دکتر محمدحسین سرورالدین در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آزمون دکتری سال 91 دومین آزمون از نوع نیمه متمرکز است که از سوی سازمان سنجش برگزار می شود و مهمترین تفاوت آن نسبت به دوره اول این است که در اولین دوره بیشتر آزمون عمومی بود اما آزمون این دوره اختصاصی شده است.
تخصصی شدن دروس آزمون دکتری سال 91
وی افزود: در اولین دوره آزمون، به دلیل عمومی بودن نتیجه آزمون در پذیرش نهایی موثر نبود. اما امسال با توجه به نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی آزمون تخصصی شد و برای هر یک از 285 کد رشته 5 درس و در مجموع برای حدود 1500 درس طراحی سئوال انجام شد.
طراحی بیش از 100 هزار سئوال از سوی بیش از 4 هزار استاد
سرورالدین با اشاره به وظیفه سنگین طراحی سئوال برای این تعداد از دروس در دومین آزمون دکتری گفت: بیش از 100 هزار سئوال از سوی بیش از 4 هزار استاد که به صورت شناور با آزمون سازی سازمان سنجش همکاری می کنند، طراحی شده است.
تاثیر آزمون کتبی در پذیرش نهایی در دوره دکتری
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با توجه به تخصصی شدن آزمون، وزیر علوم و مسئولان وزارت علوم تاکید کردند که نتیجه آزمون کتبی در گزینش نهایی موثر باشد. در واقع آزمون سراسری (آزمون کتبی به همراه معدل) با ضریب یک و مصاحبه دانشگاه با ضریب دو محاسبه شده و در نهایت این دو نمره با هم جمع می شود و تقسیم بر سه شده و نمره نهایی داوطلب را تشکیل می دهد.
انتخاب رشته کنکور دکتری پس از اعلام نتیجه اولیه و انتشار کارنامه
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تغییر دیگر آزمون دکتری سال 91 را عدم انتخاب رشته در مرحله ثبت نام و پیش از برگزاری آزمون برشمرد و گفت: در دوره قبلی، داوطلبان در زمان ثبت نام رشته و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب می کردند اما در این دوره پس از اعلام نتیجه اولیه و انتشار کارنامه، داوطلبان مجاز به انتخاب رشته، می توانند کد رشته – دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنند.
وی افزایش 35 درصدی تعداد داوطلبان این دوره نسبت به سال گذشته را، نشان دهنده اقبال داوطلبان به این روش برشمرد و گفت: اگر این روش برای آزمون دکتری مورد پذیرش نبود تعداد داوطلبان به این حد افزایش نمی یافت.
امنیت آزمون نیمه متمرکز دکتری سال 91 تضمین شده است
سرورالدین درباره امنیت آزمون نیمه متمرکز دکتری سال 91 گفت: امنیت آزمون هایی که از سوی سازمان سنجش برگزار می شود همواره تضمین شده است و عوامل امنیتی و حراستی به خوبی با نکات مورد نظر آزمون ها آشنا هستند و داوطلبان از این نظر مطمئن باشند.
وی تاکید کرد: با توجه به تعداد کم داوطلبان و حوزه های امتحانی این آزمون نسبت به سایر آزمون های سراسری که از سوی سازمان سنجش برگزار می شود هیچ نگرانی وجود ندارد. از سوی دیگر کیفیت این آزمون در بالاترین سطح برگزار می شود.
به گزارش مهر، آزمون دکتری سال 91، در روز جمعه 25 فروردین در دو نوبت صبح و بعدازظهر در 9 گروه آموزشی و 285 کد رشته امتحانی و با رقابت 178 هزار و 427 داوطلب برگزار می شود.