محمد جواد حق شناس در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به روز ملی فناوری هسته ای، سیاست های کشورهای 1+5 در برابر برنامه های هسته ایران را تبعیض آمیز دانست و گفت: این کشورها خود دارای قدرت هسته ای هستند، بنابراین نمی خواهند که دیگر کشورها به توان فناوری و قدرت آنان برسند.
مدیر مسئول سابق روزنامه اعتماد ملی با بیان اینکه قدرت های جهانی می خواهند دانش هسته ای را در کنترل خود داشته باشند، افزود: قدرت های جهانی نگران وارد شدن دیگر کشورها به جرگه هسته ای خود هستند چراکه منافع خود را در تهدید می بینند.
وی دستیابی ایران به فناوری هسته ای را یکی از مولفه های قدرت دانست و گفت: امروزه قدرت یکی از شاخص های تاثیرگذار در عرصه سیاست خارجی است و پرستیژ یک کشور در جامعه بین المللی محسوب می شود، لذا دستیابی ایران به این فناوری نوین یکی از مولفه های تولید قدرت به شمار می آید.
این کارشناس مسائل بین المللی با تاکید بر اینکه ایران باید با مهارت در دیپلماسی از دیوار و سد قدرت های جهانی برای دستیابی به حق مسلم خود بگذرد، خاطرنشان کرد: ما باید در پروسه هسته ای شدن هزینه های این دستیابی را کاهش دهیم، بنابراین مهارت در دیپلماسی قاعده مهمی در دسترسی بدون هزینه به این دانش است.
به گزارش خبرگزاری مهر، جمهوری اسلامی ایران در 20 فروردین ماه 1385 برابر با 9 آوریل 2007 از طریق افتتاح پروژه راه اندازی دومین مجموعه جدید سانتریفیوژهای تأسیسات هسته ای نطنز با ورود به مرحله صنعتی غنی سازی اورانیوم، به بزرگ ترین دستاورد تاریخ خود دست یافت.
این خبر در حالی موج شور و شعف حاصل از سربلندی و پیروزی را به رگ های کشور تزریق کرد که آمریکا ایران را تهدید به منزوی تر شدن در جامعه جهانی و اعمال تحریم های بیشتر سیاسی و اقتصادی کرد.