اراک - خبرگزاری مهر: مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی گفت: مهمترین وظیفه جمعیت هلال احمر پاسخگویی به بحران است و 120 تیم تخصصی امداد و نجات در رشته های 9 گانه در استان مرکزی ساماندهی شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی سلیمی در مراسم اهدای نشان و درجه به امدادگران استان و تجلیل از امدادگران فعال صبح یکشنبه افزود: امدادگران، بازوان پرتوان جمعیت هلال احمر هستند و خدمات زیادی را تاکنون به جامعه ارائه داده اند.

وی افزود: ارائه راهکار برای درجه بندی و تفکیک نیروی انسانی داوطلب بر اساس نوع تخصص و توانمندی از اصلی ترین نیازهای امروز جمعیت هلال احمر بود که برای دستیابی به این اهداف چهار درجه ویژه امدادگران تعریف شد و امروز در استان مرکزی برای اولین بار این درجه ها به امدادگران اهدا می شود.
 
وی گفت: این درجه ها شامل (امدادیار، امدادگر، نجاتگر و ایثار) است و هریک باز گو کننده توانائی ها و سوابق حضور اعضای داوطلب در فعالیتهای امدادی است.
 
وی افزود: امدادیار اولین مرحله است و این عضو داوطلبی از طریق سازمان جوانان یا داوطلبان و یا تکمیل فرم عضویت وارد جمعیت می شود که باید حداقل 16 سال تمام داشته باشد.
 
وی گفت: امدادگر عضو داوطلبی است که فعالیت خود را در سازمان امداد و نجات آغاز کرده و به ارائه خدمات امدادی مشغول است و به سه درجه یک، دو و سه تقسیم می شود.
 
وی نجاتگر را چنین عنوان کرد: عضو داوطلبی است که مرحله امدادگری را گذرانده و به ارائه خدمات نجات در عملیاتها می پردازد و حداقل سن ورود به دوره نجاتگری 18 سال تمام بوده و نجاتگران حق حضور در پایگاههای امدادی و عملیاتهای جستجو و نجات را دارند.
 
سلیمی افزود: درجه چهارم ایثار بوده که عضو گروه ایثار نیروهای واکنش سریع با چندین مهارت و توانمندی ویژه است که اولویت حضور در پایگاههای بین شهری، کوهستانی و دریایی را داشته و علاوه بر حضور در حوادث ملی، توانایی حضور در حوادث بین المللی را دارد.
 
وی طرح آموزش 50 هزار نفری آموزش امداد و کمک های اولیه، تقویت ناوگان امدادی استان ، اجرای کارگاه های آموزشی برای 700 نفر روسای شعب و مسئولین امداد، برگزاری 2 دوره مسابقات کشوری جستجوی نجات در تصادفات جاده ای، راه اندازای مرکز EOC، و سامانه 137 را از جمله اقدامات جمعیت هلال احمر استان مرکزی عنوان کرد.
 
مرتضی سلیمی، ساخت پایگاه امداد جاده ای دلیجان در زمینی به وسعت 300متر مربع و با اعتبار 150 میلیون تومان، ساخت انبارامدادی دلیجان به مساحت 1560متر مربع با اعتبار 700 میلیون تومان، و راه اندازی دانشگاه علمی کاربردی هلال احمر با دو رشته آتش نشانی و خدمات ایمنی را از دیگر اقدامات انجام شده جمعیت عنوان کرد.
 
 برگزاری دوره‌های آموزشی طرح امداد و نجات نوروزی
 
وی در مورد دوره‌های بازآموزی، توان‌افزایی و آمادگی امدادگران جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی گفت: این دوره‌ها که از امروز و به مدت ۱۰ روزبه منظور آمادگی برای طرح امداد و نجات نوروزی استان  برگزار می‌شود.
 
مرتضی سلیمی افزود: دراین دوره ها دستورالعمل پایگاه‌های امداد و نجات بین شهری و آیین‌نامه کارگروه مدیریت حمل و نقل و ایمنی راه‌ها مرور می‌گردد و نحوه استفاده و کار با تجهیزات نجات نیمه سنگین، رهاسازی و خارج کردن مصدوم، نحوه استفاده و کار با تجهیزات اطفاء حریق و اقدامات پیش بیمارستانی آموزش داده می‌شود.
در ادامه سفر رییس سازمان امداد و نحات جمعیت هلال احمر کشور به استان  در مراسمی کلنگ احداث پایگاه جاده ای سه راهی آوه نیز زده شد.