به گزارش خبرنگار سينمايي مهرايرج كريمي، كارگردان فيلم با تاكيد براينكه در ايران سينماي مولف داريم، اما كارگردان مولف نداريم گفت: هيچ سينماگري نميتواند براي خودش تعريف ارائه كند.سينماگر ايراني بايد توسط ديگران كشف شود . به جاي تاكيد بر مولف شايد بهتر باشد از سينماي مستقل صحبت كنيم.
وي در مورد بازيگران فيلم گفت:همكاري با اين بازيگران و اين گروه برايم دلپذير بود. شاهرخ فروتنيان و احسان اماني از دوستان من هستند. اصولا در نوشتن فيلمنامههايم از لوكيشن و بازيگر الهام زيادي ميگيرم و آن را تغيير ميدهم و تكميل ميكنم. كريمي در ادامه پيرامون تدوين فيلمهايش گفت : به لحاظ اينكه فيلم هايم فضايي غيرمتعارف دارند حساسيت زيادي در تدوين دارم. با آنكه براي تدوينگراني كه به شيوه كلاسيك كار ميكنند، احترام زيادي قائلم اما فضاي فكري در اين سه كار با آنها همخواني نداشت.درفيلم «از كنار هم ميگذريم» با حسين زندباف فضاي دلنشيني داشتم. ايشان كه تهيهكننده، تدوين فيلم مرا هم انجام دادند و زماني كه تدوين كار را شروع كرد، كار خيلي دلنشين و با ريتم خوبي سپري شد و كمتر بحث و گفتوگو داشتيم. در عين حال كه نميخواستم رابطهام با تدوينگران كلاسيك به هم بخورد، اما ميخواستم كار را با تدوينگري جوان انجام دهم. به سراغ رضا شيرواني رفتم، كسي كه فقط مجري اوامر من نبود و در كارهايش ذوق و نوآوري داشت و البته در نگاهي مشترك بعضي از صحنهها و لحظات را كه فكر ميكرديم تماشاگر را كسل ميكند حذف كرديم.
وي افزود : من علاقه به ساخت فيلم درباره طبقه متوسط دارم كساني كه آنها را ميشناسم و اكثر مردم به همين طبقه تعلق دارند. منظورم از طبقه متوسط يك تعبير جامعهشناختي است. طبقهاي كه از دهه چهل شكل گرفته و توسعه پيدا كرده و البته فيلمسازان جاافتاده ما كه به اين طبقه ميپردازند مهرجويي و بيضايي هستند. فيلمسازاني كه ديدگاهشان با نوعي سنتگرايي آميخته است، به نظرم نسل بعد از آنها با اين سنتگرايي نسبتي ندارد.
محمدرضا سكوت، فيلمبردار «باغهاي كندلوس» نيز گفت : نميتوانم بگويم كدام كارم را بيشتر دوست دارم، اما فكر ميكنم كارم در اين فيلم يكدستتر و روانتر است. بههرحال آقاي كريمي به من لطف دارند و كارمان در اين فيلم بسيار با همدلي پيش رفت، دوست دارم تماشاگران زيادي با فيلم ارتباط برقرار كنند.
شاهرخ فروتنيان، بازيگر فيلم ديگر ميهمان نشست گفت :وقتي صحبت از تجربه بازيگري ميشود، بايد بگويم كودكي هستم در ابتداي كار. اين فيلم فضايي دوستانه داشت. وقتي فيلمنامه را خواندم چيز ديگري بود. زماني كه سر صحنه رفتم آن را درك نكرده بودم. وقتي قرار شد پلان آخر را بازي كنيم از آقاي كريمي پرسيدم اين آدمها كيستند. ايشان به من جملهاي گفتند كه من مرگ را زندگي كردم.
احسان اماني، ديگر بازيگر فيلم نيز گفت : قبلا تجربه دو فيلم «آبادان» و «طلاي سرخ» را داشتم و اين اولين كارم با آقاي كريمي است. حرفه ديگري دارم و گاهي بازيگري ميكنم.
رضا ناجي، بازيگر نام آشناي سينماي كشورمان نيز در پايان نشست گفت : اين اولين كارم با آقاي كريمي است، اين تيم واقعا يك گروه بينقص بود. خوشحالم كه با آنها كار كردهام.
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۸۳ - ۰۴:۱۳
روز گذشته نشست پرسش و پاسخ فيلم «بيد مجنون» برگزار نشد و اولين نشست مطبوعاتي روز هشتم جشنواره فيلم فجر به فيلم «باغهاي كندلوس» اختصاص پيدا كرد كه با حضور كارگردان و ديگر عوامل فيلم برگزار شد. عزيزالله حاجي مشهدي برگزاري اين نشست را برعهده داشت .