قائم ‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به ویرایش نهایی سند ملی نخبگان گفت: پیش‌نویس سند راهبردی امور نخبگان کشور یک سال در درست بررسی بود و آخرین ویرایش های مربوط به این سند به سرانجام رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ‌منصور ‌کبگانیان با اشاره به چهاردهمین جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، در محل دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی، گفت: بحث بسیار مهم پیش‌نویس سند راهبردی امور نخبگان کشور با توجه به مطالبه مقام معظم رهبری، حدود یکسال در درست بررسی بود و قبل از طرح در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی که انشاءالله در هفته آینده اعلام وصول خواهد شد، امروز ‌آخرین بحث‌های کارشناسی در مورد این سند مطرح شد و اعضای ستاد نظرات و پیشنهادهای خود را ارائه کردند که آخرین ویرایش این سند با توجه به این پیشنهادها انجام خواهد شد.

اتخاذ رویکردهای متفاوت نسبت به اسناد مشابه، از ویژگی‌های سند نخبگان است

وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های این سند اتخاذ رویکردهای متفاوت نسبت به اسناد مشابه است و بسیار تکامل پیدا کرده و تجربیات چند سال اخیر کشور در امور نخبگان لحاظ و کاستی‌های موجود هم به دقت رصد شده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر افزود: در ‌این سند در بحث تعریف نخبه علاوه بر موضوع استعداد، موضوع تخصص و اثرگذاری هم لحاظ شده و صرفا استعداد دیگر کافی نیست.

دکتر کبگانیان گفت: بحث آموزش نخبگان که تاکنون با جداسازی آنان از سایرین انجام می‌شد از این پس کمرنگ می‌شود و اگر کار ویژه‌ای با نخبگان انجام شود به ‌صورت فوق برنامه خواهد بود.

سند ملی نخبگان هماهنگ و در راستای ساختار نقشه جامع علمی است

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: این سند در هفت فصل، نه راهبرد ملی و شصت و هشت اقدام ملی با ساختار نقشه جامع ععلمی کشور هماهنگ و در راستای این سند بالادستی است.

حمایت از نخبگان جهان اسلام در سند ملی نخبگان

وی افزود: یکی از ویژگی‌های این سند توجه به بحث بین‌المللی نخبگان و حمایت از نخبگان جهان اسلام است که با همکاری ریاست بنیاد ملی نخبگان این سند انشاءالله در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار خواهد گرفت.

حمایت و پشتیبانی ستاد راهبری نقشه از دستگاه‌ها در اجرای نقشه جامع علمی

عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر با اشاره به اولین سالگرد رونمایی از نقشه جامع علمی کشور گفت:‌ در این نقشه راهبردهای کلان حوزه علم و فناوری کشور تا سال 1404 ترسیم شده است و با 224 اقدام ملی وظائف سنگینی  بر دوش کلیه دستگاه‌ها نهاده شده و برای اولین بار در این سند‌ اولویت‌های علم و فناوری کشور تعیین شده است.

وی افزود: از آغاز کار و برای اجرای نقشه ستاد راهبری اجرای نقشه ایجاد شد، که این ستاد تمام دستگاه‌ها را در مسیر اجرای نقشه راهبری و پشتیبانی خواهد کرد.

15 اقدام ملی، مراحل نهایی را برای اجرایی شدن طی می‌کنند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: 46 اقدام ملی برای اجرا در آغاز کار تعیین شد و امروز 15 اقدام ملی مراحل نهایی خود را طی می‌کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: اقدامات ملی مانند ارتقای خلاقیت دانش آموزان، آمایش آموزش و پرورش در کشور و... از مواردی است که مسیر اجرایی شدن را طی می‌کنند.

سیاست‌های اجرایی برای جلوگیری از دوباره ‌کاری‌ها ترسیم می‌شود

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در تشریح ساختار این ستاد گفت: کار‌گروه‌های تخصصی ‌ذیل این‌ ستاد‌‌ ‌‌‌دائما مشغول هستند و سیاست‌های اجرایی را با توجه به حیطه اختیارات هر دستگاه و برای جلوگیری از هم پوشانی‌ها و دوباره ‌کاریها ترسیم می‌کنند.

تصویب آئین نامه ستاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تصویب آئین نامه ستاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: طبق این آئین‌نامه، سایر وزرایی که با توجه به حیطه وظایف وزارتخانه مربوطه حضور آنان لازم باشد، با حق رای به جلسه دعوت می‌شوند.

همکاری‌های خوب ستاد راهبری نقشه با قوه قضائیه در بحث مالکیت فکری‌

عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: به‌عنوان مثال در بحث ثبت اختراعات و مالکیت فکری‌ که تاکنون قوانین و مقررات موجود با تغییرات جزیی نتوانسته است کافی باشد، در راستای اجرای یکی از راهبردهای ملی نقشه جامع علمی با قوه قضائیه همکاری‌های خوبی داشته‌ایم.

دکتر کبگانیان یادآور شد: موضوع طرح‌های کلان ملی با توجه به اینکه اجرای این طرح‌ها از توان یک دستگاه خارج است از دیگر موضوعاتی بود که در ستاد مطرح شد و با همکاری شورای عالی علوم و فناوری و سایر دستگاه‌ها نتایج خوبی حاصل شده است.