محمد حمزه‌زاده از برنامه‌ریزی و ارائه راهکار از سوی مجمع ناشران انقلاب اسلامی به منظور کاهش وابستگی ادبیات کودک و نوجوان به آثار ترجمه‌ای، در راستای تحقق شعار «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی زمانی مدیرعامل موسسه انتشارات پیام آزادی و عضو هیت مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نشست رسانه‌ای این مجمع که صبح رو شنبه 26 فروردین ماه برگزار شد، با اشاره به به اینکه مساله کتاب در صدر مسائل فرهنگی مطرح در کشور ما در سال گذشته بوده است، گفت: انقلاب اسلامی ما بدون شک انقلابی است فرهنگی و تمامی فعالان فرهنگی در سه دهه گذشته نیز بر این موضوع صحه می‌گذارند اما با این وجود آمار نشان می‌دهد که عرصه مطالعه و کتابخوانی در بسیاری از بخش‌های انقلاب اسلامی دارای مشکل بوده است.

وی افزود: مساله رسیدن کتاب به دست مخاطب یکی از مهمترین موضوعاتی است که اکثر ناشران با آن درگیر هستند و پیدا کردن این حلقه مفقوده و حل این معضل یکی از موضوعات قابل توجه و اعتنا در فعالیت‌های مجمع است و به تدریج با ادامه یافتن فعالیت مجمع، ناشران با برنامه‌هایمان برای رفع این مشکل آشنا خواهند شد و با شبکه فراگیر اطلاع رسانی و توزیع کتاب مجمع ارتباط برقرار خواهند کرد.

زمانی ادامه داد: مشکل اصلی کتاب در کشور در مقابل دید نبودن آن است که با رفع این موضوع مجمع امیدوار است بتواند بعد اقتصادی فعالیت ناشران را نیز با رونق و توسعه دو چندانی روبرو کند.

مجمع خود را مخاطب فرمایش مقام معظم رهبری در حوزه تولید ملی می‌داند

همچنین محمد حمزه زاده مدیر انتشارات سوره مهر و عضو هیئت مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی نیز در این نشست در سخنانی با اشاره به اینکه در کشور ما در حوزه تولید کتاب کم‌کاری وجود ندارد، گفت: مجمع در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده که مساله توزیع و ترویج کتاب مهمترین موضوعی است که باید برای آن در کشور برنامه‌ریزی شود و این موضوع نیز به صورت ایجاد یک شبکه توزیع و ترویج مرتفع خواهد شد و تشکیل شرکت ترنج را نیز باید در همین راستا ارزیابی کرد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برنامه مجمع در راستای تحقق شعار «تولید ملی، حکمایت از کار و سرمایه ایرانی» نیز گفت: ما به عنوان یکی از تشکل‌های زیر مجموعه نشر ایران خود را مخاطب فرمایش مقام معظم رهبری می‌دانیم. در بحث تولید کتاب از بخش تولید محتوا تا آماده‌سازی و نیز نظریه پردازی و بسط تئوریک مفاهیم باید محتوا و نگاه و اندیشه ایرانی را بر نشر کشور مسلط کرد.

وی ادامه داد: در حوزه چاپ اما نزدیک به 80 تا 90 درصد از صنعت چاپ ما وابسته به واردات کاغذ است و سوال اصلی اینجاست که آیا نمی‌شود این کاغذ را در داخل تولید کرد و ناشران برای این موضوع چه می‌توانند انجام دهند که مجمع نیز درصدد پیدا کردن راهکاری برای این مساله است.

حمزه‌زاده همچنین با اشاره به مساله ترجمه نیز گفت: در حوزه تولید آثار کودک و نوجوان در کشور نزدیک به 90 درصد آثار ما ترجمه‌ای است و مجمع نیز برای رفع این معضل در حال تولید متن و تعریف کرسی و نظریه است که این روند زمان می‌برد و تنها به امسال نیز ختم نمی‌شود.