به گزارش خبرگزاری مهر، در پی تصمیم کره شمالی به ارسال ماهواره "ستاره درخشان" به فضا، رهبران چند کشور جهان خواستار لغو این برنامه شده اند.
ایالات متحده، روسیه، ژاپن و کره جنوبی که به همراه چین در مذاکرات هسته ای شش جانبه با کره شمالی حضور دارند، از پیونگ یانگ خواسته اند که با خودداری از پرتاب این ماهواره، مانع از عقیم ماندن توافق جدید "تعلیق در برابر غذا" شود.
بر اساس این توافق که اخیراً انجام گرفته است، کره شمالی که سال هاست با کمبود مواد غذایی و گاه قحطی دست و پنجه نرم می کند در برابر تعلیق برنامه های هسته ای نظامی و موشکی خود از ایالات متحده آمریکا کمک های غذایی دریافت می کند.
در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از تصمیم کره شمالی آن را مانعی در برابر توافقات انجام شده در پکن و برنامه واشنگتن برای ارسال 240 هزار تن کمک های غذایی به کره شمالی دانست.
کره جنوبی نیز با "خطرناک و تحریک کننده" خواندن تصمیم کره شمالی آن را برخلاف مصوبات شورای امنیت سازمان ملل خواند. توکیو نیز از پیونگ یانگ خواست که به سرعت این اقدام را متوقف سازد.
در همین حال مقامات روسیه و دبیر کل سازمان ملل نیز از این اقدام پیونگ یانگ ابراز ناراحتی کردند. وزارت خارجه روسیه این اقدام را باعث ایجاد نگرانی جدی خواند و خواستار تجدیدنظر کره شمالی در تصمیم خود شد.
در نیویورک، "بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل که خود شهروند کره جنوبی است به پیونگ یانگ هشدار داد که پرتاب موشک به فضا برخلاف قطعنامه های تحریمی سازمان ملل بر علیه این کشور است.
سلسله برنامه های کره شمالی برای پرتاب ماهواره به فضا از دهه 80 میلادی آغاز شده اند. چهارمین عملیات پرتاب ماهواره کره شمالی به فضا قرار است در نیمه آوریل مطابق با 27 فروردین ماه و همزمان با صدمین زادروز تولد "کیم ایل سونگ "رهبر اسبق این کشور انجام شود.