مدیر دبیرخانه رویدادهای معماری ایران، کارگاه‌های فهم معماری را تمرینی فرهنگی برای شناخت ریشه‌های سرزمین ایران دانست و تاکید کرد: باید تمرینی را که در سینمای کشور اتفاق افتاد، در معماری هم انجام دهیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، وحید قاسمی، رشد معماری کشور را مستلزم تمرین و گذشتن زمان دانست و تاکید کرد: کار فرهنگی مثل باغبانی کردن است.  مثل تولید کالا نیست. یک باغبان سال‌ها برای یک مزرعه‌ زحمت می‌کشد، آفت‌های آن مزرعه را رفع می‌کند تا
به محصولی برسد.
 
وی در آستانه برگزاری کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بوشهر اظهار کرد: کارگاه‌های فهم معماری ایران تمرین معماری هستند و بزرگ‌ترین فایده این کارگاه‌ها این است که سوال ما دقیق می‌شود.
 
دبیر کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بوشهر، با اشاره به موفقیت‌های جهانی فیلم "جدایی نادر از سیمین" گفت: علاوه بر جوایزی که ما می‌بینیم، یک مساله خیلی مهم‌تری که در آن‌ها نهفته، این است که یک فرآیند فرهنگی در زمینه خود و بر اصول خودش شکل گرفته. این که سینمای ایران توانسته یک اعتباری پیدا کند، محصول یک حرکت فرهنگی مداوم است که به خصوص از سال‌های پس از انقلاب شروع شد. البته نمی‌توان امثال امیر نادری‌ها و سهراب شهیدثالث‌ها و کسانی را که پیش از این هم فرآیند‌هایی را آغاز کرده بودند، نادیده گرفت.
 
قاسمی یادآوری کرد: اگر خوب نگاه کنیم، می‌بینیم که حرکت فرهنگی که 30 سال پیش شکل می‌گیرد و با حرکت‌های مدیران بعدی ادامه پیدا می کند امروز با فیلم "جدایی نادر از سیمین" به ثمر نشسته است. فیلم‌هایی که در ابتدای تمرین سینما ساخته می‌شدند، واجد ویژگی‌های برجسته‌ای نبودند، اما تمرینی بودند که ما این ویژگی‌های برجسته را  پیدا کنیم.
 
مدیر دبیرخانه رویدادهای معماری ایران حرکت فرهنگی در حوزه معماری رانیازمند تمرین دانست و تاکید کرد: حرکت فرهنگی که از آن نام می‌بریم، جست‌وجو می‌کند که در خود این سرزمین، چه ریشه‌هایی وجود دارد. تا به ما بگوید که بضاعت‌مان چیست. داشته‌هایمان چیست و بنایمان را باید روی چه چیزی بنا کنیم.
 
کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بوشهر، از سوی دبیرخانه رویدادهای معماری، وابسته به مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران با همکاری سازمان‌های دولتی و خصوصی مختلف کشور، از تاریخ 26 تا 31 فروردین ماه 91 در حوزه جغرافیایی بوشهر برگزار می‌شود.