به گزارش خبرگزاری مهر، مجید هدایت به نامگذاری سال جدید از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: این نامگذاری، وظایف و تکالیف سازمان گسترش را به عنوان یکی از بزرگترین سازمان های توسعه ای کشور مضاعف و دوچندان می کند.
رئیس هیئت عامل ایدرو افزود: سال گذشته چالشهای متعددی در خصوص نحوه سرمایه گذاری و تخصیص منابع برای سازمان گسترش بود که خوشبختانه از این چالش ها سرافراز بیرون آمده و اکنون وضعیت روشنی برای سازمان رقم خورده است.
وی تصریح کرد: دولت از مسیر سازمانهای توسعهای می تواند سرمایه گذاری انجام دهد و حضور مالکیتی داشته باشد و ایدرو بزرگترین سازمان توسعه ای در حوزه صنعت، این وظیفه را بر عهده دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص نحوه سرمایه گذاری ایدرو در توسعه صنایع پیشرفته اظهار داشت: در این حوزه برابر قانون باید کمتر از 50 درصد سرمایه گذاری کنیم که لازمه آن یافتن شرکا و سرمایه گذاران قوی است؛ زمینه این کار در سال 90 فراهم شد و اکنون در توسعه صنایع پیشرفته با کسانی سرمایه گذاری مشترک می کنیم که می توانند منابع کافی برای شروع طرح و ایجاد زنجیره تا بازار داخلی و جهانی را فراهم کنند.
هدایت تصریح کرد: در خصوص نحوه سرمایهگذاری در توسعه مناطق کمتر توسعه یافته نیز با پیگیری بعمل آمده، مجوزهای لازم از دولت اخذ شده و قوانین بودجه ای در سال 90 به ایدرو اجازه داد در 21 موضوع بالای 50 درصد در این مناطق سرمایه گذاری کند.
وی افزود: فراخوان ها و آگهی هایی برای جلب و جذب سرمایه گذاران در طرح های ایدرو در مناطق کمتر توسعه یافته پیش از سال نو منتشر شده و در سال جدید نیز منتشر خواهد شد.
هدایت با بیان اینکه مسیر ایدرو و وظایف آن در سال جدید مشخص است، اضافه کرد: سازمان گسترش در پروژههایی که ارزش افزوده بالا ایجاد می کند، قابلیت ورود به بازار جهانی دارد و در دوره محدود تکثیر می شود، سرمایه گذاری می کند تا کشور را صاحب ثروت کند.
رئیس ایدرو از طرح تولید بیوایمپلنت ها بعنوان مثالی روشن در این زمینه یاد کرد و گفت: در سالهای قبل با سرمایه گذاری محدود، گام های بلندی در تولید بیوایمپلنت ها برداشته شده بود که تصمیم گرفتیم با سرمایه گذاری بیشتر، هفت مرکز تولید و یک مرکز تحقیقات در این حوزه ایجاد کنیم؛ شرکتی در این رابطه ثبت شده و در چند نقطه کشور، زمین ها مشخص شده و پروژه ها از درصد پیشرفت خوبی برخوردارند.
هدایت تعریف پروژه های اساسی با مراکز تحقیقاتی معتبر را پایه توسعه صنایع پیشرفته ذکر کرد و افزود: سال گذشته تحول مناسبی در تعریف رابطه ایدرو با مراکز تحقیقاتی و دانشگاه ها صورت گرفت و امروز ایدرو دارای مدلی منسجم و اصولی برای این ارتباط است.
وی در خصوص تامین منابع مالی سازمان گسترش نیز با اشاره به واگذاری سهام این سازمان در شرکت های بزرگ، اظهار داشت: مقرر بود درصدی از این واگذاری ها به سازمان بازگردانده شود که تاکنون این امر محقق نشده است.
رئیس ایدرو در خصوص پیگیری وصول مطالبات این سازمان نیز گفت: بیش از 140 مطالبه در سال گذشته پیگیری شده که برخی از آنها وصول شده و برای وصول برخی دیگر توافقاتی صورت گرفته که برای اجرای این توافقات و وصول مطالبات و حق دولت، پیگیری جدی انجام خواهیم داد.
هدایت با اشاره به اعلام سال جدید بعنوان "سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" گفت: این امر، "رسالت بزرگ سازمان گسترش" است که برای تحقق آن، نقشه راه تدوین شده و مقدمات آن نیز فراهم است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه با راه اندازی هردوفاز پارس جنوبی روزانه 15 تا 20 میلیون دلار ثروت برای کشور ایجاد می شود، تصریح کرد: سازمان گسترش در سال های گذشته ساخت قطعات ثابت و دوار و برخی شیرها و تجهیزات ویژه صنعت نفت و گاز را شروع کرد و به توفیقاتی دست یافت لیکن این توفیقات کافی نیست.
وی به کار سخت و سنگین انجام گرفته در پارس جنوبی اشاره کرد و افزود: در سال گذشته 40 پکیج ویژه پالایشگاه های گازی شناسایی شد که برای تولید هفت پکیج در داخل کشور قراردادهایی منعقد شده و باید همه این پکیج ها که مورد نیاز همه فازهای پارس جنوبی هستند، داخلی سازی شوند.
هدایت در پایان سخنان خود در جمع مدیران و کارکنان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اظهار داشت: علاوه بر تفکر صحیح، رفتار درست، برنامه ریزی و عمل صحیح و نیز تلاش بیشتر نیاز است تا امیدهای بیشتری برای رشد سازمان گسترش در سال جدید فراهم شود.