قزوین- خبرگزاری مهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: 60 درصد سالمندان استان قزوین روزانه سه قلم دارو مصرف می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید سعید اسکویی عصر شنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی که به مناسبت هفته سلامت در محل دانشگاه علوم پزشکی برگزارشد اظهار داشت: جمعیت استان در سال های اخیر به سمت سالمندی شتاب بیشتری گرفته است.

وی یادآورشد: هر چند شاهد افزایش جمعیت کهنسال در استان هستیم اما با بهبود وضعیت بهداشتی جامعه میزان امید به زندگی در کشور از 50 سال در سال 57 به 75 سال در سال گذشته رسیده است.

اسکویی با اشاره به اینکه شش تا هفت درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند تصریح کرد: حدود 90 هزار سالمند در استان قزوین زندگی می کنند که 60 درصد آنها روزانه سه قلم دارو مصرف می کنند.

وی عنوان کرد: تا سال 1425 و در 34 سال آینده حدود 25 درصد جمعیت استان را سالمندان تشکیل خواهند داد که به ازای هر چهار نفر جمعیت یک نفر سالمند خواهد بود.

اسکویی بیشترین آمار مرگ و میر در کشور را ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و سوانح عنوان کرد.

30 درصد بانوان استان قزوین بیماری کم خونی دارند


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: 30 درصد زنان قزوینی به دلیل تغذیه نامناسب و شیوه های غلط زندگی با بیماری کم خونی مواجه هستند.

وی افزود: اگر نحوه زندگی و تغذیه خود را تغییر ندهیم شاهد افزایش این نوع بیماری در میان افراد استان به ویژه سالمندان خواهیم بود.

اسکویی مصرف بیش از اندازه نمک در غذای روزانه را از دیگر برنامه های غلط غذایی دانست و گفت: در حالی که بدن ما روزانه به دو تا پنج گرم نمک نیازمند است شاهد مصرف روزانه 10 تا 15 گرم از این ماده خطرناک و سمی هستیم که با فرهنگ سازی و افزایش اطلاعات عمومی باید این مصرف کاهش یابد.

راه اندازی سامانه پرونده الکترونیک سلامت

وی توجه به آموزش را از اولویتهای برنامه های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در سال جاری ذکر کرد و یادآورشد: با تداوم آموزشها و توسعه فرهنگ عمومی تلاش می کنیم با مشارکت عمومی سطع سلامت خانواده ها را در استان ارتقاء بخشیم.

اسکویی از راه اندازی سامانه پرونده الکترونیک سلامت در استان خبر داد و افزود: در سال جاری برنامه ریزیهای لازم برای راه اندازی این سامانه در استان انجام خواهد شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بیان کرد: برخورداری از سامانه پرونده الکترونیک سلامت موجب یکپارچه سازی اطلاعات سلامت افراد و امکان ارائه خدمات بهتر بهداشتی، درمانی به مردم خواهد شد.

وی یادآورشد: این طرح با اولویت ویژه‌ای در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان بزرگترین طرح فناوری اطلاعات در حوزه سلامت کشور پیگیری می ‌شود.

اسکویی تصریح کرد: یکپارچه ‌سازی اطلاعات سلامت شهروندان، ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی، اطلاعات صحیح، دقیق و با قابلیت دسترسی سریع، کاهش عوارض ناشی از اشتباهات پرسنل پزشکی، ‌کاهش هزینه‌های خدمات بهداشتی درمانی، افزایش امنیت اطلاعات سلامت، تقویت نظارت در نظام سلامت ، بهبود کیفیت آموزش پزشکی، ارائه خدمات نوین الکترونیکی از جمله اهداف راه اندازی این سامانه است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین همچنین از طرح پزشک خانواده، شهر و نظام ارجاع خبر داد و بیان کرد: در برنامه پنجم توسعه اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع پیش بینی شده است.

وی افزود: با اجرای این طرح هر پزشک مسئول سلامت دو هزار و500 نفر از افراد خواهد بود و هر فرد یک مسئول سلامت خواهد داشت.

این مسئول یادآورشد: در طرح پزشک خانواده اطلاعات و سوابق بیماری در پرونده الکترونیکی ثبت می ‌شود لذا پزشک می‌تواند در صورت مراجعه بیمار با ثبت کد ملی و کد خاص پیش بینی شده در این طرح با داشتن اطلاعات لازم نسبت به درمان بیمار اقدام کند.

اسکویی با اشاره به شعار هفته سلامت با عنوان سالمندی و سلامت عنوان کرد: با توجه به اهمیت تامین سلامت سالمندان متاسفانه نبود پزشکان متخصص سالمند از مشکلات فعلی است و در این خصوص باید تدابیر جدی اندیشیده شود.

وی تصریح کرد: برای بهبود و افزایش کیفیت زندگی در سالمندان نیازمند سرمایه گذاری دولت و خانواده ها هستیم و این سرمایه گذاری هزینه زندگی در سالهای آینده را کاهش خواهد داد.