ابرکوه - خبرگزاری مهر: طوفانی با سرعت 80 کیلومتر امروز پنجشنبه ابرکوه را در نوردید.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز ابرکوه شاهد طوفانی با سرعت بیش از 80 کیلومتر بود که رفت و آمد را به ویژه در جاده های مواصلاتی با مشکل روبه رو کرد.

این طوفان در برخی از نقاط ابرکوه باعث کاهش دید تا فاصله 400 متری شد.

رانندگان در جاده های منتهی به ابرکوه نیز در اکثر مواقع با چراغ روشن حرکت می کنند و در برخی از اوقات نیز ناگزیر به توقف می شوند.

ابرکوه در طول سال شاهد چندین طوفان شن است که علاوه بر مشکلات تردد در جاده های منتهی به ابرکوه به خصوص جاده ابرکوه به یزد، باعث ایراد خسارات به باغات، مزارع و مناطق مسکونی می شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ابرکوه در مورد علل ایجاد این طوفان ها اظهار داشت: عمده عرصه‌ های منابع طبیعی ابرکوه را اراضی بیابانی و کویری به وسعت حدود 300 هزار هکتار تشکیل می‌ دهند.

محمدمهدی صادقی افزود: این اراضی به دلیل فقر پوشش گیاهی، بارندگی ناچیز،خشکسالیهای متوالی در چند سال گذشته همچنین وزرش بادهای موسمی، مستعد فرسایش است و این مسائل سبب به وجود آمدن طوفان ‌های شن در منطقه می ‌شود.

وی افزود: در ابرکوه به طور متوسط سالانه ده ها طوفان شن به وقوع می‌ پیوندد که این طوفان‌ ها سبب حرکت شن‌ های روان و خسارت به سمت مزارع، روستاها، باغات و تاسیسات و راه‌ ها می ‌شود.

صادقی افزود: به منظور کاهش اثرات مخرب این طوفان‌ها همچنین جلوگیری از پیشروی کویر و تثبیت شن ‌های روان، باید هر سال اقدام به انجام عملیات بیابان ‌زدایی و تثبیت شن‌ های روان در کانون ‌های بحران فرسایش با توجه به طرح ‌های مرتبط شود.

صادقی یادآور شد: با توجه به خشکسالی‌های متوالی سال‌های اخیر و از بین رفتن بسیاری از پوشش‌ های گیاهی منطقه، این عرصه ‌ها نسبت به فرسایش بادی حساسیت بیشتری پیدا کرده‌ اند و زمینه بیشتری برای ایجاد آسیب‌ ها فراهم شده است.

وی افزود: انجام عملیات ‌های عمرانی نظیر احداث راه‌ ها، ایجاد تاسیسات و صنایع مختلف، نیز بافت زمین را تغییر داده و افزایش حساسیت را به دنبال داشته است.

صادقی افزود: در طول سال و چندین بار شاهد قطع راه ارتباطی یزد - شیراز به علت وجود طوفان‌های شدید و حرکت شن‌های روان هستیم.

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این طوفان ها که در طول سال بارها تکرار می شود باعث وارد شدن خسارت به بهره برداران بخش کشاورزی می شود.

محمد علی حاتمی زاده افزود: وارد شدن خاک شور به مزارع کشاورزی یکی از اصلی ترین خسارت های غیر قابل جبران به واسطه این طوفان ها است.

وی افزود: وارد شدن خاک شور به این مزارع علاوه بر تخریب خاک، آبیاری را نیز با مشکل مواجه می کند.

حاتمی در مورد میزان خسارت وارد شده توسط این طوفان به عرصه های کشاورزی اظهار داشت: در حال بر آورد خسارات وارد شده هستیم.
------------------

عکس: رحیم میرعظیم