به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع مختلف اینترنتی، مسلمانان فرانسه با گذشت چندین روز از کشتارهای تولوز و کشته شدن عامل این کشتارها نسبت به تبعات این رویداد فاجعه آمیز ابراز نگرانی کرده و اظهارداشته اند که این رویداد می توانند نگرانیهای مسلمانان و تعصبهای جامعه فرانسه را نسبت به حضور اسلام در این کشور افزایش دهد.
این نگرانی در شرایطی افزایش یافته که اقلیت مسلمانان و مسئله امنیت هفته های باقی مانده به انتخابات ریاست جمهوری فرانسه به موضوعات داغ روز تبدیل شده است.
اسما از دانشجویان محجبه و مسلمان فرانسه با ابرازنگرانی از افزایش نژادپرستی و عدم تساهل نسبت به مسلمانان اظهار داشت: عامل این کشتارها کشته شد اما وی اسلام هراسی را احیا کرد. متأسفانه بسیاری مسلمانان را عامل انجام هرکار غیر قانونی و نادرستی می دانند این روزها اسلام به بحث داغ سیاسی تبدیل شده است.
این دانشجوی مسلمان ابراز امیدواری کرد که در آینده شیوه جدیدی از تفکر میان مردم این کشو حاکم شود تا به جای متهم کردن همه مسلمانان علل گرایش افرادی چون عامل کشتارهای تولوز را بیابند.
وی افزود: بهتر است علل واقعی رویدادهایی از این دست را بیابیم، امیدوارم که فرانسه بتواند این تعصب را کنار بگذارد و به معنای واقعای به اصول آزادی برادری و برابری احترام بگذارد.
تحقیقات اخیر موسسه آمار ملی در فرانسه نشان می دهد که 229 هزار مهاجر غیر اروپایی فرانسه که از 15 سال به بالا هستند، بیکار هستند و درمیان آنها نرخ بیکاری 1/23 درصدی حکم فرما است.
این کشتارهای تولوز و نسبت دادن آن از سوی برخی از افراد ناآگاه و متعصب به مسلمانان و اسلام موجب شده که سیاستمداران افراط گرای جناح راست ادعا کنند که این رویداد نشان می دهد که فرانسه تهدید افراگرایان مسلمان را جدی نگرفته است.
مارین لوپن رئیس حزب افراط گرای جناح راستی فرانسه که به رویکردهای ضد مهاجرت و ضد اسلام خود شهرت دارد اظهار داشت که فرانسه باید جنگی را علیه گروه های سیاسی و مذهبی تندرو آغاز کند.
سارکوزی نیز خواستار سختگیری به افرادی شده که از پایگاه های اینترنتی افراط گرایان استفاده می کنند. گفته می شود که این اقدامات خاطرات انتخابات ریاست جمهوری 2007 را برای مردم فرانسه زنده کند، چرا که وی در همان سال با این رویکردها نسبت به امنیت و اقلیتها مسلمان موفق شد حمایت رأی دهندگان جناح راستی را به دست آورد.
امین ریحانی مهندس ارتباطات در این رابطه گفت: مهاجران و اسلام همواره موضوع ستادهای انتخاباتی از سوی اجزاب مختلف بوده اند، بسیاری از آنها برای به دست آوردن جایگاهی در کاخ الیزه اسلام هراسی را ترویج کرده و عدم امنیت را به مسلمانان نسبت می دهند.
وی افزود: آنچه در تولوز رخ داده ، تمرکز این بحثهای سیاسی را به سمت مسلمانان سوق داده و آنها را تهدیدی برای امنیت این کشور سکولار تلقی می کنند.
فرانسه با داشتن 5 میلیون مسلمان دارای بزرگترین جمعیت مسلمان اروپا است، این درحالی است که این کشور حجاب و سایر نمادهای دینی در مدارس را ممنوع کرده و از یکسال گذشته نیز پوشیدن روبنده و برقع را در تمام اماکن عمومی این کشور ممنوع کرده است.