به گزارش خبرنگار مهر، پری صابری کارگردان با سابقه، نمایشنامه نویس وطراح صحنه تئاتر که از جایگاه قابل توجهی در این عرصه برخوردار است اول فروردین ماه 1311 در کرمان چشم به جهان گشود.
پری صابری پس از پایان دوره متوسطه برای ادامه تحصیل در رشته سینما و تئاتر به پاریس رفت. در دوران دانشجویی فیلم کوتاهی درباره یکی از رباعیات خیام ساخت که به عنوان بهترین فیلم دانشجویی ۱۹۵۴ در فرانسه برگزیده شد. پس از آن، در سالهای 1995 تا 1998 در مکتب تانیا بالاشوا Tania Balashova تئاتر آموخت و پس از مدتی که برای مطالعه در اسپانیا به سر برد در ۱۳۲۴ به ایران بازگشت.
صابری در بازگشت به ایران گروه تئاتر پازارگاد را تاسیس کرد. همچنین در سالهای ۱۳۴۷تا ۵۷ مدیر فعالیتهای فوق برنامه دانشگاه تهران بود و تالار مولوی را در تهران تاسیس کرد. وی پس از انقلاب اسلامی دوباره به خارج از کشور سفر کرد و در آنجا نمایشنامه "من از کجا، عشق از کجا " را درباره زندگی فروغ فرخزاد نوشت و در ۱۹۸۱ در لسآنجلس اجرا کرد که بسیار موفق بود. سپس آن را به انگلیسی در جشنواره هنری بازیهای المپیک اجرا کرد که همچنان با استقبال مواجه شد.
سپس تصمیم به بازگشت به ایران گرفت و نمایشهای "من به باغ عرفان" درباره زندگی سهراب سپهری و "هفت شهر عشق" را با الهام از عطار نیشابوری به صحنه برد. در پی این موفقیتها آثار دیگری را نوشته و کارگردانی کرد که به گفته خودش نمایش "شمس پرنده" درباره مولوی از بهترین کارهایش است.
صابری به عنوان یکی از مطرحترین کارگردانان زن در ایران شناخته شده است. وی بیشتر آثار ملی ایرانی مانند شاهنامه فردوسی را دستمایه کارهای خود قرار میدهد."شمس پرنده" و "اسطوره سیاوش" دو نمایشی است که پری صابری در تالار یونسکوی پاریس روی صحنه برد. صابری نشان لژیون دونور فرانسه را در سال ۲۰۰۴ دریافت کرد.
کارگردانی نمایشهای" رند خلوت نشین"، "رستم و اسفندیار"،" یوسف و زلیخا "،" هفت خوان رستم"، "لیلی و مجنون" ،" سوگ سیاووش" و.... از دیگر کارهای این کارگردان با سابقه تئاتر است.
دریافت نشان ابن سینا (یونسکو) 2004، نشان شوالیه فرانسه 2004، لوح سپاس ازهفدهمین جشنواره بین المللی فجر، تندیس و لوح سپاس هجدهمین، نوزدهمین، بیستمین، بیست و یکمین، و بیست و سومین جشنواره بین المللی فجر از جوایزی است که تا کنون به صابری تعلق گرفته است.
همچنین علیرضا نادری، مهتاج نجومی، شهرام کرمی، کتایون حسینزاده، علی پاکدست و زندهیاد جمشید لایق از دیگر هنرمندانی هستند که در اول فروردینماه چشم به جهان گشودند.