن این طرح 59 هکتار زمین تملک شده و 150 هزار متر فضای ورزشی در این طرح پیش بینی شده است.
به گفته جهان بینی در این طرح فضاهای مفید ورزشی از قبیل خوابگاه ورزشی، فضای ورزشی روباز، سالنهای قهرمانی، جاده تندرستی، پیست دوچرخه سواری، استخر، سالن دو و میدانی سرپوشیده، زمین چمن تمرینی، پیست اتومبیلرانی، فضاهای اداری، فضای سبز و... پیش بینی شده است.
نظر مثبت مجلس به طرح توسعه مجموعه ورزشی یادگار امام
مطالعات اولیه توسعه این ورزشگاه توسط شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور انجام شده و با تائید وزیر ورزش و جوانان به معاونت راهبردی و نظارت ریاست جمهوری ارسال شده و در دفتر امور مجلس آن معاونت برای صدور مجوز لازم، کلیات آن پذیرفته شده است.
در این زمینه حجتالاسلام علی بنایی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرح توسعه مجتمع ورزشی یادگار امام برای تامین اعتبار مورد نیاز در لایحه بودجه سال 91 درج نشده است، این اقدام را نیازمند مساعدت معاونت راهبردی و نظارت ریاست جمهوری دانست.
وی تاکید کرد: با توجه به شرایط ویژه قم، چنانچه این طرح از سوی دولت ارائه شود مجلس شورای اسلامی نگاه ویژهای به آن خواهد داشت.
سرانه فضاهای ورزشی در قم کافی نیست
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی فضاهای موجود ورزشی در قم را کافی ندانست و اظهار داشت: اجرای این طرح و سایر طرحهای ورزشی در استان قم بسیار ضروری است به خاطر اینکه سرانه فضاهای ورزشی در قم پائینتر این میانگین کشوری است.
بنایی تاکید کرد: هر چند تعدادی اماکن ورزشی در قم وجود دارد ولی نیاز جوانان قم به تنوع اماکن ورزشی بسیار بیشتر از امکانات و تجهیزات فعلی است.
بر اساس اعلام مسئولان ورزش استان قم، سرانه فضاهای ورزشی در این استان به ازای هر نفر 40 سانتی متر است و حدود 10 سانتی متر هم طرحهای نیمه کاره در دست اجراست، در حالی که متوسط سرانه فضاهای ورزشی در کشور 60 سانتی متر است.
سرانه مطلوب تعریف شده در قانون برنامه چهارم توسعه یک متر مربع است که با اجرایی شدن طرح توسعه مجموعه ورزشی یادگار امام حدود 150 هزار متر مربع فضای ورزشی به مجموعه فضاهای ورزشی قم افزوده میشود و در مجموعه با اتمام طرحهای ورزشی نیمه کاره، سرانه فضاهای ورزشی در قم به 65 سانتی متر مربع افزایش مییابد و این نشان میدهد که سرانه فضاهای ورزشی در قم نه تنها در حد استاندارد نیست بلکه تا رسیدن به یک متر مربع راه بسیاری در پیش دارد.
پرداخت هزینه تملک زمین ورزشگاه در 5 سال
حجتالاسلام بنایی با اشاره به مزیتهای توسعه فضاهای ورزشی در ایجاد روحیه نشاط و شادابی در جامعه و کاهش آسیبها و انحرافات اخلاقی و اجتماعی، خواستار توجه بیش از پیش مسئولان به توسعه فضاهای ورزشی و توجه به ورزش همگانی شد.
وی از ارائه تسهیلات ویژه برای پرداخت هزینه تملک طرح توسعه مجموعه ورزشی یادگار امام خبر داد و گفت: بر اساس توافق انجام شده قرار شد هزینه خرید این زمین به صورت اقساط 5 ساله پرداخت شود.
موضوعی که نماینده مردم قم در مجلس هشتم به آن اشاره کرد مربوط به نامه وی به مهندس نیکزاد وزیر راه و شهرسازی میشود که حجتالاسلام بنایی در آن نامه با اشاره به محدود بودن اعتبارات ورزش استان قم خواستار پرداخت هزینه واگذاری 59 هکتار زمین در 5 سال به صورت اقساط شد که وزیر راه و شهرسازی با این درخواست موافقت کرد.
مجموعه ورزشی 15 هزار نفری یادگار امام(ره) قم همزمان با ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سال 85 به بهرهبرداری رسید و با گذشت بیش از 5 سال از فعالیت این مجموعه ورزشی، هنوز طرح توسعه این مجموعه ورزشی برای اختصاص اعتبارات مورد نیاز در لایحه بودجه دولت گنجانده نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۷
قم - خبرگزاری مهر: تکمیل مطالعه توسعه مجتمع ورزشی یادگار امام(ره) قم در سال 87 و پیش بینی اعتبار مورد نیاز در لایحه بودجه سال 88 کشور پس از طی مراحل قانونی، یکی از مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت به استان قم بوده که هنوز محقق نشده است.