اهواز - خبرگزاری مهر: اعزام کاروانهای راهیان نور در حالی این روزها کاهش یافته که زائران سرزمینهای نور اعتقاد دارند به علت معنویت بالای این سفر، فرصت حضور آنها کوتاه بود و آنها زمان بیشتری برای زیارت شهدا می خواستند.

به گزارش خبرنگار مهر، هر چند هنوز آمار رسمی از میزان حضور راهیان نور در مناطق عملیاتی از سوی نهادهای رسمی و مسئول اعلام نشده ولی حضور پرشور زائران چه سازماندهی شده و چه به صورت شخصی در مناطق عملیاتی استان خوزستان نشان از افزایش تعداد مسافران در سال جاری دارد.

هرچند در صورت تهیه بستر لازم برای حضور اعضای راهیان نور می شد این رقم را بیش از این نیز افزایش داد زیرا اغلب استانها از عدم امکان اعزام همه ثبت نام کنندگان برای حضور در مناطق عملیاتی خبر داده اند.

یکی از مواردی که امسال در اعزام راهیان نور به خوبی به چشم آمد برنامه ریزی مناسب برای حضور آنها در خوزستان و استفاده از تمامی ظرفیتهای مناطق عملیاتی بود که راهیان نور موفق شدند بدون هیچ مشکلی از مناطق عملیاتی دیدن کنند و همچنین با حضور در پادگان شهید محمودوند، پیکر پاک 22 شهید تازه تفحص شده را زیارت کردند.
 
 
همچنین امسال رعایت مسائل امنیتی بیشتر به چشم آمد به گونه ای که میزان حوادث رخ داده برای راهیان نور نسبت به سالهای گذشته بسیار کمتر شده بود که در این بین می توان برای نمونه به غرق شدن یک دانشجوی اهل زنجان در شهرستان شوش اشاره کرد.

با وجود این اعضای راهیان نور همه از این سفر راضی هستند به خصوص افرادی که عزیزی را در این مناطق از دست داده اند و اکنون به دنبال گمشده خود هستند.
 
محبوبه حسینی فرد فرزند یکی از شهیدان دفاع مقدس است که پیکر پدرش هیچگاه پیدا نشد و امروز این شهید به جاوید الاثر ملقب شده است.

وی در خصوص حضورش در مناطق عملیاتی می گوید: بار اول است که در منطقه حضور پیدا می کنم و به همراه همسر و فرزندانم به مناطق عملیاتی جنوب کشور آمده ام. سالها بود که دلم می خواست این اتفاق بیفتد و امسال وقتی در رادیو شنیدم که خانواده های شخصی هم می توانند با وسیله خودشان به راهیان نور بیایند پیگیری کردیم و اکنون هم اینجا هستیم. وقتی در پاسگاه زید محل شهادت پدرم وارد شدم احساس واقعا غیر قابل وصفی پیدا کردم و انگار پس از نزدیک به 30 سال دوری از پدر دارم به ملاقات ایشان آمده ام.
 

حسینی فرد در خصوص جایگاه شهدا در فرهنگ کشور ما نیز عنوان کرد: من خودم مانده ام که چطور به زحمتهایی که آنها کشیده اند را پاسخ بدهم. آنها واقعا خدایی بودند و پرکشیدند. امروز هم با وجود سختی ها باید در مقابل جنگ نرم ایستاد و من اطمینان دارم که اگر موردی مانند آن هشت سال پیش بیاید این جوانان هم دست کمی از آنها ندارند و همانند آنها حاضر می شوند.

علی صمدی دانشجویی از تهران نیز در خصوص حضورش در مناطق عملیاتی می گوید: چند روزی است که کاروان ما وارد مناطق عملیاتی شده و ما از این مناطق زیارت می کنیم ولی امروز که روز آخر است و ما باید جنوب را ترک کنیم تا افراد دیگری وارد شوند احساس می کنم حرفهای نگفته فراوانی در دل دارم که باید در این مناطق می زدم ولی فرصت ما تمام شد.

وی افزود: اینجا می خواستم با خدا و در حضور شهدا قسم بخورم که من هم می توانم سربازی برای دفاع از وطنم باشم و مانند شهدای هشت سال دفاع مقدس که خالصانه در برابر دشمن ایستادگی کردند برای اسلام و ایران جانفشانی کنم.

صمدی تصریح کرد: به این سفر نیاز داشتم به خصوص در این روزهای آغازین سال جدید ولی من و تمام همسفرانم فهمیده ایم که چقدر این سفر زود تمام شد و ای کاش می شد بازهم اینجا بمانیم ولی همین سفر کوتاه اثر خود را روی دوستانم که در اتوبوس با من هستند گذاشته و بعد از زیارت اولین یادمان عملیاتی، حالا آنها افراد دیگری شده اند و نگاهشان به این مناطق عوض شده است.
 

رحمان محمدی یکی از اعضای راهیان نور نیز می گوید: از وقتی که چشمانم را باز کرده ام در تلویزیون تصاویری از شهیدان با چشمان من روبرو بود. سر هر کوچه به نام شهید مزین بوده و هست. در مدرسه معلمانمان از حماسه و افتخارات شهیدان برایمان حرفهایی می زدند، از خانواده های شهدا، از پدر و مادری که سه فرزند جوانشان را در راه خدا فدا کرده اند، می گفتند. این جوانها حتما آرزوهایی وابستگی ها و علایقی داشته اند اما حرف امام خود را بر همه علایق خود ترجیح داده و خوب دانسته بودند که آن مرد خیرخواهشان بوده و از سرچشمه توحید الهام می گرفته است. دانسته بودند که دفاع از میهن در راه خدا افتخاری جاوید است که در راه اعتقادات جان را فدا کردن ارزشمند است و از مولای خود حسین آموخته بودند که «مرگ سرخ به از زندگی ننگین است».
 
محمدی عنوان کرد: وصیتنامه های شهدا را چاپ می کنیم و برای دوستان و نزدیکانمان نقل می کنیم. اما گاهی یادمان می رود که عمل هم باید بکینم.
 
وی تاکید کرد: هنوز شهدا برای ما حرفهایی دارند. حرفی به تازگی این حال و هوایمان و به نظر من بهترین راه و مکان شنیدن حرفهای شهدا همین مناطق عملیاتی است و من دعوت می کنم همه هموطنان در این روزها و در هر فرصتی که پیدا می کنند به این مناطق سفر کنند تا حرف شهدا را بشنوند.

هر چند حضور مردم و راهیان نور در مناطق عملیاتی در طول سال ادامه دارد ولی این روزها از شدت حضور مردم در مناطق عملیاتی کاسته شده ولی یادمان نرود که در یک چشم به هم زدن نوروز آینده هم فرا می رسد و باید از هم اکنون برای تاثیرگذاری بیشتر این سفرها برنامه ریزی کرد.