جلال ستاری در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اعلام این خبر گفت: کتاب «تهران در قاب شعر» دنباله «اسطوره تهران» است و من در این سری کتابها به دنبال بازنمایی تهران از زاویه شعرهایی که در دوره معاصر دربارهاش گفته شده، هستم.
وی سپس با اشاره به ویژگی شعرهای محمدعلی سپانلو درباره تهران افزود: مهمترین شعری که در باب تهران و اسطورههای آن دیدهام، منظومه «تهران» (سروده محمدعلی سپانلو) است که در واقع یک توصیف اسطورهای از این شهر است. سپانلو تهران را مانند یک رودخانه میبیند که میتواند در آن قایقسواری کند.
به گفته ستاری، این کتاب چندی پیش و با اصلاحات اندکی مجوز نشر دریافت کرده و قرار است مرکز پژوهشهای فرهنگی آن را منتشر کند. ستاری امیدوار است این کتاب تا نمایشگاه کتاب تهران چاپ شود.
مصحح آثار مهمی مانند «هزار و یک شب» همچنین از تحویل ترجمه کتاب مفصل «جامعهشناسی تئاتر» نوشته پژوهشگر فرانسوی و متخصص جامعه شناسی درام «ژان دو وینیو» به ناشر پس از 2 سال کار روی ترجمه و تصحیح آن خبر داد و گفت: این کتاب را قبل از تعطیلات عید برای حروفچینی به نشر مرکز دادم و امیدوارم به نمایشگاه امسال برسد.
ستاری همچنین یادآور شد: قرار شد نشر مرکز تا آخر فروردین نسخه ویرایش شده آن را به من بازگرداند تا پس از تائید نهایی برای اخذ مجوز آن را به ارشاد بدهیم.
وی این اثر را بسیار مهم توصیف کرد و افزود: هدف کتاب «جامعهشناسی تئاتر» بررسی فونکسیون و نقش اصلی تئاتر است. نویسنده، بررسی این موضوع را از دوران یونان باستان و تراژدیهای آن آغاز میکند و میرسد به قرون وسطی و بعد هم به دوران معاصر. این کتاب فصل مفصلی هم درباره کارکرد و کارویژه تئاتر در دوره الیزابتی بریتانیا دارد.
به گفته مترجم کتاب 1000 صفحهای «جامعه شناسی تئاتر» - که در دانشگاههای فرانسه به عنوان منبع درسی تدریس میشود - دو وینیو نویسنده آن معتقد است که کارکرد تئاتر، در مجموع تسخیر فضای آزادی است.
جلال ستاری متولد 1310 بیش از 50 سال است که در عرصه فرهنگ ایران فعال است. کارنامه عمر 81 ساله او بیش از 80 کتاب است که به تالیف و ترجمه در حوزههای مورد علاقه و سرچشمههای فکری او تخصص دارد: ادبیات کلاسیک ایران و اندیشههای متفکران اروپایی به ویژه فرانسوی در زمینههای گوناگون و به خصوص اسطوره شناسی، تئاتر، ادبیات و تاریخ.
وی در سال 84 به پاس یک عمر تلاش فرهنگی نشان آفیسیه (نشان ادب و هنر فرانسه) را دریافت کرد. از آثار او میتوان به کتابهای زیر اشاره کرد: «چشم انداز اسطوره»، «زبان رمزی افسانهها»، «زبان رمزی قصههای پرشور»، «رمز پردازی آتش»، «اسطوره و رمز»، «حالات عشق مجنون»، «افسون شهرزاد»، «درد عشق زلیخا»، «عشق صوفیانه»، «پژوهش در قصه اصحاب کهف»، «پژوهش در قصه یونس و ماهی»، «پژوهشی در قصه شیخ صنعان و دختر ترسا»، «پژوهشی در قصه سلیمان و بلقیس» و «گفتگوی شهرزاد و شهریار».