به گزارش خبرگزاري مهر، علي اكبر ولايتي درگفتگو با شبكه خبري العربيه به سوالات مختلف اين شبكه درباره تحولات مختلف منطقه اي از جمله تحولات عراق وانتخابات اخير اين كشور و موضع ايران در قبال آن، حكومت آينده عراق ، ارتباط ايران با طيف هاي مختلف جامعه عراق، اتهامات اخير برخي مقامات عراقي و غير عراقي به جمهوري اسلامي ايران و متهم كردن تهران به دخالت درامور داخلي عراق، تهديدهاي اخير آمريكا و رژيم صهيونيستي عليه ايران و نوع مقابله تهران با اين تهديدها ، پرونده هسته اي جمهوري اسلامي ايران و مذاكرات هسته اي اين كشور با اروپايي ها و موضوعات ديگر پاسخ داد.
در اين گفتگو كه مشروح آن فردا از نظر خوانندگان گرامي خواهد گذاشت، ولايتي درباره انتخابات اخير عراق و اينكه آيا تهران با روي كار آمدن يك حكومت لائيك درعراق موافقت خواهد كرد، تصريح كرد : اميدواريم دولت آينده عراق گذشته را جبران كند و رنج هايي را كه ملت عراق از بابت سياستهاي رژيم گذشته متحمل شد جبران كند.
ولايتي خاطر نشان كرد : اينكه دولت اسلامي يا لائيك روي كار آيد به خود عراقي ها مربوط است و ربطي به ما (ايران ) ندارد .
به گفته وي ، مهم اين است كه حكومت آينده به تمايلات ملت عراق پاسخ دهد وقطعا ملت عراق را نمي توان از ماهيت اسلامي خودشان جدا كرد.
مشاور عالي مقام معظم رهبري درباره اينكه برخي شخصيتهاي عربي و عراقي (مانند شاه اردن و برخي مقامات دولت موقت ) ايران را به تاثير بر حملات انتخاباتي متهم كرده بودند، با رد اين اتهامات تاكيد كرد:اين اتهامات را آمريكا و صهيونيست ها و نوكران ومزدوران منطقه اي آنها ترويج مي كنند و ايران به اينگونه اتهامات از اول انقلاب تاكنون عادت كرده است .
ولايتي امثال شاه اردن وبرخي مقامات دولت موقت عراق را به انجام ماموريت تخريبي بر ضد ايران كه از سوي آمريكا و صهيونيست ها به آنها واگذار شده است ، متهم كرد.
مشاور عالي مقام معظم رهبري با بي مورد خواندن نگراني رژيم هاي عرب سني مذهب منطقه از روي كارآمدن يك حكومت برخاسته از اكثريت (شيعه ) تصريح كرد: اگر دموكراسي به معناي حكومت اكثريت است و اگر اكثريت جمعيت عراقي ها شيعه هستند پس اكثريت هرچه راي داد بايد درنظر گرفته شود دمكراسي يعني حكومت اكثريت .
ولايتي با حسنه خواندن روابط جمهوري اسلامي ايران با اهل سنت در كشورهاي اسلامي تصريح كرد : ميزان كمك هاي جمهوري اسلامي ايران به برادران اهل سنت دركشورهاي اسلامي بيشتر از كمك ها به شيعيان بوده است نمونه مشخص آن ملت فلسطين ، افغانستان،بوسني كه اكثريت سني هستند، مي باشد .
به گفته وي، اكثر فشارهاي وارده عليه ايران از سوي آمريكا و غرب به خاطر حمايت معنوي جمهوري اسلامي ايران از مساله فلسطين و مبارزات ملت مظلوم فلسطين بر ضد رژيم صهيونيستي است و ايران به اين خاطر بهاي سنگيني را پرداخت كرده و مي كند.
ولايتي هرگونه رابطه مستقيم ميان ايران و آمريكا را تكذيب كرد اما به اين نكته اشاره كرد در برخي موارد مانند انتخابات عراق ديدگاه هاي تهران و واشنگتن از نظر اينكه انتخابات بايد برگزار شود به هم نزديك بود .
مشاور عالي مقام معظم رهبري به پرونده هسته اي ايران اشاره و تاكيد كرد: همانگونه كه رهبر انقلاب اشاره كردند اگر اروپايي ها در مذاكرات خود جديت نشان ندهند و قصد وقت كشي و فرار از تعهدات خود را داشته باشند آنگاه تصميم قاطعي اتخاذ خواهد كرد.
وي تاكيد كرد: بنا نيست كه ما تا قيامت غني سازي را متوقف كنيم ، ما غني سازي را تعليق كرده ايم نه متوقف و غني سازي هم بر اساس منشور معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي حق مسلم هر كشوري از جمله ايران است و ايران هم از حق مسلم خود گذشت نخواهد كرد.
ولايتي با پوشالي خواندن تهديدهاي رژيم صهيونيستي عليه ايران و حمله به تاسيسات هسته اي اين كشور تاكيد كرد: درصورت هرگونه تجاوز از سوي رژيم صهيونيستي به تاسيسات هسته اي ما ايران هرگز دست بسته نخواهند ماند وبا قدرت پاسخ اين تجاوز را خواهد داد.