بیرجند - خبرگزاری مهر: پرداخت 445 میلیون ریال غرامت به دامداران و کشف و ضبط 100 قطعه پرنده قاچاق در بیرجند از مهم ترین عناوین خبری خراسان جنوبی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت:  445 میلیون ریال غرامت به دامداران متضرر  در استان  پرداخت شد.

محمد علی رضایی اظهارداشت: بخشی از این مبلغ بابت حذف دام های راکتور سل و بروسلوز و بخش دیگر بابت حذف لاشه های غیربهداشتی دام و طیور در کشتارگاه ها بوده است.

وی تصریح کرد: از محل اعتبارات طرح ملی سل و بروسلوز مبلغ 250 میلیون ریال به عنوان غرامت به صاحبان دام‌های مبتلا به بیماری سل و بروسلوز پرداخت شده است.

وی همچنین افزود: در راستای حمایت از صنعت دامپروری و مرغداری استان، بالا بردن سطح بهداشت عمومی جامعه  و جبران بخشی از خسارات وارده به صاحبان لاشه ‌های ضبطی دام و طیور، 195 میلیون ریال از محل درآمدهای حاصل از نظارت های بهداشتی در کشتارگاه‌های استان پرداخت شده است.

وی با تشریح برنامه های دامپزشکی در مبارزه و ریشه کنی بیماری های قابل انتقال از دام به انسان اظهار داشت: طی سال گذشته بیش از 14 هزار راس دام سنگین علیه بیماری های سل و بروسلوز تست و آزمایش شدند.

وی ادامه داد:  در این راستا 10 راس دام آلوده به بیماری سل و هفت راس دام آلوده به بیماری بروسلوز شناسایی و حذف شده اند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: انتقال بیماری‌ها از حیوان به انسان به دلایل مختلفی از جمله وجود بسترهای مناسب برای انتقال و عدم رعایت نکات بهداشتی صورت می‌ گیرد که به جهت مخاطرات بیماری های فوق برای جامعه انسانی، بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان از اهمیت خاصی برخوردار شده است.

رضایی گفت: به منظور پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مذکور، سازمان دامپزشکی کشور از سالیان قبل برنامه‌های مدونی را در رسیدگی و ریشه‌ کن نمودن آنها طرح ‌ریزی کرده که از نتایج اجرای این طرح ها می توان به کاهش گزارش بیماری های قابل انتقال از دام به انسان اشاره کرد.

کشف و ضبط بیش از 100 قطعه پرنده قاچاق در بیرجند

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌ جنوبی گفت: بیش از 100 قطعه پرنده قاچاق در بیرجند کشف و ضبط شد.

 حمید صالحی اظهار داشت: این پرندگان که از نوع مرغ مینا و طوطی سبز بودند در وضعیت بسیار نامناسب نگهداری می ‌شدند که تعدادی از آنها تلف و پرندگانی که باقی مانده‌اند وضعیت مناسبی ندارند.

وی با اشاره به اینکه در این رابطه دو نفر متخلف دستگیر شده‌اند، افزود: پرندگان زینتی معمولاً از مرزهای شرقی و از مسیر استان سیستان و بلوچستان به خراسان‌ جنوبی وارد شده و سپس به شهرهای دیگر به ویژه تهران منتقل می‌ شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان ‌جنوبی با بیان اینکه قاچاق پرندگان به دو صورت است، گفت:  یکی پرندگان قاچاقی که از مرزهای شرقی وارد کشور می ‌شود مانند طوطی، کاسکو و مرغ مینا که آمار کشفیات سال گذشته در این مورد یک‌ هزار و 127 قطعه بوده است.

صالحی ادامه داد: دیگری پرندگان قاچاقی که در داخل استان توسط افراد متخلف صید می‌ شوند مانند کبک و گونه بسیار با ارزش هوبره که در سال 1390 تعداد 83 قطعه از این پرندگان کشف شده است.

وی آمار شکار پستانداران در سال گذشته را 15 مورد اعلام کرد و افزود: تعداد 77 نفر متخلف شکار و صید در سال گذشته دستگیر شده‌اند که تعدادی از این کشفیات توسط همکاران ما در نیروی انتظامی صورت پذیرفته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌ جنوبی گفت: محیط‌ بانان غیور ما در سراسر استان با تمام وجود از عرصه ‌های طبیعی استان حفاظت می‌ کنند.