اصفهان - خبرگزاری مهر:  مسئول بخش (IT)  اداره کتابخانه‌های اصفهان گفت: به همت مدیرکل کتابخانه‌های استان اصفهان  690 عنوان کتاب گویا آماده و به تمام کتابخانه‌ها ارسال شده و به روز رسانی تجهیزات الکترونیکی و رایانه‌ای کتابخانه‌ها نیز در دست اقدام است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دل‌آرام فراهانی اظهار داشت: در راستای اجرای سیاستهای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با هدف ارتقای سطح خدمت‌رسانی به مراجعان ‌سامانه بلوتوث در 10 کتابخانه استان اصفهان راه‌اندازی شده است.

وی افزود: انتقال کتابهای الکترونیکی و پیام کوتاه برای اشاعه فرهنگ کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه مفید از اهداف راه‌اندازی این سامانه است.

مسئول بخش فناوری اطلاعات  تصریح کرد: این سامانه دارای حافظه جانبی برای ذخیره چندین هزار کتاب است و امکان ارسال فایل به 10 تا 15 نفر را به طور هم‌زمان تا فاصله 250 متری دارا است و هم‌چنین امکان دریافت همزمان فایل از همین تعداد نفر دارد.

وی اضافه کرد: حدود 50 جلد کتاب برای این سامانه توسط نهاد کتابخانه‌های کل کشور به صورت متمرکز برای کتابخانه‌ها ارسال شده و سه هزار جلد کتاب نیز از مرکز رایانه قائمیه اصفهان دریافت شده است.

فراهانی با اشاره به اینکه راه‌اندازی سامانه بلوتوث در کتابخانه‌های مرکزی تمامی شهرستانهای اصفهان از برنامه‌هایی است که در دستور کار اداره‌کل کتابخانه‌های اصفهان قرار دارد، تأکید کرد: با استفاده از این سامانه پس از ورود فرد به کتابخانه با توجه به ظرفیت تلفن همراه وی یک یا چند کتاب مفید و مناسب برای او ارسال می‌شود.

وی اضافه کرد: پس از راه‌اندازی سامانه بلوتوث در کتابخانه‌های مرکزی تمامی شهرستان‌های اصفهان تمامی کتابخانه‌های عمومی اصفهان  نیز به این سامانه مجهز می‌شوند.

مسئول بخش فناوری اطلاعات  اداره کتابخانه‌ها درباره دیگر فعالیتهای این بخش گفت: همچنین کتابخانه‌های هشت شهرستان اصفهان به شبکه اینترانت سراسری دولت در استان اصفهان متصل شده و  109 کتابخانه در استان اصفهان به نرم‌افزار نمایه نشریه‌ها و مقالات مجهز است و اتصال مابقی کتابخانه‌ها نیز در برنامه آینده این اداره قرار دارد.

فراهانی با اشاره به دیگر فعالیتهای این بخش تأکید کرد: استان اصفهان تاکنون در راه‌اندازی بخش اتوماسیون اداری در تمام کتابخانه‌ها پیشتاز بوده است.

وی افزود: هم‌چنین نرم‌افزار مدیریت کتابخانه‌ها در تمام کتابخانه‌های استان قابل استفاده است و علاوه بر مسئولان کتابخانه‌ها مراجعان نیز می‌توانند برای جستجوی کتابهای مورد نیاز خود و آگاهی از موجود بودن آنها از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند.

مسئول بخش آی‌تی اداره کتابخانه‌ها درباره دیگر اقدام‌های بخش فناوری اطلاعات اداره‌کل کتابخانه‌ها گفت: هم‌اکنون به همت مدیرکل کتابخانه‌ها 690 عنوان کتاب گویا آماده و به تمام کتابخانه‌ها ارسال شده و به روز رسانی تجهیزات الکترونیکی و رایانه‌ای کتابخانه‌ها نیز در دست اقدام است.

هدف از راه اندازی کتابخانه تخصصی زنان و خانواده ارائه کتابهای متنوع در حوزه زنان است

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان اظهار داشت: هدف از راه اندازی این کتابخانه ارائه کتابهای متنوع در حوزه زنان، خانواده، عفاف و حجاب به عموم جامعه است.

غلامرضا یاوری افزود: با توجه به اینکه  80 درصد اعضای کتابخانه‌های عمومی کشور را بانوان  تشکیل می‌دهند و اینکه در طرح "کتاب من" بیشتر درخواست‌کنندگان کتاب را خانم‌ها تشکیل می‌دادند ساخت این کتابخانه ضروری تشخیص داده شد و در دستور کار اداره کل کتابخانه‌های اصفهان قرار گرفت.

 وی همچنین درباره این طرح بیان داشت: طرح" کتاب من"  مربوط به سفارش کتاب به درخواست مخاطب است که کتاب مورد نظر در صورت موجود نبودن در کتابخانه طی مدت یک ماه توسط اداره کل کتابخانه‌های استان اصفهان تهیه و به کتابخانه موردنظر ارسال می‌شود.

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان تاکید کرد: تاکنون 90 درصد در خواستهای ارسال شده به این اداره  تهیه شده است، اما  کتاب‌هایی که نایاب بوده یا صرفا جنبه تزیینی دارد شامل این طرح نمی‌شود.

وی ادامه داد: کتابهای کاربردی که توسط مخاطبین توسط  این طرح درخواست شود حتما تهیه شده و اولین خواننده آن نیز شخص درخواست‌کننده است.

یاوری همچنین درباره چگونگی شکل‌گیری این کتابخانه گفت: این کتابخانه با همکاری اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری تاسیس شده و هر روزه در زمینه‌های مذکور و در محل کتابخانه ابن مسکویه آماده سرویس‌دهی به مراجعین است.