معاون اول رئیس جمهور ایران و نخست وزیر ترکیه در مذاکرات مشترک در تهران بر افزایش صددرصدی مبادلات اقتصادی دو کشور تا سقف 30 میلیارد دلار تا سه سال آینده تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمدرضا رحیمی در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه که امروز چهارشنبه در تهران برگزار شد، اظهار داشت: کشورهای غربی نمی‌خواهند ملت ایران در بخش انرژی هسته‌ای به پیشرفت و توسعه علمی دست یابد و می‌خواهند این علوم را تنها در انحصار خود داشته باشند، اما جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری‌های قابل توجهی در این بخش انجام داده است و آمادگی دارد پیشرفتهای خود در این زمینه را در اختیار ملت‌های دوست و برادر، بویژه ترکیه قرار دهد.

وی در ادامه با قدردانی از مواضع دولت ترکیه در قبال برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران گفت: ترکیه به خاطر نزدیکی و ارتباط صمیمانه با جمهوری اسلامی ایران بیش از دیگر کشورها در جریان برنامه‌های هسته‌ای ما قرار دارد و همواره در مجامع مختلف از مواضع برحق ایران دفاع کرده است.
 
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود روابط ایران و ترکیه را بسیار صمیمانه، برادرانه و خدشه‌ناپذیر دانست و گفت: مسئولان دو کشور امروز در مذاکرات انجام شده گامی فراتر در جهت ارتقاء‌ روابط و دوستی فی مابین برداشتند.
 
وی با بیان اینکه در مذاکرات صورت گرفته، درباره تمامی زمینه‌های همکاری و افزایش حجم مبادلات بازرگانی و تجاری گفتگو شد، خاطرنشان کرد: حجم مبادلات تجاری دو کشور هم اکنون از مرز 16 میلیارد دلار گذشته است و امروز دو کشور قرار گذاشتند که این رقم را در آینده نزدیک به 30 میلیارد دلار برسانند که برای تحقق آن نیازمند مساعد شدن زمینه ها و بسترهای لازم هستیم.
 
وی با اشاره به اینکه در دو سال گذشته پس از سفر نخست وزیر ترکیه به ایران حجم مبادلات تجاری دو کشور تا به امروز 50 درصد گسترش یافته است، گفت: امروز مصمم شدیم این افزایش را به 100 درصد رسانده و هر چه زودتر رقم 30 میلیارد دلاری را محقق سازیم.
 
رحیمی افزود: جمهوری اسلامی ایران از اینکه مذاکرات خود را در خصوص مسائل هسته‌ای در استانبول انجام دهد استقبال می کند.
 
رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه نیز در این مصاحبه مطبوعاتی مشترک با بیان اینکه در سالهای اخیر جهش مطلوبی در روابط تجاری دو کشور ایجاد شده است، اظهار داشت: حجم مبادلات دو کشور تا پایان سال 2011 از 16 میلیارد دلار گذشته است و هدف ما این است که تا سال 2015 این رقم را به 30 میلیارد دلار ارتقاء دهیم.
 
نخست وزیر ترکیه نقش وزرای دو کشور را برای افزایش سطح همکاری‌ها و گسترش روابط تجاری موثر دانست و گفت: در نیمه دوم سال جاری این مذاکرات را تکرار خواهیم کرد و مقرر شده است تا آن زمان دو نماینده تعیین شده از سوی دو کشور نظارت مستقیم بر کارهای مشترک داشته باشند.
 
رجب طیب اردوغان همچنین در خصوص مذاکرات هسته‌ای اظهار داشت: ترکیه آمادگی دارد مذاکرات در خصوص موضوع هسته‌ای ایران در استانبول انجام شود و این موضوع را در نشست کره جنوبی نیز مطرح کردیم و در این زمینه منتظر تصمیم نهایی طرف مقابل خواهیم بود.
 
وی خاطرنشان کرد: هیچ کس حق ندارد در برابر اقدامات صلح آمیز هسته‌ای مقابله کند و ترکیه با هر گونه اعمال فشار نسبت به اقدامات صلح آمیز هسته‌ای مخالف است.
 
وی افزود: عقل سلیم نیز با سلاح‌های اتمی و کاربرد نظامی انرژی هسته‌ای مخالف است.